Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Άντε να διαλέξεις, εύκολο είναι;


Τι να διαλέξω; 
Θα σου πω τι εννοώ, αλλά, η πρώτη πρώτη φράση σήμερα, ό,τι κι αν γράψω μετά, είναι για τη μικρή μου αδελφή, την Ιωάννα, που έχει σήμερα τα γενέθλιά της. Χρόνια πολλά αδελφούλα, και πολλά και καλά. Να είσαι πάντα τόσο δυναμική, αισιόδοξη, δυνατή και κεφάτη όσο τώρα. Να γελάς, να ζεις δυνατά, να ονειρεύεσαι πάντα και να είμαστε μαζί πολλά πολλά πολλά χρόνια ακόμη.
Τώρα μπορεί να γελάσεις αλλά αυτή η ζωγραφιά μου θύμισε -λίγο, το παραδέχομαι- ένα κάδρο που είχαμε στο σαλόνι όταν είμαστε μικρές. Εκείνη η ζωγραφιά είχε χρώματα πιο μουντά βέβαια- μη σχολιάσεις τίποτα, κάηκες!- αυτή εδώ έχει ολοζώντανα και ανοιξιάτικα, νομίζω σου ταιριάζουν πιο πολύ. 



Tώρα, τι σημαίνει ο τίτλος της ανάρτησης; 
Αναφέρεται σε εκδηλώσεις που συμβαίνουν την Κυριακή που μας έρχεται, 10 Απριλίου 2011. 
Όλες σε μια μέρα.
Τι θα διαλέξουμε μαμά και κόρη; Θα σας πούμε τι διαλέξαμε τη Δευτέρα.
Εσύ, τι θα διάλεγες;

Τα «Παιδιά Εν Δράσει» στην αρχή της άνοιξης «παρκάρουν» στα πάρκα της πόλης! Πριν ένα χρόνο μεταμόρφωσαν ένα εγκαταλειμμένο οικόπεδο στην περιοχή της Ροτόντας σε ένα πάρκο, σε έναν χώρο χρηστικό και ζωντανό, σε χώρο πρασίνου, κοινωνικής συναναστροφής και παιχνιδιού για τα παιδιά.
Έτσι και φέτος μας προσκαλούν στον ίδιο χώρο, στο πάρκο που βρίσκεται μεταξύ Ροτόντας και Μελενίκου, αυτήν την Κυριακή, 10 Απριλίου, από τις 8:30 το πρωί για να φροντίσουμε το πάρκο. Θα φυτεψουμε λουλούδια και βότανα, θα κατασκευάσουμε νέα παιχνίδια για τα παιδιά., και θα παίξουμε, μικροί και μεγάλοι.  Και μετα το τέλος της ανάπλασης θα στηθεί ένα μεγάλο πικ-νικ στο χώρο του πάρκου. Ροτόντας, πάμε για το Πάρκο.

Εκεί κοντά, στο Τελλόγλειο (Αγ.Δημητρίου 159Α), στις 12 το μεσημέρι, η Ανθή Θάνου θα αφηγηθεί παραμύθια για το γλυκό και τ' αλμυρό νερό, με τσάρους, θεριά, τελώνια, γέροι, γριές και τη σοφή Βασίλισσα, σε φουρτουνιασμένες θάλασσες και στα ήσυχα νερά των γαλάζιων λιμνών.
Στα πέρατα του κόσμου στο τρισδέκατο βασίλειο μια φορά κι έναν καιρό την Ανθή θα συνοδεύσει μουσικά ο Παναγιώτης Κούλελης με ούτι, κιθάρα, νέι και μικρά κρουστά οργανάκια. 
Παραλληλα, σε αλλο χώρο του Τελλογλείου, η ομάδα «Μίνθη» παρουσιάζει ένα παραδοσιακό παραμύθι της Δ. Αφρικής μεταφρασμένο από τον Michel Ocelot. Το παραμύθι «Κιρικού και Καραμπά» απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Ο Κιρικού ένα μικρόσωμο αγόρι οπλισμένο μόνο με τη θέλησή του και το κουράγιο του αναλαμβάνει να σώσει το χωριό του από την κακιά μάγισσα Καραμπά. Το έργο παρουσιάζεται με αφήγηση, παραδοσιακούς αφρικάνικους χορούς και κρουστά. Η ιδέα, η επιμελεια κειμενων και η χορογραφία είναι της Ολυμπίας Παπαδημητρίου. Η σκηνογραφία του Σπύρου Διβόλη, η ενδυματολογική επιμέλεια της Σάσας Κουτσουδάκη. Κρουστα παίζει ο Ντίνος Μάνος, χορευουν οι Σάσα Κουτσουδάκη, Τόνια Λυσίτση, Μαρία Νικολούζου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Ολυμπία Παπαδημητρίου.


