Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

μικρά νέα σήμερα

Ο Γιώργος Παπαντωνίου ήρθε στο Κτήμα Γεροβασιλείου την Κυριακή και φωτογραφησε, καταπληκτικά όπως πάντα, ό,τι έβλεπε. Και βεβαίως σχολίασε, άπαιχτος, δε σου λέω τίποτε άλλο. Αν πατήσεις εδώ: http://picasaweb.google.gr/georgepap31/KalimeraKthmaGerovasileiou,
θα δεις ότι δεν είμαι καθόλου υπερβολική.



"Ευχαριστούμε που ενοχλείτε"
Τα Παιδιά εν Δράσει ετοιμάζουν μια γιορτή το Σαββατοκύριακο, 24 & 25 Μαϊου. Μας τα είπαν σήμερα στην εκπομπή ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Στέλιος Κούρτης.
«Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε», ένα σύνθημα διαμαρτυρίας των νέων της Γαλλίας γίνεται γιορτή σε πάρκο της Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαϊου βγαίνουμε στους δρόμους καταλαμβάνοντας συμβολικά το ξεχασμένο και κακόφημο πάρκο του Ξαρχάκου (πάρκο της ΧΑΝΘ). Για ένα διήμερο θα επιχειρήσουμε να μεταμορφώσουμε ένα από τα πιο ξεχασμένα πάρκα της Θεσσαλονίκης σε ένα χώρο έκφρασης και διασκέδασης όπου νέοι, παιδιά αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε, αυτό που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτονόητο… το χώρο που μας ανήκει.
Διεκδικούμε την πόλη που ονειρευόμαστε, την πόλη που αγαπούμε, μια πόλη που ανήκει στους κατοίκους της και όχι στα αυτοκίνητα, στη δημιουργία και όχι στην απάθεια, στα όνειρα και όχι στον ύπνο..
Μουσικές συναυλίες ( One Drop, 63 High, Paranaoue, Lovelab, Atary, Zoltan Tribe, Scab Level, Dj Chris Primo vs Mentiro), θέατρο δρόμου, τσίρκο, graffiti, capoeira, εικαστικά, χορός, μαριονέτες, φωτογραφία, παρουσίαση μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι νέοι της πόλης υπάρχουν, δημιουργούν, πειραματίζονται. Τα πάρκα της πόλης είναι πολύ λίγα για να μένουν σιωπηλά…
«Ευχαριστούμε που ενοχλείτε» μια εναλλακτική μορφή διαδήλωσης μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, ένα σύνθημα από νέους για νέους, μια αφορμή για συνάντηση και συζήτηση, δράση και έκφραση, εικόνες για σκέψη και όνειρα.
Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαΐου η πόλη της Θεσσαλονίκης στα χέρια των νέων…
(www.myspace.com/kidsinactiongr )



Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θέμης Καραμουρατίδης, ήταν επίσης φιλοξενούμενοι σήμερα στην "Καλημέρα". Μιλήσαμε για τον δίσκο τους "Μέχρι το τέλος" και για πολλά ακόμη. Θα πάω να ακούσω αύριο την Νατάσσα από κοντά, δίνει την πρώτη της παράσταση στη Θεσσαλονίκη, στην Αίγλη.
Εντυπώσεις μετά, θα είμαστε μάλλον αρκετοί της παρέας οπότε πολλά θα έχουμε να σχολιάσουμε.
Μια μικρή, πολύ μικρή ιδέα:



Κι αυτό (από τη συνεργασία της σε live με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο) και για τους δικούς μας καλημερινούς λόγους:

4 σχόλια:

Roadartist είπε...

Είδα τις φωτο, ωραίες!
Οσο για τη Νατάσσα, δηλώνω FAN εδώ και καιρό..
Φωνάρα..και τι τέλειοι στίχοι!!.. Καλά να περάσεις απόψε!

καλημέρα είπε...

roadartist,
θα σου πω μετά εντυπώσεις. Ευχαριστώ για τις ευχές!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Tα λέμε το βράάάδυ!!!
Καλά να περάσουμε.

καλημέρα είπε...

Αχ, τι καλά θα βρεθούμε! Το 'ξερα...