Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

"όταν έχουμε φτερά, κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει να πετάμε σε νέους ουρανούς"


Μ.Τετάρτη και ήταν η τελευταία μέρα στο ραδιόφωνο πριν από μια πολυήμερη άδεια που ξεκινά αύριο με το καλό. Αυτό το πολυήμερη να δούμε πώς θα μου φανεί γιατί δεν τα έχω συνηθίσει κάτι τέτοια. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να μην τα λέμε στο ραδιόφωνο για κάποιες μέρες, θα τα λέμε όμως στο blog και με mail αν θέλετε επίσης.

Πριν λίγες μέρες χτύπησε το τηλέφωνο, ήταν η Ελπίδα από το κουκλίστικο "...το άλλο" της Σβώλου.
"Έλα από το μαγαζί μόλις μπορέσεις", μου είπε. Φεύγοντας από το ραδιόφωνο για το σπίτι, πέρασα. Και τι με περίμενε; Μια υπέροχη έκπληξη που με έκανε να χαρώ σαν μικρό παιδί. Σας παρουσιάζω την καινούρια μου τσάντα, δια χειρός και με την γλυκιά σκέψη της Ελπίδας: Δεν την αποχωρίζομαι από την πρώτη μέρα. Και καμαρώνω! Μα, δεν είναι πανέμορφη;



Η Κλαίρη ανάμεσα στις άλλες φωτογραφίες που ανέβασε στο blog της είχε και μια με το μωβ λουλούδι που θυμάμαι να υπάρχει πάντα και παντού, και στο χωριό μου φυσικά. Ξέρει καποιος πώς το λένε;
Επίσης, αυτό το φυτό με το λουλούδι που έχει ξεχωριστή ευωδιά και το οποίο επίσης ξέρω πολλά χρόνια χωρίς όμως ποτέ να μάθω το όνομά του, μήπως ξέρετε πώς λέγεται για να το ζητήσω από ένα φυτώριο;

Ο Βαγγέλης αλλά και η Κωνσταντίνα μου είπαν ότι ήταν πολύ καλοί οι ΒΑΛΚΑΝΑΤΟΛΙΑ χθες στο Καφωδείο το Ελληνικό. Η Κωνσταντίνα στο blog της (βλ. Κουβεντούλες, πλάι στις συνδέσεις) ανέβασε και σχετική ανάρτηση με φωτογραφία και σχόλια. Με ρωτάτε αν μπορούμε να ξαναπαίξουν στην "Καλημέρα" τα τραγούδια που επαιξαν και τραγούδησαν επιτοπίως στο στούντιο στην χθεσινή εκπομπή, βεβαίως και μπορούμε, όταν με καλό θα επιστρέψω.
Εγώ, πάλι σήμερα θα πάω, ελπίζω να μην προκύψει κάτι, στις 9.30, στο Μικρό Θέατρο, στην Αντ.Καμάρα 3. Παίζουν: Κώστας Θεοδώρου - κοντραμπάσο, Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί και ο Χρήστος Τζιτζιμίκας - φωνή. Τους εκτιμώ πολύ και τους τρεις.
Με ρωτήσατε επίσης πολλοί σήμερα για το Πελίτι. Για την ώρα μπείτε στη σελίδα τους, http://www.peliti.gr/, και σε λίγες μέρες θα έχουμε πολλές λεπτομέρειες για την πολύ ενδιαφέρουσα κια δημιουργική αυτή ιστορία και ίσως -για πρώτη φορά- οργανωθούμε όχι μέσω της εκπομπής αλλά μέσω του blog για να πάμε, η ΠαρέαΤηςΚαλημέρας, στην Συνάντηση και Γιορτή τους στις 3 Μαϊου.
Σήμερα στην εκπομπή ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης του "Εν Χορδαίς" μας μίλησε για τις δραστηριότητες του σχήματος στο εξωτερικό που είναι πολλές και σπουδαίες με αφορμή το πολύ σημαντικό βραβείο της γαλλικής ραδιοφωνίας (Radio France) για τις "Μουσικές του Κόσμου" ( Prix "France Musique des Musiques Du Monde"), βραβείο που έλαβαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Babel Med (27-29 Μαρτίου 2008) στη Μασσαλία, για τη συνδρομή τους στην ανάδειξη της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, το οποίο συνοδεύεται και από την ηχογράφηση ενός δίσκου του ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ στην γαλλική δισκογραφική εταιρεία Occorá με παγκόσμια διανομή από την Harmonia Mundi. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ


Λέω να σας αφήσω σήμερα με μια φράση που έγραφε η Αγγελική σε ένα μήνυμα που μου έστειλε με mail χθες, ένα πολύ όμορφο μήνυμα για το οποίο την ευχαριστώ πολύ: "όταν έχουμε φτερά, κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει να πετάμε σε νέους ουρανούς"

11 σχόλια:

claire είπε...

