Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Κυριακή στο Κτήμα...

Καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα, όλη μέρα!
Κυριακή στο Κτήμα Γεροβασιλείου.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Μαγδαληνή και ο Μπασλάμ είχαν την ιδέα να μας καλέσουν. Όχι θα λέγαμε οι κλωθογύρηδες της Καλημεροπαρέας;
Ευχαριστούμε όλους στο Κτήμα για την πρόσκληση, ιδιαίτερα την γλυκιά Μαγδαληνή που φρόντισε για όλα, μαζί κάναμε όλες τις συνεννοήσεις με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα, Μαγδαληνή θα τα ξαναπούμε!


Ο καιρός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να βοηθήσει την επίσκεψή μας στο Κτήμα Γεροβασιλείου σήμερα. Λιακάδα, ήλιος λαμπρός, εμείς από διάθεση μια χαρά, ξεκινήσαμε λοιπόν.
Πέρασαν ο Μιχάλης και η Κωνσταντινιά και μας πήραν από το σπίτι, τη Σαββίνα κι εμένα.
Φτάσαμε στο Κτήμα μαζί με πολλά αυτοκίνητα, χαρήκαμε που θα είμασταν πολλοί και μάλιστα από σύμπτωση, λίγο μπροστά μας ήταν το αυτοκίνητο του Βαγγέλη και της Μάγδας με τον Αλέξανδρο, στο αμέσως μετά δε αυτοκίνητο η Φίλη, ο Βασίλης, η Μαρία, ο Ορέστης. Μπήκαμε στο Κτήμα, η πρώτη εντύπωση εξαιρετική. Εδώ θα έπρεπε να βάλω μια φωτογραφία γενική τους κτήματος και της αυλής του αλλά... είμαι κάκιστη φωτογράφος και δυο-τρία πράγματα τράβηξα μόνο.
Λίγο πριν ξεκινήσει η παρουσίαση του παραμυθιού του Μπασλάμ συναντηθήκαμε όσοι προλάβαμε, εν τω μεταξύ πολλοί της παρέας είχαν ήδη προλάβει να ξεναγηθούν. Αν προσπαθήσω να πω ονόματα είμαι σίγουρη ότι θα ξεχάσω πάρα πολλούς, οπότε καλύτερα, ευκαιρία είναι μετά το ποστ στα σχόλια, πείτε ένα γεια, αφήστε ένα σχόλιο με τα ονόματά σας να δούμε πόσοι από την παρέα της Καλημέρας είμασταν εκεί. Αλήθεια από τον Πολύγυρο καταφέρατε να 'ρθείτε; Επειδή είχε πολύ κοσμο είχα και ενοχές επειδή με κάποιους ή μίλησα ελάχιστα, απλώς χαιρετηθήκαμε, και με κάποιους σίγουρα ούτε που μιλήσαμε. Αλλά επίσης νομίζω ότι και τα ονόματα όλων που γνώρισα σήμερα από κοντά δεν μπορώ τώρα να τα θυμηθώ (η ηλικία που λέγαμε Λενάκι...και μη γελάς, μικρό!). Ας τα ξαναπούμε λοιπόν γιατί είναι ωραίο να σας γνωρίζω πια και προσωπικά και η επανάληψη σε αυτό βοηθάει πολύ!
Πάντως, αστεία-αστεία, υπολογίζοντας μετά είμασταν από την παρέα της Καλημέρας καμιά εικοσιπενταριά παιδιά και διπλάσιοι σχεδόν μεγάλοι, τουλάχιστον τόσοι συναντηθήκαμε ξανά ή πρωτογνωριστήκαμε. Ελπίζω ότι περάσατε, περάσαμε καλά, ααα, και να μην το ξεχάσω, όταν με το καλό το μουσείο του κτήματος ολοκληρωθεί αν το θέλουμε, μπρούμε να οργανώσουμε μια δική μας περιήγηση στο κτήμα και ξενάγηση στο μουσείο με δοκιμή κρασιών εννοείται, εκεί πια αποκλείεται να χαθούμε.

