Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

βερολινέζικη καλημερινή φωτογραφία και άλλα...

Καλησπερούδια!
Έχω πολλά να σας γράψω, για το Σαββαροκύριακο που πέρασε, για αυτά που είδα, διάβασα κι άκουσα. Πρέπει επειγόντως να τα βάλω σε μια σειρά και αρχίσω αλλά όχι όλα μαζί και τώρα, δεν προλαβαίνω. Μέχρι το βράδυ θα ξαναμπώ και θα τα ξαναπούμε.

Για την ώρα,

μια φωτογραφία.
Το γραφείο (μόλις συγυρισμένο, μη νομίζω ότι είναι έτσι πάντα, μου είπε)του Αναστάσιου που ακούει την "Καλημέρα" από το Βερολίνο.
Υπέροχη;



ένα video
(το τραγούδι που σας είχα υποσχεθεί)
μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, λόγια: Λίνα Νικολακοπούλου
τραγούδι: Ελευθερία Αρβανιτάκη
(το τραγούδι υπάρχει στο δίσκο "Χορός με τη σκιά μου" με τη Δήμητρα Γαλάνη)
Η Ελευθερία το τραγούδησε εξαιρετικά - ήσουν στη συναυλία;- στο Θέατρο Γης, 16Σεπτεμβρίου 2006, έπαιξε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.




λίγα λόγια
"Ο άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα να ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα όμορφο ποίημα, να βλέπει μιαν έξοχη εικόνα και αν το μπορεί, να διατυπώνει κάποιες ορθές ιδέες. Διαφορετικά χάνει το αίσθημα για την τελειότητα και για το καλό, που δεν τα αναζητάει. Και ο νους του αμβλύνεται"

μια φωτογραφία
από το blog του Tertuliano Máximo Afonso, περί φωτογραφίας
Μου άρεσαν πολλές, για σήμερα λεω να μοιραστούμε αυτήν. Ολόκληρη ιστορία μού 'ρχεται να φτιάξω κοιτώντας την. Εσύ;

άντε, και μια απορία για το τέλος:

Θα έρθουν όντως Διονύσης Σαββόπουλος και Θανάσης Παπακωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη; Μπορεί κάποιος να απαντήσει ποιοι και πού έστειλαν Δελτίο Τύπου; Ωραίοι επαγελματίες! Μόνο άσχετους μπορώ να τους πω. Γιατί αφού δεν έστειλαν καμια ενημέρωση στον 9.58 αλλά ούτε και σε εφημερίδες και περιοδικά -όπου προφανώς δεν γνωρίζουμε αυτούς τους καλλιτέχνες, είναι γνωστό άλλωστε- και ρωτούσαμε ο ένας τον άλλο χωρίς κανείς μας να ξέρει τίποτα, τι να πω... Λέμε τώρα... Κρίμα Θανάση...

Άντε βρε, με τούτα και με εκείνα καλή εβδομάδα!

Υ.Γ. Η ξενάγηση της ΠαρέαςΤηςΚαλημέρας στο Τελλόγλειο, στην έκθεση χαρακτικών του Πικάσο, θα γίνει κανονικά αυτήν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Γίναμε ήδη δύο πολυπληθή και δυναμικά γκρουπ, μια χαρά!



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γλυκό το τραγούδι με την Αρβανιτάκη!
Εξαιρετικές οι φωτογραφίες του Tertuliano...
Kαλή αντάμωση στο Τελλόγλειο!

καλημέρα είπε...

Κατερίνα,
το τραγούδι ήταν εύκολο, όταν μπορέσω θα ανεβάσω και ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη με τον Μανο Ελευθερίου. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες του Tertuliano.
φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα...!!

Τι ωραία που μπορούμε και σε διαβάζουμε...τι ευτυχία βρε παιδί μου να διαβάζω όλα αυτά τα ωραία που γράφεις

Καλή συνέχεια

(έχω προσπάθήσει άπειρες φορές να αφήσω σχόλιο αλλά μου βγάζει κάποιο πρόβλημα το wordpress..ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρω)

καλημέρα είπε...

Informationavenger,
καλησπέρα, καλησπέρα , καλησπέρα!
Τελικά τα κατάφερες! Σε ευχαριστώ για αυτά που γράφεις. Μπήκα στο blog σου και μου άρεσε πολύ, κάνεις πολύ ωραία δουλειά, αυτό το ξέρεις φαντάζομαι, ε;

Νομίζω οτι αυτό το ημερολόγιο για τις ελληνικές βιβλιοθήκες θα μου αρέσει πολύ, πρέπει να το ψάξω σίγουρα.

φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Αχ το ξέρω, το ξέρω το καλό είναι ότι και ο κόσμος αρχίζει να την εκτιμά..

Δαμιάνα

για να ξέρουμε και με ποιον μιλάμε;-)

καλημέρα είπε...

Δαμιάνα,
εσύ είσαι! το θυμάμαι το όνομά σου, μου είχε κάνει εντύπωση και το είχα πει και στο ραδιόφωνο.

Προσπαθώ να φανταστώ πώς θα ήταν τα σχολεία των παιδιών μας με βιβλιοθηκονόμους και οργανωμένες βιβλιοθήκες και τσαντίζομαι που είμαστε τόσο πίσω για μιαν ακόμη φορά στην Ελλάδα και σε αυτό. Αν ξέραμε να βάζουμε προτεραιότητες, θα μου πεις, σε αυτά τα χάλια θα ήταν η παιδεία μας;