Αναστασία μου το μώβ λουλουδάκι , όπως το αποκαλείς , είναι άγρια μολόχα , υπάρχει παντού στην πόλη μά και στην εξοχή απ όπου και θα το μαζέψεις, θα το πλύνεις ,θα το ξεράνεις στη σκιά και το χειμώνα όποτε έχεις πονόλαιμο θα το βάζεις για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και θα πίνεις το αφέψημα του.
Πολύ όμορφη η τσάντα σου και πάνω απ όλα απο τα χεράκια της Έλπας, που την επόμενη φορά που θα την δείς θα της δώσεις πολλά πολλά φιλιά απο μένα .Μη σου πω πόσα χρόνια με ξέρει...Να είστε και οι δυο πολύ καλά.

καλημέρα είπε...

Αυτή είναι η άγρια μολόχα; Τώρα το μαθαίνω, νάσαι καλά Κλαίρη μου και γι' αυτό και για όλα τα άλλα.
Αυτό το "από τα χεράκια της", ήταν που με συγκίνησε στο δώρο της Ελπίδας, και που το σκέφτηκε και που έχω κάτι φταγμένο από τα χέρια της.

Να περάσεις όμορφα στα Τζουμέρκα!

manetarius είπε...

Μμμμ... ήρθα πάλι με καινούριο avatar ( τώρα που το μαθα, ποιός με πιάνει)! Μάλλον θα είναι το τελικό!
Πέρασα να στο δείξω και με την ευκαιρία είδα και τον κήπο της Κλαίρης, με΄γειά την τσάντα και ακόμα ψάχνω τα φτερά μου και ακούω τις ωραίες μουσικές σου!

Καλό βράδυ :))

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέεεεεραααα!!!!
Το κάτω λουλούδι είναι το Φούλι όπως
το λένε εδώ.Στο Πήλιο το λέμε
Καλίκανθο.Έχουμε ένα ίδιο πανέμορφο
στο μπαλκόνι!
Για το Πελίτι,σίγουρα θα είμαστε εκεί.

καλημέρα είπε...

Α, μα δεν σε προλαβαίνω μανιταράκι! Και το ένα πια καλύτερο απ' τ' άλλο!

Το αποφάσισα, θα σου δώσω παραγγελία νεο avatar pour moi...

καλημέρα είπε...

Κώστα,
μα όλα τα ξέρεις; Το Φούλι το είχα ακουσει, το είχα διαβάσει, δεν ήξερα ότι είναι αυτό το φυτό που το ξέρω από μωρό παιδί.
Κάτσε τώρα να βρω να φωτογραφίσω κι ένα ακόμη που επίσης αγαπώ πολύ, επίσης δεν ξέρω το όνομά του- όταν ήμουν παιδιά παίζαμε με τα λουλούδια του, τραβούσαμε το στήμονα(;) και κλέβαμε τη μια σταγόνα μέλι που είχαν, μια αλλά πεντανόστιμη η άτιμη-δεν μπορεί κι αυτό θα ξέρετε ή εσύ ή η Τζένη πώς το λένε.

Καληνύυυχτα...

manetarius είπε...

Καλημέρα Αναστασία!!!
Όταν αποφασίσεις για νέο τρελλό avatar...είμαι εδώ!

Φιλάκια πολλά!

Κωνσταντινιά είπε...

Καλημέρα

Πρέπει να λες το αγιόκλημα, ένα αναρριχώμενο, πού είναι αειθαλές και μοσχοβολάει.
Θα σου στείλω φωτο με μειλ.

manetarius είπε...

Χα...σου έστειλα πασχαλινό δωράκι στο mail σουουουου..!!!

Φιλιά!

καλημέρα είπε...

Αχ, mane-tarious τι όμορφο δώρο ήταν αυτό! Ξετρελάθηκα! Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!

καλημέρα είπε...

Κωνσταντινιά μου, αυτό είναι!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!