Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Παίζοντας, ψάχνοντας, λύνοντας γρίφους στο Μουσείο

Έχω τόσα πραγματα που θελω να σου γράψω. Για την παρουσίαση βιβλίου "Αχμές, ο γιος του φεγγαριού" του Τευκρου Μιχαηλίδη την Παρασκευή που μας πέρασε. Για την ξενάγηση, που διοργάνωσε ο Φιλολογος, στην έκθεση φωτογραφίας και λογοτεχνικών κειμένων «Δρόμοι: Δρόμοι της ζωής –Δρόμοι που φεύγουν», το πρωί του Σαββάτου στο Γενί τζαμί. Τη μουσική παρασταση "Το μουσικό ταξίδι του Μάρκο Πόλο" απο τους Εν Χορδαίς στο Μέγαρο Μουσικής το βραδυ της Κυριακής. Για εκθεσεις που συνεχίζονται για λίγο ακόμη, όπως εκείνη στη γκαλερί Tettix τεσσαρων νεων καλλιτεχνών. Εκθεσεις που ξεκίνησαν μόλις, όπως η έκθεση έργων ελλήνων ζωγράφων της συλλογής της Εθνικής Τραπεζας, διασπαρτη σε έξι χώρους, μουσεία, της Θεσσαλονίκης - (ο κύριος κορμός) στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλα και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και φυσικα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρυματος της Εθνικής Τράπεζας στην Θεσσαλονίκη.

Αν δεν ξεκινήσω δεν θα πω τίποτα, δεν θα γραψω λέξη, το ξέρω. Για όλα θα σου πω, για όλα θα σου γραψω, αλλα τώρα και πριν απ'όλα αυτα, πρεπει οπωσδήποτε να σου γραψω δυο λόγια για την επόμενη καλημεροδραση.

Παιχνίδι ρόλων για γονείς και παιδιά στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των
εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις "Κυριακές στο Μουσείο για οικογένειες" .
"Η ιστορία του χαμένου χρυσόβουλου"
To 904 μ.χ ένας παντοδύναμος στόλος από 54 πλοία Σαρακηνών πειρατών επιτίθεται εναντίον μίας αδύναμης και ανέτοιμης Θεσσαλονίκης. Μέσα στο σύνολο των υπερασπιστών είναι και μία ομάδα Ελλήνων ναυτικών που νωρίτερα ρίσκαραν τις ζωές τους για να ειδοποιήσουν εγκαίρως για την έλευση του εχθρικού στόλου. Από την στιγμή που επιστρέφουν, γίνονται πρωταγωνιστές μιας
περιπέτειας με σκοπό την διασφάλιση ενός μυστικού που κατάφερνε να μείνει επτασφράγιστο για εκατοντάδες χρόνια...
Ο Gamecraft παρουσιάζει ενα ακόμη παιχνίδι ρόλων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Καλημέρα θα είναι εκεί με ομαδες γονιών και παιδιών. Θα περιηγηθούμε στις αίθουσες του Μουσείου, θα γνωρίσουμε εκθέματά του λύνοντας γρίφους, θα μάθουμε παίζοντας ιστορικά στοιχεία για την Θεσσαλονίκη του 10ου αι.
Όλα αυτα την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010, σε τεσσερις ομάδες, στις 10.00, 10.30, 11.00 και 11.30 το πρωί. Κάθε ομάδα θα αποτελείται απο 10 γονείς και παιδιά.
Συμμετοχές δηλώνετε στην εκπομπή, με όλους τους τρόπους που γνωρίζετε. Με sms και τηλεφωνικά, κατα τη διάρκεια της εκπομπής, (τηλ. 2310 299615 -616), με e mail: kalimera958@yahoo.gr, kalimera958fm@gmail.com, με μήνυμα μέσω του blog επίσης. Σημειώνετε οπωσδήποτε ενα τηλέφωνο επικοινωνίας, θα είναι απαραίτητο για τις τελικες συνεννοήσεις.

8 σχόλια:

Dimitris είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πήγες σε όλα αυτά που αναφέρεις; Πότε τα πρόλαβες κορίτσι μου; Δεν κουράζεσαι ποτέ; Και ετοιμάζεσαι και για άλλα;
Μπράβο βρε Αναστασία, πάντα να είσαι έτσι δραστήρια σου εύχομαι.

Hfaistiwnas είπε...

Δεν έχω παίξει ποτέ παιχνίδια ρόλων!
Πλάκα θα έχει..

Ανώνυμος είπε...

Kala na perasete Anastasia,
kalo apogevma kai filia,
Nikos

καλημέρα είπε...

Δημήτρη,
τα πρόλαβα, δεν ξέρω πώς αλλα τα πρόλαβα όλα. Σκέψου να καταφερνα να παω και σε σαββατοβραδινή συναυλία που ήθελα.
Σε ευχαριστώ για την ευχή, μακαρι!
Καλό βράδυ!

καλημέρα είπε...

Γεια σου Ηφαιστίωνα!
Κι εγώ μόνο με τη συγκεκριμένη ομάδα έχω παίξει και μόνο στο Μουσείο. Με τα παιδια της gamecraft, λοιπόν, αν τύχει ποτέ, να παίξεις σίγουρα!
Καλό βραδυ!

καλημέρα είπε...

Ευχαριστούμε Νίκο,
καλό βραδυ, επίσης.

Ανώνυμος είπε...

Ε, λοιπόν, βάλε μας κι εμάς στο παιχνίδι ρόλων: Πασχαλίνα και 2 παιδιά, Ειρήνη και δυο παιδιά. Για την ομάδα των 11:30. Να κοιμηθούμε και λίγο παραπάνω μια Κυριακή, καλά δε θα 'ναι;

Καλό, καλό σου βράδυ,
χαμογελαστή Αναστασία.

Πασχαλίνα

καλημέρα είπε...

Πασχαλίνα,
συμμετοχές εσημειώθησαν, οκ,11.30
Σας περιμένω, λοιπόν!

Υ.Γ. 2:58 π.μ.; Δεν ξενυχτάω μόνο εγώ λοιπόν...