Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

"Genius Seculi"


Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ «ΚΑΛΗΜΕΡΑΣ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μετά το Δέλτα του Αξιού, η ΠαρέαΤηςΚαλημέρας ετοιμάζεται να επισκεφτεί την έκθεση «Genius Seculi» (Πνεύμα Εποχής) στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι, την Κυριακή 6 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο-εγκαταστάσεις των Ντεϊμάντας Ναρκάβιτσους και Δέσποινας Μεϊμάρογλου με θέμα τη μνήμη και κορυφαία γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας φιλτραρισμένα από προσωπικά βιώματα.
"Πώς συμβιώνει κανείς με τα «φαντάσματα του παρελθόντος» στη μετα-σοβιετική σύγχρονη Λιθουανία;" "Γιατί άραγε φοβόμαστε και εκδιώκουμε τα γλυπτά μνημεία της κομμουνιστικής εποχής;" Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτει ο Ντεϊμάντας Ναρκάβιτσους μέσα από τη δουλειά του.
Η σύγχρονη ιστορία της Καμπότζης και της Βόρειας Ιρλανδίας. Η εξόντωση εκατομμυρίων πολιτών από το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ και η «Ματωμένη Κυριακή» αναδύονται από τα έργα της Δέσποινας Μεϊμάρογλου, με αποτέλεσμα τη σύνθεση ενός προσωπικού εικαστικού αφηγήματος μέσα από τα βιώματα και τις μαρτυρίες των άλλων.
Ή αλλιώς στο … «Πνεύμα της εποχής», όπως είναι και η ερμηνεία του τίτλου της έκθεσης.

Θα τα πούμε εκεί, την Κυριακή!

6 σχόλια:

manetarius είπε...

Καλημέρααα.. Δε σε προλαβαίνω βρε παιδί μου με τις αναρτήσεις.
Τι καλά που θα πάτε σε εκθεσούλα, περιμένουμε εντυπώσεις.

flavour είπε...

Ρε συ Αναστασία, ωραία φαίνεται αυτή η έκθεση. Να έρθω και εγώ αν μπορέσω?
8-))

καλημέρα είπε...

mane-tarious,
εγώ πάλι νομίζω ότι αραιά και πού ανεβάζω κάτι...
Θα έχουμε σίγουρα εντυπώσεις μετά.
Φιλιά!

καλημέρα είπε...

Χρήστο,
ναι, έλα, ούτε να το ρωτάς. Την έχω δει, είναι πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση. Σημείωσε ώρα, τόπο και αν μπορέσεις θα τα πούμε εκεί.

Μαύρος Γάτος είπε...

Βρε Αναστασία μου! Αντίπραξη σε μάς τους ποδηλάτες έκανες;;; Παρά τη βροιχή η ποδηλατοπορία έγινε, θα σού είπαν τα Πανθηρόπαιδα, όπως και για το μπυρομεζεδοόργιο που ακολούθησε στο Ζύθο Σ;-))))

Επιφυλάσσομαι για την επόμενη Κυριακή να μετέχω στην όμορφη παρέα!

Σ;-))))

καλημέρα είπε...

Όχι, βρε Γάτε μου! Εμείς τελειώναμε την ξενάγηση όταν εσείς ξεκινούσατε. Ναι, ναι μου τα είπαν το πρωί στο ραδιόφωνο οι καλημεροφίλοι ποδηλατιστές που εκπροσώπησαν κι εμενα που...δεν ξέρω ποδήλατο...η άχρηστη...

(Βίκυ, πού είσαι, κάτι μαθήματα ποδηλάτου που λέγαμε, ισχύουν;)