Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Άντε, πάλι στους δρόμους ξανά!


Πολύς καιρός πέρασε από την τελευταία μας εξόρμηση... Άντε, πάλι στους δρόμους ξανά! Κι αυτήν την φορά ο δρόμος θα μας βγάλει στο Δέλτα του Αξιού ή για να το πω πιο σωστά το Δέλτα Αξιού – Λουδία Αλιάκμονα. Στην περιοχή, την οποία κι εγώ τώρα θα επισκεφτώ για πρώτη φορά, δραστηριοποιείται ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία Αλιάκμονα. Ο Φορέας ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την προστασία και ανάδειξη των υγροτοπικών περιοχών που εκτείνονται σε 320 τ.χλμ. και περιλαμβάνουν τα Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα, τις εκβολές του Γαλλικού και του Λουδία, την λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, το έλος της Αγαθούπολης, καθώς και τις Αλυκές Κίτρους Πιερίας. Υπάρχει ένα ιστολόγιο του Φορέα όπου μπορείς να δεις πολλά. Εκεί Θα πάμε λοιπόν, η ΠαρέαΤηςΚαλημέρας, μικροί και μεγάλοι, ένα πρωινό Κυριακής. Την Δευτέρα θα τα πούμε πιο αναλυτικά στην εκπομπή - ποια Κυριακή θα είναι, πού θα συναντηθούμε για να φύγουμε- σαν καραβάνι θα είμαστε!- κτλ.
Πάντως, σήμερα που είπα να το τσεκάρουμε, αν θέλουμε, αν μπορούμε, αν καποιοι μπορούν να μεταφέρουν και κάποιους φίλους που δεν οδηγούν, κατάλαβα, για μιαν ακόμη φορά ότι αυτή η παρέα της Καλημέρας είναι, όπως λέει και ο Αναστάσιος, υπεροχη-τρελοπαρέα.

Υ.Γ. Και για όσους δεν το άκουσαν το πρωί, μετά την περιήγηση στο Δελτα, η κοριτσογυναικοπαρέα της Χαλάστρας-Σίνδου λέει θα μας πάει στα καλύτερα για να γνωριστούμε και μετά ψαρομεζέδων. Καλά, δεν παιζόμαστε...

Υ.Γ. Αν σας αρέσει η φωτογραφία ετοιμάστε και τις μηχανές σας. Είναι σε εξέλιξη ένας διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα: «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός». Λεπτομέρειες στο ιστολόγιο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία Αλιάκμονααλλά και στο ιστολόγιο του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (κλικάρετε στην επόμενη παραγωγή)


(για να μην μαντέψεις λάθος το όνομα του πτηνού, αν κατάλαβα κι εγώ καλά, είναι Βαρβάρα, για σιγουριά θυμίσου να ρωτήσουμε όταν πάμε...)

14 σχόλια:

kostaslogh είπε...

Πήρα κόκκινα γυαλιά και στο Δέλτα του Αξιού κοιτάω
και ρωτάω να μου πούν
μήπως είναι ακόμα εκεί
Το Νησί της Αφροδίτης......

Valia είπε...

Καλημέρα σας,

θα μπορούσα να μάθω αν και πως μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή γι΄ αυτήν την εξόρμηση ?

καλημέρα είπε...

Κώστα, καλημέρα.
Εγώ δεν έχω πάει ακόμη αλλά μου είπαν διάφορα, μου στείλατε κι εκείνο το mail με την Τζένη (το οποίο εννοείται διάβασα και στην εκπομπή), κάνεις κι αυτό το σχόλιο τώρα είναι να μην έχω περιέργεια;

καλημέρα είπε...

Valia, καλημέρα!
Στείλε όνομα και τηλέφωνο στο mail της εκπομπής, αν δεν θες να τα αφήσεις εδώ, για να δω τις συμμετοχές μέχρι αύριο και να σου τηλεφωνήσω. Γίνεται ένας ...πανικός από συμμετοχές αλλα ελπίζω ότι θα μπορούμε να πάμε πολλοί, θα μου πουν σήμερα από τον Φορέα πόσοι μπορούμε να είμαστε.

Λία είπε...