Λίγο πιο νότια, κοντα στη θαλασσα, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος "Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού", η ομάδα Gamecraft, πραγματοποιεί ένα παιχνίδι ρόλων με τίτλο «Το χαμένο χρυσόβουλο», ενα παιχνίδι περιπετειας στους χωρους του Μουσείου.
Το παιχνίδι το εχουμε παίξει, θυμάσαι;

Aυτά είναι; Όχι βέβαια!
Την ίδια μέρα η Στεφανία Βελδεμίρη (μόλις σήμερα είδα ότι η Στεφανία έχει blog) στο Partizan, Bαλαωρίτου 29, παρουσιαζει ζωγραφιές  Αν είμαστε εκεί στις  12.30 το μεσημέρι, θα δούμε ζωγραφιές της Στεφανίας που έγιναν παραμύθια από τον Κώστα Στοφόρο, θα ακούσουμε παραμύθια που εγιναν ζωγραφιές. 
Το κόκκινοτο κίτρινοτο πορτοκαλί και το λευκό παραμύθι, θα αφηγηθούν η Χαρά Τσιαουσίδου, η Θεοδοσία Καραγιάννη, και ο Κώστας Στοφόρος. Τα παραμύθια θα κανουν μουσική η Ιφιγένεια Σιωζοπούλου και μικροί μαθητές της, με κρουστά και ιδιόφωνο.



Δεν είναι λίγα, είναι δύσκολο να διαλέξεις είναι η αλήθεια αλλά καλύτερα να έχουμε δίλημμα πού θα πάμε παρά να μην έχουμε πού να πάμε, έτσι δεν είναι;

31 σχόλια:

iPoliStonKosmo είπε...

Πώς να διαλέξεις, πραγματικά! Αυτές είναι οι ωραίες πλευρές της πόλης!

καλημέρα είπε...

Και η σελίδα σας είναι μια ωραία σελίδα για την πόλη, επίσης!

Άντε να δω πού θα παμε τωρα την Κυριακή :))
Μας βλέπω να τρεχουμε απο το ένα στο αλλο, δεν θα είναι άσχημα, κάθε άλλο!

Thalassenia είπε...

Πρώτα πρώτα να πω Χρόνια Πολλά για την αδελφούλα...
Να είναι γερή και γελαστή.
Ξέρεις εσύ με πόση δύναμη και αγάπη το λέω.
Μετά να πω μεγειά στο νέο look της σελίδας. Να μεταφέρει πάντα δροσιά και αισιοδοξία.
Τέλος να πω .....ζηλεύωωωωωωω!!!
Μου έχετε λείψει και δεν ξέρω πότε θα ανηφορίσω, να πάρω λίγο άρωμα Θεσσαλονικιώτικο :((

Φιλιά θαλασσένια.

Hfaistiwnas είπε...

