Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

"Από χέρι σε χέρι..."



"Από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά για να μην χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα"

Αύριο, 3 Μαΐου 2008, είναι η 8η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών. Θα πραγματοποιηθεί στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Κισσάβου του νομού Λάρισας.
Οι στόχοι της γιορτής είναι να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ. α., να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες, να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους, να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πελίτι και για τη γιορτή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.peliti.gr

Προέκυψε κάτι έκτακτο, κάτι για καλό και είθε να μπορώ να έχω να σας πω όμορφα νέα μετά, και δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί.
Αν πάτε, εντυπώσεις, "επιτόπιο ρεπορτάζ", φωτογραφίες, ξέρετε εσείς...

Τώρα φεύγω τρέχοντας να δω τη γενική της παράστασης του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε. "Υπομέλας Τόπος" του Δημήτρη Σωτηρίου, τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ και περιμένω ανυπόμονα να δω τη δουλειά του. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από το φωτογραφικό υλικό της παράστασης, είναι της Λίλας Σωτηρίου και την βρίσκω εξαιρετική.
Εντυπώσεις αύριο

10 σχόλια:

manetarius είπε...

Μπράβο βρε παιδιά, κάντε κάτι εκεί στο Πελίτι μπας και φάμε κανα φρουτάκι με γεύση φέτος το καλοκαίρι, γιατί στο τέλος θα τρώμε πατάτες με γεύση φράουλας και πεπόνι με γεύση βερύκοκου έτσι όπως πάει το πράμα!

Φιλιά, καλή ακρόαση και περιμένουμε εντυπώσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Προχθές χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Επίκουρος,μ'αρέσει να τον φωνάζω έτσι.Είστε για να πάμε στον πελίτι;Δεν μετανοιώσαμε που πήγαμε.Το ευχάριστο ήταν που είχε πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα.Το δυσάρεστο που έπρεπε να δηλωθείς καλλιεργητής πολύ καιρό πρίν.Ετσι δεν πήραμε σπόρους.Κάναμε όμως το πικνίκ μας στην εξοχή και το ευχαριστηθήκαμε.Γυρίσαμε παραλιακά από το κόκκινο νερό.Η διαδρομή φανταστική.Βέβαια και η μουσική που έβαζε ο Επίκουρος κατάλληλη.Ολα ήταν τέλεια.θα το ξανακάνουμε.Φωτογραφίες θα σου στείλει ο Επίκουρος,Αναστασία.Περιμένουμε την δικιά σου επόμενη πρόταση.Πόσο χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σαν και σένα και τον Επίκουρο.ΚΑΛΗΜΕΡΑ!Χρύσα Πολ.

Χριστίνα (lbt) είπε...

Γεια χαρά κι από μένα! Αγαπημένος σταθμός ο 958...και το blog της "Καλημέρας" όμορφος χώρος! Περιμένω τις εντυπώσεις από το χοροθέατρο..

claire είπε...

Καλημερούδια Αναστασία!
Σήμερα κάθε κατεργάρης γυρνάει στον πάγκο του. Τι θα γίνει με σένα; Δεν το λέω καθόλου με ζήλια,αλλά μας λείπει η πρωινή καλημέρα .Και σου έχω και πρόταση οργανωμένης ξενάγησης στο Πολεμικό Μουσείο.
Όσο για τον "υπομέλα τόπο" με ενθουσίασε η εικόνα και ο ήχος, όχι όμως η κίνηση-χορός.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Καλή μέρα και καλή εβδομάδα! :))

καλημέρα είπε...

mane-tarious,
καλησπέρα!
Στο Πελίτι κάνουν πολλή καλή δουλειά, έτσι πιστεύω, ελπίζω ότι θα κάνουμε και πολλοί μαζί τους ό,τι μπορούμε, κι εγώ είμαι και φύσει αισιοδοξη - και αλλιώς μπορείς να το πεις, το ξέρω...- ώστε νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε πράγματι πολλά.
Περιμένω κι εγώ εντυπώσεις, θα μπω σε λίγο στο blog του Βαγγέλη να δω αν έχει ανεβάσει κάτι,

φιλιά!!!

καλημέρα είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
Χρύσα!
Τι ωραία που πήγατε! Ζηλεύω λίγο αλλά πιο πολύ χαίρομαι!
Το ωραίο είναι όχι μόνο που είμαστε όπως είμαστε όλοι, αλλά που συναντιόμαστε.
Φιλιά σε όλους, και ιδιαίτερους χαιρετισμούς στον υψηλό και εύμορφο Μακεδόνα, εννοείται!

καλημέρα είπε...

little beautiful things,
καλώς σε συνάντησα! Μου άρεσε πολύ και το όνομα σου και το blog σου! "Μέσα στα απλά ειν' τα ωραία!"
Θα γίνω θαμώνας στο blogοσπιτό σου, είμαι σίγουρη.

καλημέρα είπε...

Κλαίρη,
επιστρέφω την Πέμπτη, επιτέλους! Κι έχουμε να κανονίσουμε ουκ ολίγα, τι να πρωτοπώ!
Για τον Υπομέλανα Τόπο θα ανεβάσω σήμερα κάτι,
φιλιά!

καλημέρα είπε...

ανεμοσκορπίσματα,
ανταποδίδω τις ευχές από καρδιας!