H Πασχαλίνα με την Στέλλα και η Ειρήνη με την Χρύσα και τη Μαρία πρόλαβαν και πήγαν πριν και μετά το Κτήμα στο Παις Οπερα. Περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφίες.
Φωτογραφίες και βίντεο στο Κτήμα τράβηξαν και ο Κώστας, ο μπαμπάς της τσαχπίνας χορεύτριας Ελένης(α, ρε Μυστακίδη και Σφίγγο, τι κορίτσι χόρευε όταν παίζατε!), ο Γιώργος που ήρθε λίιιγο αργά αλλλά πρόλαβε να φωτογραφίσει θαύματα, είμαι σίγουρη, η Μαρία,πάντα με χαμόγελο, νέα και δραστήρια στην παρέα, η Πασχαλίνα, νομίζω και ο μπαμπάς του Φάνη -ή κάνω λάθος;- και ποιος άλλος; Όσοι έχετε υλικό φωτογραφικό ή σε βίντεο θα το στείλετε να το ανεβάσουμε στο blog της "ΚΑΛΗΜΕΡΑΣ";
























Η Σαββίνα φωτογράφισε ό,τι της έκανε εντύπωση από το μουσείο του κτήματος:

















Μου άρεσαν πάρα πολύ τα βότανα στα παρτέρια του Κτήματος:
















Τα λέμε αύριο στην εκπομπή και για την Κυριακή μας αυτή και για άλλα.
Στην αυριανή εκπομπή θα είναι φιλουξενούμενη και η Νατάσα Μάρε. Μάλιστα περιμένω από τον Γιάννη να μου στείλει κάτι να το ανεβάσω στο blog. Γιάννη, είναι έτοιμο;

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν υπέροχα!Δεν περιμέναμε τόσο πολύ κόσμο.Με εντυπωσίασε η αισθητική του κτήματος.Όλα ήταν τόσο προσεγμένα.Καταπληκτικό οινοποιείο.Φυσικά και θέλουμε να ξαναπάμε,πόσο μάλλον όταν θα είναι μόνο η παρέα της καλημερας,που όσο πάει και αυξάνεται συνεχώς.
Χρύσα Πολ.

καλημέρα είπε...

Χρύσα, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Συμφωνώ για την αισθητική του Κτήματος.
Ωραία, μαζεύω συμμετοχές από τώρα...

Ανώνυμος είπε...

"οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου"

Ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό περάσαμε χθες στο κτήμα του Γεροβασιλείου. Ένας χώρος εξωτερικά και εσωτερικά φτιαγμένος με πολύ γούστο και μεράκι.
Ξεναγηθήκαμε στο οινοποιείο και στο μουσείο, γευτήκαμε υπέροχα κρασιά (προσωπική προτίμηση στο Syrah)κι αφήσαμε τις πέντε αισθήσεις μας να απολαύσουν, ότι απλόχερα μας προσφέρθηκε.
Τέλος 9 άτομα απ' την παρέα της "καλημέρας" πήγαμε για θαλασσινά κι αγναντέψαμε τη θάλασσα στο "Αγνάντι". ΝΙΝΑ

καλημέρα είπε...

Νίνα,
όπως ακριβώς το λες, με τις πέντε αισθήσεις μας απολαύσαμε ό,τι απλόχερα μας προσφέρθηκε.
(Και η δική προτίμηση είναι στο Syrah)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Όποτε κι άν ,μέσα.
Ήταν τόσο όμορφα!Όμως δεν το χόρτασα γιατί δεν είμασταν η παρέα της καλημέρας.Χαμένοι στο πλήθος άλλοι εδώ,άλλοι εκεί,πως να βρεθούμε και να μοιραστούμε όπως εμείς ξέρουμε όλα αυτά τα ιδιαιτέρως όμορφα και συναρπαστικά.
Αναστασία μου και πάλι ευχαριστούμε για όλα.

manetarius είπε...