Χρόνια πολλά!!!
Όπου και να πάτε καλά να περάσετε!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα και καλα στην Ιωαννα, να στε παντα δυνατες, αισιοδοξες και πολυ πολυ αγαπημενες!!! Εμεις να ευχαριστησουμε και παλι για την-τι να πρωτοδιαλεξει κανεις;-ενημερωση, μολις ξεπεταχτει λιγο ακομη η μικρη Φωτεινη (θυμασαι;) θα τιμαμαι σιγουρα καποιο απο ολα αυτα τα πολυ ενδιαφεροντα!!
Καλημερα με χαμογελα και αισιοδοξια
Δεσποινα

lena_zip είπε...

Χρόνια καλά για την αδερφή σου και να τη χαίρεσαι και να την καμαρώνεις.

Εγώ σαν μεγάλο παιδί θα διάλεγα μεταξύ Ροτόντας και αφρικανικού παραμυθιού. Ή ακόμα καλύτερα θα προσπαθούσα να τα συνδιάσω.

;)

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά για την αδερφή σου... και νομίζω ότι όλα είναι ενδιαφέροντα και πράγματι δεν ξέρει κάποιος που να πρωτοπάει...

Ξανθή είπε...

Χρόνια Πολλά στην αδελφή!!
Έχετε ωραίες εκδηλώσεις στην πόλη σας!!

athena είπε...

Η αφήγηση του αφρικανικού παραμυθιού είναι το Σάββατο, όχι την Κυριακή.
Ήταν τέλεια στον Αλκίνοο. Αναστασία να είσαι καλά να μας κερνάς συναυλίες!

gskastro είπε...

Αναστασία καλημέρα σου και χρόνια πολλά για την αδελφούλα σου. Οι επιλογές δύσκολες όμως όταν πρόκειται για παιδιά πηγαίνεις εκεί που υπάρχει συμμετοχή. Όταν βγάζω τα εγγόνια μου προσπαθώ να τα πάω κάπου που θα λάβουν μέρος και αυτά, ας πούμε δενδροφύτευση. Σκέψου ότι στο πάρκο που φτιάξατε, εάν φυτέψουν και ένα λουλουδάκι θα ξαναπάνε να το ποτίσουν και να το δουν να μεγαλώνει. Η χαρά να βλέπεις να μεγαλώνει κάτι που φύτεψες με τα χέρια σου είναι απερίγραπτη. Να είσαι καλά gskastro

anthivolon είπε...

Που να διαλέξεις, εύκολο είναι; Πάντως εγώ αν ήμουν πάνω θα ερχόμουν όπου κι αν με πήγαινες....είμαι σίγουρη ότι θα περνούσαμε υπέροχα.....αν είχαμε δε μαζί μας και το Σαββινάκι.....εε τι καλύτερο πια!!!
Να χαίρεσαι την αδελφούλα σου, να΄ναι γερή, δυνατή και ευτυχισμένη για πολλά πολλά χρόνια.
Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου

Ιωάννα Γρηγοριάδου είπε...

Αδελφούλα αν σου πω, πως τώρα είδα την ανάρτηση θα το πιστέψεις;
Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και μέσα από το μπλογκ (πέρα από τις πρωινές από τηλεφώνου την 6η Απριλίου στις 8.05'π.μ. καθότι είστε και πρωινός τύπος, γιατί να το κρύψετε άλλωστε).
Αν και νομίζω πως υπερβάλλεις στα καλά σου λόγια περί του χαρακτήρος μου.(Μεταξύ μας εσύ συνέχισε να υπερβάλλεις και να "εκθέτεις" τον αδαμάντινο χαρακτήρα μου και που θα πάει θα το πιστέψουν και οι άλλοι).

Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τις ευχές σας.

Υ.Γ Ερη, Νιόβη και Δήμητρα μετά τη χθεσινή μας έξοδο με την αγαπημένη μας Αναστασία εις τη Λιζέττα Καλημέρη, όπως παρακαλώ ενημερώστε με για την επόμενη έξοδο σας, διότι πολύ φοβούμαι πως μετά τα χθεσινά η αδελφούλα μου μάλλον δε θα με ματακαλέσει.
Ευελπιστώ πως δε θα με ξεχάσετε!

