Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

(λίγο πριν γίνει) Παρασκευή και 9, Μάιος

"Καλημέρα καλημέρα καλημέρα!! Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσω Άμστερνταμ
http://www.sarcha-architecture.blogspot.com/
http://www.firesundercontrol.blogspot.com/
γιατί τα ωραία και ενδιαφέροντα πρέπει να κυκλοφορούν",
μου έγραψε προχθές η Δώρα σε ένα mail που μου έστειλε, και με ενημέρωνε για δυο ιστοσελίδες.
Μπαινοντας στην πρώτη μπορούμε να μάθουμε για το Ά-κτιστο, μια έννοια αρχιτεκτονική που έχει συνδεθεί ιστορικά με τα επονομαζόμενα ουτοπικά ή οραματικά αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και με τη λειτουργία του σχεδίου και της αρχιτεκτονικής γραφής ως εργαλείων κριτικής και αποτελεί το θέμα ενός σύνθετου ετήσιου προγράμματος συνεχούς ροής, το οποίο περιλαμβάνει εκθέσεις μικρής κλίμακας, διαλέξεις, συζητήσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις σχετικές με την αρχιτεκτονική.
Ο Μάιος του 2008 είναι ο πρώτος μήνας των εκδηλώσεων, και αναλυτικά όλο το πρόγραμμα υπάρχει στην ιστοσελίδα: www.byzantinemuseum.gr/unbuilt/unbuilt.htm
Η δεύτερη διεύθυνση αφορά το project "FIRESUNDERCONTROL" που είναι ήδη σε εξέλιξη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ά-κτιστο". παράλληλα στην ιστοσελίδα ξεκινά κι ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών, το άκτιστο/δυνάμει κτισμένο και το περιβάλλον. Εκεί μπαινουμε όλοι εμείς, καθώς η συνέχεια που θα ακολουθήσει, όπως λένε οι ίδιοι στη σελίδα τους, θα διαμορφωθεί από τη συμμετοχή μας.
Αυτά τα πραγματικά ενδιαφέροντα νέα στέλνει η Δώρα, μαζί με δυο φωτογραφίες από την Άνοιξη στο Άμστερντάμ ("μη σου πω καλοκαίρι", γράφει)
















Η Πασχαλίνα έστειλε τα ανοιξιάτικα χαμομήλια που φωτογράφησε η Στέλλα


Και "έκλεψα" κι αυτήν την φωτογραφία από το blog της Κωνσταντινιάς(http://kouventoules.blogspot.com), ένα λιβάδι που είδαν όχι σε φωτογραφία αλλα από κοντά ταξιδεύοντας οδικώς στην Ευρώπη το Πάσχα εκείνη και η παρέα της. Στον Παντελή από την παρέα θα στείλω σε ανταπόδοση του μηνύματός του, χαιρετισμούς ξεχωριστούς. Είναι μικρός τελικά ο κόσμος Παντελή, δίκιο έχεις, μικρός και μεγάλος μαζί, ευτυχώς!


Στην αυριανή εκπομπή θα είναι φιλοξενούμενος ο Γιώργος Μεράντζας. Κι επειδή ένα τραγούδι που με συγκινεί πολύ και το έχει ερμηνεύσει τόσο όμορφα εκείνος είναι το ηπειρώτικο μοιρολόι "Μαριόλα" με αυτό θα σας αφήσω σήμερα. Τα μοιρολόγια την ίδια στιγμή που με συν-κινούν σε μια λύπη βαθιά την ίδια ακριβώς στιγμή με κάνουν να εκτιμώ χίλιες φορές παραπάνω την αγάπη και τη ζωή.

11 σχόλια:

manetarius είπε...

Καλημερούδια...δεν σε προλαβαίνω πια με τις αναρτήσεις σου, όλο καινούρια πράγματα, συνέχεια...τρέχω και δε φτάνω...!
Φανταστικές φωτογραφίες..μα πως μπορείς να "κλέψεις" ένα λιβάδι...;
Πολύ ενημερωτικά και τα links για το άκτιστο..
Αλλά το μοιρολόι λέω να το ακούσω στο σπίτι, μη βάλω τα κλάματα στη δουλειά...άσε που θα αρχίσουν να μου πετάνε κι ότι βρούν μπροστά τους για να το κλείσω...άμα ο άνθρωπος δεν έχει ακούσματα..:)
Φιλιά πολλαααά!!!