:)))) Τι ευτυχία είν' αυτή; Παιδάκια, κτήματα, ζωγραφιές και κυρίως...μουστοκούλουραααα!!!

καλημέρα είπε...

Βαγγέλη,
ωραία ήταν κι έτσι, χαμένοι στο πλήθος, ωραία θα είναι και όταν ξαναπάμε. Ξέρω, αυτό πάντα τσάντιζε κάποιους φίλους μου που μου έλεγαν "α, μα δε γίνεται να είναι και έτσι και αλλιώς καλά, αποφάσισε επιτέλους..."...

καλημέρα είπε...

manetarius,
προς στιγμήν διάβασα ότι έγραψες παϊδάκια - είχα μείνει στο γιαμ, θα φάτε και μουστοκούλουρα, που έλεγες πριν πάμε- και πέθανα στο γέλιο!
Οκ, μετά το ξαναδιάβασα!
Ναι ήταν πολύ όμορφα. Άσε που για μένα είχε πολλές ευχαριστες εκπλήξεις, γνωριμίες-συναντήσεις αυτό το μεσημέρι! Ώραία πράγματα!

Κωνσταντινιά είπε...

"οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου"
Νίνα αλλά και το Πλωμάρι δεν πάει πίσω Ε!!

Πραγματικά όλα ήταν πολύ όμορφα, οι οικοδεσπότες είχαν προνοήσει για όλα, ο ξεναγός μας μας εντυπωσίασε,ήταν και περιγραφικός, και περιεκτικός, και ενθουσιώδης, και ευγενέστατος.


Υ.Γ.Αμανίτα εγώ δεν έφαγα μουστοκούλουρα για συμπαράσταση.

Υ.Γ.2
Επίκουρε, θα το επαναλάβουμε και θα επανορθώσουμε.

καλημέρα είπε...

Κωνσταντινιά,
α, τα πουλάκια μου, με ουζάκι συνεχίσατε!

Υ.Γ. Αμανίτα, το'κανε για συμπαράσταση, δεν πρόλαβε, δεν ξέρω. Πάντως εγώ μόλις πρόλαβα να τα φωτογραφίσω, εξαφανίστηκαν στη στιγμή...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ και η Μαρία περάσαμε επίσης
υπέροχα στο κτήμα..
νοερώς.
Περάσατε λέει πολύ ωραία εεε?
Ζήλεψα αλλά καλά να πάθω!
Στα επόμενα όμως....!!!!!!

georgepap31 είπε...

http://picasaweb.google.gr/georgepap31/KalimeraKthmaGerovasileiou

georgepap31 είπε...

Sorry για το λακωνιζειν.Αμα γράφω δεν πίνω...

καλημέρα είπε...

Γιώργο,
είναι υπέροχες οι φωτό, τα δε σχόλια άπαιχτα!

Υ.Γ. Λέγε, πόσο ήπιες;

φιλιά κι ευχαριστούυυυμε!

Cookie είπε...

Ποιος ειναι μικρος;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΕΔΩ!!! >:{

:)))

Πριν λιγα μολις λεπτα ειδα τις φωτογραφιες στο μπλογκ του Βαγγελη!! Σιγουρα θα περασατε τοσο ομορφα!! :)))

Φιλακια πολλα!!

ΥΓ. Συγνωμη που ειμαι αφαντη αυτες τις μερες. Εξεταστικη... καταλαβε με :)))

καλημέρα είπε...

Δαμασκηνάκι,
το ξέρω ότι έχεις εξετάσεις, για αυτό λέω διάφορα (όπως μικρό...), γιατί ποντάρω στο ότι δεν έχεις χρόνο να υποβάλεις ενστάσεις, ξέρεις τώρα...

Δες και τις φωτό που τράβηξε ο Γιώργος (georgepap31), στο link που δίνει, είναι τέλειες!