Υ.Γ. Αδελφούλα δώσε σε παρακαλώ τον αριθμό του κινητού μου στα κορίτσια, κάτι θέλω να τους πω...

Ανώνυμος είπε...

τι να πει κανείς για την χτεσινή βράδια ?
όλα τα είχε ..!!!!!!!!!!
και άφθονο πηγαίο γέλιο !!!!!! πως να μην γελάσεις με την αλέγκρα Ιωάννα
Και δάκρυα !!! από το πολύ γέλιο
Και ψυχαγωγία !!! Πως να μην άγεις την ψυχή σου άνωθεν με τέτοια φωνή & τραγούδια σαν της Λιζετας
Και κραιπάλη !!! (Ευτυχώς που δεν έπιναν οι άλλες Ιωάννα μου ......)
Αλλά έχω να καταγγείλω ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ του τύπου -αν δεν βγάλετε τον σκασμό δεν σας ξαναπαίρνω μαζί μου ,μην χορεύετε το μαγαζί είναι σοβαρό και όχι για καταθλιπτικούς κ.τ.λ.π. ααααχ κάτι τέτοιες ώρες θυμάμαι εκείνο το σύνθημα από τους τοίχους -ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΝΕ -
Υ.Γ. Ιωάννα μπες στο face μου lotoueri@yahoo.gr και μην το πεις στην αδερ.. ... ...ξερεις ..κρυβ.. λογ..
μουγκοΕρη

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά στην Ιωάννα , τώρα διάβασα ότι είχε τα γενέθλιά της.
Είσαι Ιωάννα μου όπως ακριβώς σε περιγράφει η Αναστασία. Δυναμική κεφάτη, αισιόδοξη, η χαρά της ζωής! Σου εύχομαι και εγώ να είσαι πάντα έτσι , να είσαι πάντα χαρούμενη.
Περάσαμε πραγματικά υπέροχα χθες . Να το επαναλάβουμε
Νιόβη

Ανώνυμος είπε...

Μεταχρονολογημένες ολόψυχες ευχές στην αδερφούλα για τα γενέθλιά της, Αναστασία.

Τι κάνατε τελικά; Πού επιλέξατε να πάτε;
Εγώ ούτε είχα ακούσει πως η Ανθή θα έλεγε παραμύθια σήμερα. (Ντροπή μου, το ξέρω.) Κι ότι της έλεγα πόσο πολύ την πεθύμησα και πώς θα γινότανε να πει παραμύθια κάπου εδώ κοντά για να πάμε να τη δούμε. Αλλά και να το 'χα ακούσει, δε θα μπορούσαμε να πάμε. Το κοριτσάκι μου είναι λίγο αρρωστούλικο.

Κι ελπίζω την επόμενη φορά που θα διοργανώσετε παρόμοια επεισοδιακή έξοδο (αχ, να μην είμαι από καμιά γωνιά να σας δω!...) να θελήσετε να συμπεριλάβετε και κανέναν άλλο...

Καλό υπόλοιπο Κυριακής, σε όλη την καλημεροπαρέα.
Πασχαλίνα

Ανώνυμος είπε...

Πολυαγαπημένη μας Ιωάννα!,μετά την προημερών βραδυνή μας έξοδο πολυ αμφιβάλλω, αν η αγαπημένη σου αδερφούλα θα μας δώσει τον αριθμό σου!.Επι της ευκαιρίας χρόνια πολλά για τα γεννεθλιά σου! κ πάντα ευτυχισμένα! Α! ελπίζω να μην αλλοιώσεις τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου!που ολλοι τελικά πιστεψαμε.
Υ.Σ. ελπίζω η επόμενη έξοδος να είναι γεμάτη χορό κ τραγουδι...κοινως να μην βάλουμε...κάτω.

Δημητρα

καλημέρα είπε...

Θαλασσένια μου,
το ξέρω, το ξέρω...
Αντε, πότε θα ανέβεις; Μια απόφαση είναι!

Φιλιά πολλά

καλημέρα είπε...