Κωνσταντινιά είπε...

Έμαθα από έμπιστη πηγή ότι σήμερα είχες μια καταπληκτική εκπομπή.
Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα.
Σκεφτείτε λίγο και τους αναξιοπαθούντες.
Μου φαίνεται θα πάρω κάνα μπλου τουθ, πως τα λένε αυτά τα μαραφέτια, και θα κρυφακούω.Αμ πως!


μια απούσα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

H έμπιστη πηγή παρακαλεί,πάραυτα να αναρτηθεί στο blog η σημερινή καλημέρα για να την απολαύσουμε όλοι ξανά και ξανά.
Αναστασία ήταν υπέροχη.
Σ'ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχει ο Επίκουρος.Σήμερα η εκπομπή ήταν καταπληκτική.Ο Μερέντζαςμε συγκίνησε πολύ με τον λόγο του αλλά και με την φωνή του.Κωνσταντινιά έχεις την ευκαιρία να τον ακούσεις ζωντανά το βράδυ.Φεύγουμε με τον Επίκουρο για Σέρρες.Αναστασία τι σχέση έχεις με τον Μηταφίδη;Χρύσα Πολ.

καλημέρα είπε...

manetarius,
κατάφερες να ακούσεις το τραγούδι; Αχ, σήμερα, ειδικά σήμερα έπρεπε να είχες ακούσει την εκπομπή...

καλημέρα είπε...

κωνσταντινιά,
δηλαδή αυτή η εμπιστη πηγή υπαινίσετται ότι η εκπομπή δεν είναι κάθε μέρα καταπληκτική; Α, πα, πα... τι να πω...

Να σε δω στο πρόγραμμα οι αλλοι να ακούν τον ομιλητή κι εσύ με τα μπλου τουθ "καλημέρα", μετά θα απαντάς με τραγούδια. Λες;

καλημέρα είπε...

Γεια σου έμπιστη πηγή, αχ, ό,τι και να πεις λίγο είναι. Ο Μεράντζας είανι σπουδαίος! Δεν μπορείς να φανταστείς μέχρι τι ώρα έρχονταν μηνύματα, mail, σχόλια για την εκπομπή σήμερα.
Θα το ψάξω αν γίνεται. Μήπως έγραψε κανείς την εκπομπή σήμερα στο σπίτι του;

καλημέρα είπε...

Χρύσα,
πάτε Σέρρες; Τι τυχεροί που είστε! Μπορείτε να τραβήξετε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, άπειρα βίντεο να ανεβάσουμε στο blog;

Με τον Μηταφίδη, όχι δεν έχω ιδιαίτερη σχέση, συστηθήκαμε μια φορά, το πιθανότερο είναι δεν με θυμάται. Τον ήξερα από φίλους καλούς, και όλοι μου έλεγαν τα ίδια πάντα. Τον εκτιμώ και τον θεωρώ έντιμο και καθαρό άνθρωπο που αγωνίζεται αλλά δεν εξαργυρωσε ποτέ τίποτα. Για αυτό μου ήρθε το όνομά του στο μυαλό μόλις ο Μεράντζας περιέγραφε ότι υπάρχουν κάποιοι ωραίοι άνθρωποι, αγωνιστές και έντιμοι, και αυθόρμητα είπα το όνομά του κατά τη διαρκεια της συνέντευξης. Τον γνωρίζεις εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή εκπομπή μετέδωσε εκπληκτικά συναισθήματα και βεβαίως έδωσε την ευκαιρία σε όσους δεν γνώριζαν τον Γιώργο Μεράντζα ,να συνταξιδέψουν με τις αναμνήσεις μας.
Δύσκολο να είναι κανείς τόσο περιεκτικός σε νοήματα συνάμα και λιτός στη χρησιμοποίηση του λόγου!!
Για το μουσικό μέρος τα σχόλια είναι περιττά.Η συγκίνηση μας πλημμύρισε.

Cookie είπε...

Πολύ όμορφες φωτογραφίες... με ταξίδεψες... :))

Φιλάκια & καλό βράδυ

ΥΓ. Για το επόμενο ποστ - επειδή την έχασα την εκπομπή, κάνε ό,τι μπορείς και δεν μπορείς να την ανεβάσεις στο διαδίκτυο!! :))

Cookie είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.