Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Από την επίσκεψη της Καλημέρας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στην έκθεση "Ο Μιρό της Μαγιόρκα"

Η τελευταία μέρα του πρώτου μήνα του 2010 συνάντησε την Καλημεροπαρέα στο Τελλόγλειο, στην έκθεση "Ο Μιρό της Μαγιόρκα". Όπως μου έγραψε σήμερα η Δαμιάνα "...ήταν λιγο μουχλιασμένος ο καιρός όταν μπηκα στο Τελλόγλειο αλλά βγήκα με ήλιο! Αυτό τι μπορεί να λέει?"
Η Καλημεροπαρέα, με πολλούς συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, ήταν εκεί, από νωρίς στην ώρα μας, οι περισσότεροι. Μαζευτήκαμε γρήγορα, μοιραστήκαμε σε ομάδες, είχα μια αγωνία πώς θα είναι, ειδικά για πολλούς που πρώτη φορα ερχόντουσαν σε ξενάγηση. Ετσι κι αλλιώς εσείς θα μου γράψετε πώς ήταν για τον καθένα σας, αρκετοί μου γράψατε ήδη στα e mail της εκπομπής. Οι ξεναγοί μας ήταν η Μελανία Μιλκάκη που την γνωρίζαμε και από την προηγούμενη φορά και η Στέλλα Μαντικού που πρωτογνωρίσαμε αυτήν την Κυριακή. Ακολούθησα την ομαδα που ξεναγούσε η Στέλλα και εντυπωσιάστηκα από την ξενάγησή της. Εμψυχωτική, με γνώσεις και ανοιχτό μυαλό, ωραίο λόγο, εκφραστικότητα, φώτισε απίστευτα την έκθεση. Προσωπικά, με έκανε να τη δω με αλλα μάτια, κι ας νόμιζα ότι τα είχα δει όλα πια τόσες φορες που είχα δει την έκθεση. Νόμιζα, αλλα δεν ήταν έτσι, ευτυχώς.
Ευχαριστούμε πολύ τη Στέλλα (αχ, πώς μετάνοιωσα που δεν τράβηξα λίγα λεπτα από την ξενάγησή της...) τη Μελανία (η οποία μου έλεγε στο τέλος που συναντηθήκαμε, δεν παρακολούθησα παρα ελαχιστα την ξεναγηση της ομάδας της, ότι της έκανε ξανά εντύπωση πόσο ουσιαστικά καλό κοινό ήταν όσοι ξενάγησε από την καλημεροπαρεα, εξαιρετικοί, είπε, χαρα να τους ξεναγείς). Ευχαριστώ πολύ για μιαν ακόμη φορα την Βάσω Πλιόγκου, από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τελλογλείου, που είναι παντα κοντα μας και μας βοηθά στην οργάνωση καθε ξενάγησής μας στο Τελλόγλειο.
Και ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Που μοιραστήκαμε και αυτό το πρωινό της Κυριακής στην ΠαρέαΤης Καλημέρας. Πάνω από ογδόντα άτομα, συνεπέστατοι, θετικοί, χαμογελαστοί, ανήσυχοι, δραστήριοι, ωραίοι άνθρωποι, με κάνετε και νιώθω περήφανη που σας γνωρίζω και μοιραζομαι τόσα πραγματα μαζί σας.

Τώρα, δεν γίνεται να μην σας το πω, Η "ό,τι νάναι" φωτογράφος, εγώ αυτοπροσώπως φυσικά, τα καταφερα και έβγαλα άθλιες φωτογραφίες... Ούτε να ρυθμίσω τη μηχανή μου ξερω για κλειστούς χώρους, ακόμη... Δεν πειραζει, περιμένω καποιες φωτογρφαίες από διαφορους φίλους που φωτογράφιζαν εκείνη την ημέρα, έχω και κάποιες που μου έστειλε ήδη η Δήμητρα, πιστεύω ότι κάτι θα εχω να ανεβασω τις επόμενες μέρες, αν και στις ομαδικές λείπουν πολλοί, γιατί σκορπίσαμε στο τελος.



Δυο λόγια ακόμη για την έκθεση "Ο Μιρό της Μαγιόρκα".
Την γενική ευθύνη έκθεσης έχει η Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά.
Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Μάριου Ελευθεριάδη.
Επιστημονική επιμέλεια έκθεσης απο το Ίδρυμα Μιρό της Μαγιόρκα, Maria Luisa Lax.
Διάρκεια έκθεσης: 6 Σεπτεμβρίου 2009 - 7 Φεβρουαρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 9.00-14.00. Δευτέρα-Τετάρτη: 9.00- 14.00 και 17.00 -21.00. Ώρες ξεναγήσεων: Σάββατο και Κυριακή 11.30, 12.30 και 16.30
Ειδικά την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο εκθεσιακός χώρος του Τελλογλείου θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα. Αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν επιπλέον ξεναγήσεις για το κοινό, στις 20.00 και στις 21.30.

 Και για να μην ξεχνιόμαστε, ηΠαρέαΤηςΚαλημέρας, αποχαιρετήσαμε τον Ιανουάριο με την επίσκεψή μας στο Τελλόγλειο, και θα καλωσορίσουμε τον Φεβρουάριο, την πρώτη Κυριακή του, με την επίσκεψη που οργανώνουμε ήδη εδώ και μέρες στο Κτήμα Γεροβασιλείου.
Γι' αυτήν την επίσκεψή μας στο Κτήμα, την Κυριακή που μας έρχεται, 7 Φεβρουαρίου, θα τα πούμε αναλυτικά αύριο και στην εκπομπή και στο blog.

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Μια χαρά περάσατε βλέπω! Και οι φωτό επίσης είναι μια χαρά βρε!!!
Καλό μήνα!!!!

καλημέρα είπε...

Καλό μήνα Ηφαιστίωνα!
Ήταν παρα πολύ ωραία και χαρηκα πολύ την ξενάγηση.
Οι φωτογρφαίες είναι τρεις από τις καλές, αμα δεις πολλές άλλες είναι αστα να πανε, αλλα δεν πειράζει, υγεία, που λεει και η κόρη μου. Την άλλη φορά, καλύτερα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Πρέπει να ομολογήσω ότι, σαν Δύσπιστος, δεν πίστευα στην τόσο μεγάλη συμμετοχή.
Άσε που απο-γοητεύτηκα από την καταπληκτική ξενάγηση/ερμηνεία της άριστης Στέλλας.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Καλημερoblog και σε σένα προσωπικά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα είναι λίγο.
Τέτοιες πρωτοβουλίες τιμούν και κοσμούν τον πολιτισμό μας.
Thanks

καλημέρα είπε...

καλημέρα Δύσπιστε,
όπως έλεγα και στην εκπομπή, αφού η ξενάγηση κέρδισε και τον δύσπιστο, που το είχα ένα άγχος να σου πω την αλήθεια, α, τι άλλο να περιμένω!
Εγώ ευχαριστώ!