Ηφαιστίωνα
περασαμε πολύ όμορφα.
Πήγαμε τελικά στο παρκο και στην εκδήλωση της Στεφανίας, ήταν πολύ ωραία!

καλημέρα είπε...

Δεσποινα,
και βεβαια την θυμαμαι την Φωτεινή,
την φωτογραφία της από το Τελλόγλειο στην έχω στείλει;
Δώσε της πολλά πολλά φιλιά!
Ευχαριστούμε για τις ευχές και μακαρι να βρεθούμε σύντομα,
όλο και κατι θα κανονίσω!

καλημέρα είπε...

Λένα μου,
πήγαμε στη ροτόντα και στις ζωγραφιές-παραμύθια
Εκανα λαθος για το αφρικάνικο παραμύθι, ήταν το Σαββατο και δεν μπορούσαμε να πάμε,
αλλα ήταν μια πολύ ωραία Κυριακή!

καλημέρα είπε...

Εύα,
ας εχουμε εκδηλώσεις κι ας είμαστε σε δίλημμα, δεν πειράζει, είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς!
πολλά φιλιά!

καλημέρα είπε...

Ξανθή,
ευχαριστούμε πολύ!
Είναι τοσες οι εκδηλώσεις και παντα στενοχωριέμαι για όσες δεν προλαβαίνω, άστα...

καλημέρα είπε...

Αθηνά μου,
εχεις δίκιο, το είδα μετα. Καλά εκανες και με διόρθωσες, μπερδεψα και τους αναγνώστες.
Με τον Γιαννη πού πήγατε;

καλημέρα είπε...

gskastro,
ετσι ακριβώς διαλεξαμε!
Έχουμε και φωτογραφίες με τα φτυαρια και τις τσαπες στα χερια,α μα προλαβω θα τις ανεβασω να μας δείτε τι καλή ομάδα είμαστε!

καλημέρα είπε...

Μπέττυ μου,
ευχαριστούμε πολύ πολύ και η Ιωαννα κι εγώ!
Και εχεις απόλυτο δίκιο, με τη Σαββίνα παρέα παντα περνάω υπεροχα!
Σου στελνω πολλά πολλά φιλιά

καλημέρα είπε...

κορίτσια,
να σας απαντησω μετα για αν προλαβω τωρα τη συναυλία της Γιασμιν Λεβί;

καλημέρα είπε...

Aδελφούλα,
δε λες που περίμενα να περασει λίγο η ώρα και δεν σου τηλεφώνησα από τις 7, τυχερή ήσουν!
Όσα είπα τα εννοώ, και λίγα έγραψα, αυτό εχω να πω,

χμ, πήρες και φόρα βλέπω, σουρτούκω, ε σουρτούκω, όλο το μυαλό σου στις εξόδους :)

καλημέρα είπε...

Έρη,
ήταν πολύ ωραία, είναι φωνή απίστευτη η Λιζέτα!
Καλέ κυρία, μην αλλαζεις τα λόγια μου όμως, τη λέξη σκασμό δεν τη λεω, σταματηστε να μιλάτε, μαλιστα, ναι, το παραδεχομαι, το είπα. Μα, γλώσσα δε βαζατε μεσα, μπουρμπούρες!

καλημέρα είπε...

Νιόβη,
κανονικά πρεπει να απαντησει η Ιωαννα, εγω όμως να πω ότι συμφωνώ, ετσι ακριβώς είναι η μικρή μου αδελφή

καλημέρα είπε...

Πασχαλίνα μου,
πήγαμε τελικά στη Ροτόντα και στην εκδήλωση της Στεφανίας Βελβεμίρη.
Περαστικά στην Στελλα!
Προέκυψε εντελώς ξαφνικά η έξοδός μας, αλλα ήταν καλά. Την επόμενη φορα και βεβαια θα σου πω,
φιλιά!

καλημέρα είπε...

Δημητρούλα,
σας βλεπω ετοιμες για εξοδο ...υπερπαραγωγή! :)