Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Διασκεψη της Κοπεγχαγης

Το ενδιαφερον της παγκόσμιας κοινότητας, πλην ημών - είναι γνωστό ότι το μικρό μας χωριό σε αλλο πλανήτη κατοικεί- από χθες είναι στραμμενο στην Κοπεγχάγη, μια απο τις πιο πρασινες πόλεις του κόσμου. Ο λόγος, η Διασκεψη της Κοπεγχάγης, που αφορα στην αντιμετωπιση των κλιματικών αλλαγών, έτσι ώστε ο πλανήτης να είναι βιώσιμος για το ανθρώπινο είδος. Η γη, όποια εξέλιξη κι αν εχει, θα συνεχίσει να υπαρχει και χωρίς εμάς, δεν είμαστε ό,τι μακροβιότερο δημιουργήθηκε στην επιφάνειά της. Εκείνη θα αλλαξει, εμείς θα μπορούμε να επιβιώσουμε με ασφαλεια;
Στη Διασκεψη της Κοπεγχαγης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αντιπρόσωποι από 190 χώρες από χθες έως τις 18 Δεκεμβρίου θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε μία νέα συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής και να θέσουν περιορισμούς στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για την περίοδο 2012 - 2020.
Οι εργασίες της Διάσκεψης θα κλιμακωθούν σταδιακά, με αποκορύφωμα τη Σύνοδο Κορυφής 65 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στις 17 Δεκεμβρίου.

Ένα ενδιαφερον άρθρο μπορείτε να διαβασετε εδώ.
Μπείτε και εδώ για πολλά περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες
Μια είδηση που ήρθε σήμερα από την αλλη πλευρα του Ατλαντικού κανει ακόμα πιο θετικό το κλίμα στην διασκεψη.
Η ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της Διασκεψης είναι:http://unfccc.int/2860.php

Σήμερα στο πλαίσιο της διασκεψης θα προβληθεί η ταινία «World War III», των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., Στέλιου Αλεξανδράκη και Μενέλαου Παμπουκίδη.
Η ταινία συμμετέχοντας στον παγκόσμιο διαγωνισμό με τίτλο «Ενα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, εκπροσωπώντας το Α.Π.Θ.,  απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας από οργανισμό (Α.Π.Θ.), ανάμεσα σε 260 ταινίες από όλο τον κόσμο. Επίσης, η ταινία είχε αποσπασει το πρώτο βραβείο και στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών ενός λεπτού «Σκέψου, Δράσε, Αλλαξε» («Think. Act. Change.») που διοργανώθηκε από το E.P.P. (European Peopleʼs Party - διαδικτυακό κανάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα τις Βρυξέλλες), στις 15/6/2009.




"Αργα δεν είναι, μήπως αλλαξει ο κόσμος αυτός", που λεει κι ο Κωνσταντίνος Β. στον καινούριο του δίσκο.


Ή όπως τραγουδούσε ο John Lennon, "Imagine". Δολοφονήθηκε σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια.

5 σχόλια:

Κωνσταντινιά είπε...

Ελπίδα υπάρχει τελικά για το ανθρώπινο είδος, επειδή επιτέλους η Λίζα Τζάκσον και η "εκεί πλευρά" συνειδητοποίησαν «ότι το διοξείδιο του άνθρακα και άλλα πέντε αέρια του θερμοκηπίου απειλούν τη δημόσια υγεία και την ευημερία των Αμερικανών πολιτών».

Τόση η στενομυαλιά και η άσβηστη δίψα για κέρδος, που αν δεν χτυπήσει η απειλή την πόρτα των αυτουργών, μέτρα δεν λαμβάνονται.

Hfaistiwnas είπε...

Πολλοί έχουν πει ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι για το νερό..
Ωραίο βίντεο..
Να δούμε τι θα γίνει!

Κατερίνα είπε...

τελικά διαγράφηκε το σχόλιο μου.... Δεν πειράζει,η Αννιώ μου να είναι καλά κι Αλίκη μου κι όλα τα παιδιά του κόσμου...ευχαριστώ για όλα!
Καλές γιορτές σ όλα τα παιδιά του κόσμου μίκρα και μεγάλα παιδιά...να μένουμε πάντα παιδιά που λέει κι ένα άσμα..τραγούδι.
Καλημεροφιλάκια!

katerina είπε...

κρίμα έχασα την ταινία,δεν πειράζει..ελπιζω να την δούμε στις αίθουσες των κινηματογράφων της Θεσσαλονίκης...

katerina είπε...

Πολύ ωραίο "Αργα δεν είναι, μήπως αλλάξει ο κόσμος αυτός" πάρα πολύ ωραίο!
Katerina Malami