Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Stefan Schwerdtfeger


Ο Stefan Schwerdtfeger γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Αμερική (Ουάσινγκτον), από το 1995 ζει στη Θεσσαλονίκη.
Με το συγκρότημά του, τους Big Sleep(electric) έγραψε και κυκλοφόρησε 4 albums, 1 EP & 1 single. Συνεχίζει σόλο καριέρα (Big Sleep acoustic) και η πρόσφατη δουλειά του έχει τον τίτλο "White Room". Σήμερα είναι η τελευταία εμφανίσή του στο Καφωδείο Ελληνικό πριν αυτό κλείσει για καλοκαίρι.
Σήμερα, στην εκπομπή, στις 10.30 θα έρθει για μια συνέντευξη και θα παίξει κάποια κομμάτια του.

Περισσότερα για τον Stefan και τους Big Sleep θα βρείτε στις ιστοσελίδες:
http://www.myspace.com/bigsleepacoustic
http://www.bigsleepacoustic.com
http://www.myspace.com/bigsleepelectric



ΝΕΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ, μετά την εκπομπή
Ο Στέφαν (έμαθα και τι σημαίνει το επώνυμό του: αυτός που καθαρίζει τα σπαθιά με συρμάτινη βούρτσα, αν το θυμάμαι καλά και το λέω ακριβώς όπως μου το είπε) ήρθε, έπαιξε τρία τραγούδια με την κιθάρα του, και από τα λόγια του θα θυμάμαι αρκετά πράγματα, την ζωή του που είναι απόλυτα δεμένη με τη μουσική, το σπίτι του στις Συκιές που βλέπει όλη την πόλη "από το κρεββάτι μου βλέπω τα πλοία", είπε χαρακτηριστικά, την Θεσσαλονίκη που είναι πια πόλη της καρδιά του, ίσως βέβαια κάπου αλλού να καταλάβαιναν καλύτερα αυτό που κάνει είπε επίσης...όπως κι άλλα πολλά.
Νομίζω ότι ζήσαμε καλές στιγμές στην εκπομπή, εγώ τουλάχιστον χάρηκα πολύ με την επίσκεψη του σήμερα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Akousa simera tin ekpompi kai itan katapliktiki. O Stefan itan apokalipsi gia mena pou den ton ixera.
P.

καλημέρα είπε...

Καλημέρα P.
Σε ευχαριστώ πολύ για όσα λες, χαίρομαι γιατί με την επίσκεψη του Stefan ένιωσα πολύ όμορφα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον/την P. Δεν ήξερα κι εγώ τον Stefan Schwerdtfeger έχει όντως δύσκολο επώνυμο όμως τώρα που τον άκουσα για πρώτη φορά μου άρεσε πολύ.
Μαρία

Χριστίνα (lbt) είπε...

Αναστασία γεια χαρά! αυτό που μου αρέσει περισσότερο σ' αυτούς τους καλλιτέχνες σαν τον Stefan είναι ότι είναι χαμηλών τόνων χωρίς ίχνος έπαρσης. Είχα ξανακούσει το 1ο τραγούδι που είπε, αλλά να σαι καλά και η εκπομπή που μας σύστησε αυτόν τον αξιόλογο καλλιτεχνη. Κι η φωνή του, εκπληκτική!

καλημέρα είπε...

Μαρία,
καλημέρα! Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε κι εσένα ο Στέφαν, χμ, μαζευόμαστε πολλοί!

καλημέρα είπε...

little beautiful things,
ήταν τόσο απλός και προσηνής πράγματι! Αυτό που έβγαινε στην εκπομπή, αυτό ήταν και στη συμπεριφορά του και πριν και μετά. για τη φωνή του συμφωνώ, εννοείται.
Τι λες, τέτοιους καλλιτέχνες ξέρουμε να τους καταλάβουμε και να τους εκτιμήσουμε αναλόγως στην Ελλάδα;

Χριστίνα (lbt) είπε...

Η εκτίμηση στον καλλιτεχνη δίνεται με έναν τρόπο:αγοράζουμε τη δουλειά του. Στην Ελλάδα, δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Γιατί όταν ο Έλληνας "κατεβάζει" όλο το cd (δε σου λέω για ένα τραγούδι) από το ίντερνετ δε δειχνει έτσι κανένα σεβασμό καμια εκτιμηση...τώρα για τις συναυλίες δεν μπορώ να μιλήσω γιατί η τιμές πολλές φορές στην Ελλάδα είναι απλησίαστες...αλλά από την άλλη τα μπουζουκομάγαζα απ' ότι παίρνει το αφτί μου, δεν περνούν κρίση...ίσα ίσα.
Καλό σου τριήμερο! :-)

καλημέρα είπε...

little beautiful things,
για να μην κάνω την έξυπνη θα σου πω ότι κι εγώ κατεβάζω και μετά όταν κάτι πραγματικά μου αρέσει πηγαίνω κια το αγοράζω, γιατί έτσι νομίζω ότι αξίζει για τον καλλιτέχνη που θαύμασα τη δουλειά του.
Για τις συναυλίες άστα, μερικές φορές πραγματικά συμφέρει να ξενιτευτείς σε άλλα μέρη,
να πληρώσεις εισιτήρια πηγαιν' έλα, ξενοδοχείο και εισιτήριο συναυλίας και πάλι πιο φτηνά θα σου βγει, άσε τις συνθήκες...
Αχ, για τα μπουζουκομάγαζα τι να πεις...

φιλιά!