Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Το 100% τέλειο ταίρι;



Στο δρόμο για τη δουλειά συναντάς τυχαία το 100% τέλειο κορίτσι για σένα.
Θα της μιλήσεις; Θα τη σταματήσεις; Ή μήπως θα την αφήσεις να φύγει; Αλλά ακόμη κι αν την προλάβεις είναι αλήθεια το 100% τέλειο κορίτσι για σένα; Δεν είναι καν ο τύπος σου, κι όμως από πενήντα μέτρα μακριά το ξέρεις, το νιώθεις, αυτή είναι.

Όσο κι αν λογικά μέσα μας λέμε ότι το 100% τέλειο ταίρι είναι μια ουτοπία κανείς ποτέ δεν παύει να ελπίζει σ’ αυτήν.


Δεν ήταν ακριβώς θεατρική παράσταση. Μια θεατρική περφόρμανς ήταν περισσότερο, ένα δρώμενο που θα μπορούσε να παίξει μπροστά σου σε ένα μπαρ, έναν προθάλαμο, ενα πάρκο ίσως, στο δρόμο. Κράτησε λίγο. Νομίζω αν κρατούσε περισσότερο θα έχανε την ένταση και τη δύναμή του. Πάλι, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω ήταν ότι με πήρε μαζί του. Και έκλαιγα μπαινοντας μέσα του και στο ρυθμό αυτού του τραγουδιού που ακουγόταν σε αυτό που με ακούμπησε και λεγόταν "Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα". Στον Χώρο Τέχνης 3ος Όροφος, στο μικρό φεστιβάλ που οργανώνει, μέχρι τις 18 Απριλίου, η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα το Σάββατο. Ήταν η ομάδα "Από 'δω και πέρα μόνο happy end". Σκηνοθέτησε η Γεωργία Μαυραγάνη, έπαιξαν ο Αντώνης Ντουράκης και η Βάσω Καβαλιεράτου. Μια ιστορία με αφορμή το ομώνυμο διήγημα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι με τίτλο «Ο Ελέφαντας εξαφανίζεται». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κοάν.

Θα ξανάρθουν μαλλον, μου είπε ο Δημήτρης Σακατζής.

Να αλλάζεις το κόλπο.
Να κάνεις πίσω αντί για μπροστά.
Να κρατάς την πρώτη σκέψη
αντί για τη δεύτερη.
Να τη λες.
Να μην προσπαθείς να γίνεις η πιο δυνατή,
αλλά αντίθετα
να δείχνεις την αδυναμία.
Στην αδυναμία συναντιόμαστε.
Δεν είσαι μόνη σου.
Να σκέφτεσαι:
από 'δω & ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ χάΠΙ ΕΝΤ...




Υ.Γ. Δεν έχει σχέση με την περφόρμανς αλλά με το μουσικό κομμάτι : φαντάζεσαι να έπαιζε ο κορυφαίος Παντελής Στόικος σε αυτό το κομμάτι; Εκεί να δεις!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ξαναέρθουν στη Θεσσαλονίκη, πες το μας στην εκπομπή. Θέλω να πάω, μετά από αυτά που έγραψες.
Αννα

Ανώνυμος είπε...

Είδα την παράσταση και ...
ήταν φρέσκια, με καλούς ηθοποιούς, καλές ερμηνείες, ωραία το διαδραστικό κομμάτι με το κοινό αλλά... διαφωνώ με το "τέλειο αγόρι/κορίτσι" στη ζωή μας.Νομίζω ότι υπάρχουν τέλειες στιγμές με πολλους ανθρώπους κατα καιρούς και όχι τέλειο κορίτσι ή αγόρι. Για τούτο λοιπόν δεν με αγγιξε ιδιαίτερα το μόνο που με έκανε να σκεφτώ ήταν ότι το μη τέλειο ίσως να είναι και το ομορφότερο ίσως, ποιός ξέρει...
Ανθή

καλημέρα είπε...

Άννα, όταν μάθω πότε θα ξανάρθουν θα σας το πω αμέσως.

καλημέρα είπε...

"...το μη τέλειο ίσως να είναι και το ομορφότερο ίσως...", είναι πολύ ωραίο αυτό που λες Ανθη μου, μα πάρα πολύ ωραίο!