Καλημέρα και από μένα, εδώ Λία (από το Φορέα...)
1ον, το πουλί της φωτογραφίας είναι όντως βαρβάρα, ένα είδος πάπιας. Προσωπικά της έχω αδυναμία
2ον, το νησί της Αφροδίτης υπάρχει ως κτίριο αλλά προς το παρόν τουλάχιστον δε λειτουργεί. Έχει πεθάνει πριν χρόνια η γιαγιά - Αφροδίτη και ο άντρας της, πρόσφατα και ο γιος της. Τώρα υπάρχει ο εγγονός που ίσως κάποια στιγμή μας δώσει ξανά τη χαρά να φάμε νόστιμους μεζέδες με παρέα τους γλάρους και τα φλαμίνγκος. Την πρώτη φορά που πήγα έπαθα! Μία εξωπραγματική αίσθηση ότι είσαι στη μέση του πουθενά, ενώ την ίδια στιγμή στο βάθος έχεις για θέα μία μεγαλούπολη, τη Θεσσαλονίκη!
Χαίρομαι πολύ που η παρέα της Καλημέρας θα έρθει στην περιοχή! Υπάρχουν πολλά - πολλά πράγματα για να δει και να νιώσει κανείς.

kostaslogh είπε...

Καλημέεεεεεεεεεεερααααααααααααα!!!!!!!
Μέ κάλυψε η ΤΥΧΕΡΗ Λία.Πάντως για λίγες μέρες ακόμη θα ζω με την τελευταία εικόνα από εκεί,την κυρία
Αφροδίτη και τον Παράδεισό της!

καλημέρα είπε...

Καλησπέρα Λία!
Ετοιμαζόμαστε, σαν τσιγγάνοι θα σας έρθουμε καραβάνι ολόκληρο.

Υ.Γ. το "προσωπικά της έχω αδυναμία" έχει γούστο, πάντως!

Φιλιά!

καλημέρα είπε...

κώστα,
καλησπεεεεεέραααααα!
Και σε λίγες μέρες ελπίζω να δούμε και να ζήσουμε όλοι όμορφες εικόνες που θα έχουμε να θυμόμαστε για πολύ-πολύ καιρό!

kostaslogh είπε...

ΑΜΗΝ!!!!!!!!!!

Katerina Kalfopoulou είπε...

τι ωραία που θα πάτε εκεί!!! τέλεια!
και μια καλή ιδέα για την τυχερή παρέα, αν υπάρχουν καπνιστές μεταξύ σας κάτι που δεν το πολυπιστεύω, ενημερώστε τους για το www.skeftomai.gr!!!
Έχω ένα μήνα που το επισκέφτηκα και σταμάτησα να καπνίζω μετά από 30(!) ολόοοοοκληρα χρόνια.

Αναστασία μου τα πας τέλεια!

φιλιά

καλημέρα είπε...

Μπορεί να μην καπνίζω αλλά με έφαγε η περιέργεια τι είναι αυτό το site, θα μπω τώρα να δω!

Κατερίνα μου, πότε θα έρθεις στα μέρη μας για αρκετές ημέρες; Κατά Πάσχα μεριά;Ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά.

πολλά φιλιά!

Υ.Γ. Σήμερα ξεκίνησα να διαβάζω το Γκάτερ

Katerina Kalfopoulou είπε...

θα είμαι εκεί στις 10/04, επειδή την επομένη έχουμε μια τέλεια εκδήλωση!
Δύο ομιλίες την ίδια μέρα. Δεν ξανάγινε..Και μάντεψε ποιοι είναι οι ομιλητές. Απόστολος Δοξιάδης / Τεύκρος Μιχαηλίδης! Τέλειο; Ελπίζω να το μάθουν έγκαιρα όσοι από καιρό τους παριμένουν στη Θεσσαλονίκη.

θα τα πούμε κι από κοντά, ίσως έρθω με το...Γκάτερ κι εγώ.

καλημέρα είπε...

Κατερίνα,
στείλε από τώρα μέρος και ώρα, να κανονίσω να είμαι και να το μάθουν και πολλοί που το περιμένουν.

Τελείωσα το Γκάτερ, τώρα θα το προτείνω στον Αγγελο,νομίζω είναι ό,τι πρέπει

Katerina Kalfopoulou είπε...

Στις 11/04, στο ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, όπως πάντα, στις 8.00 το βράδυ, αλλά όταν λέμε στις 8.00 το εννοούμε, επειδή είναι δύο οι ομιλίες, άρα όποιος θέλει το καθιερωμένο κουσκουσάκι που συνηθίζουμε να κάνουμε μεταξύ μας πριν τις ομιλίες, απλά ας μας έρθει νωρίτερα....
Απόστολος Δοξιάδης:
Βιογραφίες μαθηματικών και όχι μόνο: ένα ταξίδι μετ' επιστροφής από την αφήγηση στα μαθηματικά.

Τεύκρος Μιχαηλίδης:
Ένα βιβλίο μας αφηγείται την ιστορία του: το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη