Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ένα παιχνίδι

Ο Αρχιμήδης με κάλεσε σε ένα παιχνίδι. Σας αντιγράφω ακριβώς από το post του τις οδηγίες:
1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας. 4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη). 5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Τα βήματα από το 1 έως το 3 με έφεραν στο 4:

"Στη δεκαετία του '70 , η soul λοξοδρόμησε σε σκοτεινά σοκάκια, στην υπερβολή του funk και τη λιποθυμία της disco. Η Aretha επέζησε, το ίδιο δημιουργικά όπως πάντα, αλλά τα μεγάλα χρονικά διαστήματα του θαύματος μετατράπηκαν σε στιγμές επανάπαυσης. Κυκλοφόρησε έναν σπουδαίο δίσκο σε παραγωγή του Curtis Mayfield, το Sparkle, ο οποίος έφερε στο φως άγνωστες μέχρι τότε δυνατότητες της Aretha στις ανώτερες θέσεις της φωνητικής κλίμακας, και, χρόνια αργότερα, αποτέλεσαν το πεδίο από όπου ξεπήδησαν οι En Vogue."
(από το βιβλίο "Women In Rock", εκδ. ο ξ υ, 1998)

Τώρα πρέπει να ζητήσω από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο; Είμαι σίγουρη ότι η Informationavenger είναι στον κατάλληλο χώρο για να απαντήσει γρήγορα, αν το θέλει βέβαια. Ο Tertuliano θέλει να παίξει; 0 Αναστάσιος θα γράψει στα γερμανικά, ή όχι; Η Κατερίνα κάτι από ένα βιβλίο που έχει σχέση με τα μαθηματικά; Ευκαιρία να γράψει κι ο Γιώργος ; Είναι όμως και αρκετοί φίλοι στην Καλημέρα που δεν έχουν (ακόμη) blog. Όσοι και αν θέλετε να παίξετε, μπορείτε να γράψετε τις τρεις περιόδους σε σχόλιο σε αυτό το post.

Καλησπέρα!

7 σχόλια:

Anastasios Lalos είπε...

Ο Μιλαν Κούντερα είπε κάποτε σε μια του συνέντευξη: Θέλετε να διαβάσετε ένα καλο βιβλίο? Τότε πρέπει να μάθετε Ελληνικά.

Αναστασία μου εγώ έπαιξα, αλλα για να σου πω την αλήθεια ακόμα δεν κατάλαβα του παιχνιδιού το αποτέλεσμα. Θα συγκεντρωθούνε όλα σε ένα blog?

Μπορείς σε παρακαλώ να με φώτισης?

Ανώνυμος είπε...

"Probably he disgusted her. Certainly he disgusted himself. Like the meat."

Απο Brooks, Geraldine. People of the Book: a novel. New York: Viking, 2008.

Το δικό μου πάντως είναι πολύ πολύ μικρό και αινιγματικό, όπως και το θέμα του βιβλίου..

καλημέρα είπε...

Αναστάση μου,
νομίζω είναι απλώς ένα παιχνίδι σκυτάλης όπου δίνουμε ο ένας στον άλλο την "πάσα" (για την ακρίβεια ο καθένας σε άλλους πέντε) να καταγράψει τρεις φράσεις από ένα βιβλίο, αυτό που είναι δίπλα του.
Τώρα που το λες όμως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαζευτούν κάπου όλα, σαν πατσγουορκ φράσεων από βιβλία θα ήταν.
Το δικό σου απόσπασμα από ποιο βιβλίο είναι; Θελω να διαβάσω τη συνέχεια!

Δανιάνα,
είμαι αδιάβαστη! Εκπροσώπησες τον κλάδο επάξια- εντυπωσιάστηκα! (και του 2008, παρακαλώ, η έκδοση!)Μπράβο κορίτσι...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα στην παρέα της καλημέρας!
"Ξεχνάει εύκολα,χάνει τη συνηθισμένη της διάυγεια,με συνέπεια είτε να εκνευρίζεται συγχνότερα,είτε να περιποιείται μηχανικά το παιδί.Το μωρό θα αντιδράσει με το τρόπο του.
Με διαταραχές του ύπνου,ευερεθιστότητα, μεταβολές στην όρεξη,συναισθηματική απομάκρυνση,υπερβολική αναζήτηση επαφής ή αδιαφορία,και,σε σοβαρές περιπτώσεις,με σύνδρομο εγκατάλειψης και οργανικές διαταραχές."
Απο το ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Dr.Marie-Frederique Bacque (εκδόσεις θυμάρι)
Bρίσκομαι στο γραφείο της κόρης μου.(βιβλίο απο τη σχολή ψυχολογίας που Α.Π.Θ. που φοίτησε)
Κατερίνα Μ.(οχι η σχετική με τα Μαθηματικά)

Anastasios Lalos είπε...

Αναστασία μου!
Το βιβλίο λέγεται Τανγκό μες στον καθρέφτη, από την Μάρω Βαμβουνάκη "Έλληνες Πεζογράφοι 70" Εκδόσεις: Φιλιππότη, 1992

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

"Ο Μάρσαλ ακούμπησε τα σκεπάσματα και κατάλαβε πως η στιγμή για χάδια δεν είχε φύγει ακόμα, είχε μείνει παρά πόδα στο δωμάτιο όλη νύχτα, κι εκεί περίμενε ακόμα. Προφανώς επειδή την άγγιξε ο κρύος αέρας που είχε μετακινηθεί με την κίνηση του σκεπάσματος, η Μάρτα αναστέναξε και άλλαξε θέση. Σαν το πουλί που ανιχνεύει απαλά το μέρος για την πρώτη του φωλιά, το αριστερό χέρι του Μάρσαλ, ελαφρύ, μόλις άγγιζε την κοιλιά της. Η Μάρτα άνοιξε τα μάτια και χαμογέλασε, ύστερα είπε παίζοντας, Καλημέρα πατέρα, αλλά η έκφραση του άλλαξε ξαφνικά, μόλις είχε αντιληφθεί πως δεν ήταν μόνοι στο δωμάτιο. Η στιγμή για χάδια είχε τρυπώσει ανάμεσά τους, είχε χωθεί στα σεντόνια, δεν ήξερε να πει ρητά τι θέλει, αλλά της έκαναν το χατίρι."

Σελίδα 123 από το μυθιστόρημα Η Σπηλία του πολυαγαπημένου Ζοζέ Σαραμάγκου.

καλημέρα είπε...

Ω, σίγουρα φταίω εγώ. Για να συνεχιστεί το παιχνίδι πρέπει όσοι έχουν blog να αναρτήσουν τις φράσεις στο blog τους και να καλέσουν άλλους 5 blogger να συνεχίσουν. Θα σας στείλω και mail για να το δείτε σίγουρα.
Συγγνώμη, νόμισα ότι τις γράψατε εδώ αλλά τις ανεβάσατε και στα blog σας.
Δικό μου λάθος, έπρεπε να απομονώσω την τελευταία φράση του ποστ με την οποία ήθελα να δώσω τη δυνατότητα να παίξουν και όσοι δεν έχουν δικό τους blog, όπως η Κατερίνα που έγραψε.