Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Καλημέρα, όλη μέρα", με τον δικό σου τρόπο

Έλεγα διαφορα στην εκπομπή χθες. Δεν ήταν γραμμενα, δεν γίνεται να στα πω όπως τα είπα, αλλα δεν εχει και σημασία. Η χαρα η μεγάλη όταν αυτα τα λόγια τα παίρνει ο αέρας, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ραδιοφωνικός αέρας, και μετα μου φερνει τα δικά σας λόγια, συναισθήματα, σχόλια. Αυτό είναι που έχει σημασία. Μου έγραψε η Αλεξία σήμερα πρωι-πρωί:

"Χθες επιτέλους κατάφερα και σε άκουσα ήμουν στο αυτοκίνητο, άκουσα τον τίτλο την τόσο όμορφη μουσική. Σε ευχαριστούμε. Είχα καιρό να σε ακούσω και με βομβάρδισες με όμορφες μουσικές, τα συναισθήματα εναλλάσσονταν. Απο τα πόσα χρόνια να σχολάσω και η λέξη μου μεγαλώνει και δεν βγαίνει..... Μιλώντας για τον Αλκίνοο θυμήθηκα την παράσταση που είχαν δώσει πριν πολλά χρόνια (αρκετά θα έλεγα φοιτήρια ακόμα) στο Μύλο μάζι με την Πασπαλά στο πιάνο και ο Αλκίνοος με μια κιθάρα νομίζω ότι ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έχω δει έως σήμερα και νιώθω τυχερή που έχω αυτές τις εικόνες στο μυαλό μου και τις μουσικές να μου γυρίζουν στο μυαλό, και δεν έχασα το χρόνο μου προσπαθώντας να βγάλω φωτογραφίες......

Πολλά φιλιά

Σήμερα σηκώθηκα με μια ανάγκη να ακούσω ένα τραγούδι "Η σωτηρία της ψυχής"

Καλημέρα όλη μέεεεεεεεεεεεερα"

Έτσι η σημερινή εκπομπή ξεκίνησε με τη "Σωτηρία της ψυχής".





Την θυμάμαι κι εγώ αυτή τη συναυλία της Πασπαλά και του Αλκίνοου, που μου έγραψες, Αλεξία. Θυμάμαι το Temptation, η Έλλη στο πιάνο μόνη. Μετα μαζί με τον Αλκίνοο, "εσύ κι εγώ μαζί" και αλλα που έφτιαξαν μια τόσο όμορφη βραδιά πριν από τόσα χρόνια. Τόσο όμορφη, ώστε να τη θυμόμαστε μέχρι σήμερα. Θυμάμαι και την αλλη συναυλία, στο θεατρο Δασους, ο Αλκίνοος μόνος με τις κιθάρες του, στο μεσον της ορχήστρας του θεάτρου κι όλο το θέατρο να σιγοτραγουδάει μαζί του, ανεπανάληπτη βραδιά.
Είναι μεγάλη η δύναμη της μουσικής. Σαν βάλσαμο στην ψυχή, μπορεί να μας κοινωνεί όλους μαζί, να μας ξανα-μαθαίνει κολύμπι στα δύσκολα.
Μια ωραία συναυλία μπορεί να το κάνει αυτό. Να μας κάνει καινούριους και πιο δυνατούς. Δεν συμβαίνει παντα, δεν συμβαίνει εύκολα, όταν όμως συμβεί...
Σήμερα στην εκπομπή, μιλούσα με τον Ορφέα Περίδη. Είναι από τους ανθρώπους του τραγουδιού που χαίρομαι να μιλάω μαζί τους. Το τραγούδι του που έπαιξε πριν ξεκινήσουμε την συνέντευξη είναι αυτό, σε λόγια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη




Και πριν σας αφήσω για σήμερα, να πω και εδώ, στο blog, αφού το έχω πει ήδη στην εκπομπή, αυτό που θέλω να φτιάξουμε παρέα για το νεο καλημερινό μας σήμα.
Την μουσική την ξέρετε, είναι το υπεροχο calendar των Your Hand In Mine, από τον δίσκο τους "Every Night Dream". Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά, τον Μάνο και τον Γιώργο που μου έδωσαν με πολλή μεγαλη χαρα την άδεια να έχω τη μουσική τους σήμα στην καινούρια Καλημέρα και με συγκίνησαν με τη αντίδρασή τους.
Το σήμα λοιπόν το ακούτε ακόμα με δικά μου λόγια. Λέω όμως να φτιαξουμε κάτι όλοι μαζί. Έτσι, όλοι όσοι, ακροατές της εκπομπής, διαδικτυακοί φίλοι, θελουν και μπορούν ας στείλουν τη φραση-τιτλο της εκπομπής όπως την λέει η καθεμιά /ο καθένας σας.
"Καλημέρα, όλη μέρα", με θαυμαστικό, ερωτηματικό, αποσιωπητικά, χαρούμενα, ρωτώντας, απορώντας, γελώντας, πειράζοντας, διαφωνώντας, όπως θελετε.
Τονίζοντας όποια λεξη απο τις τρεις, με το ύφος, τη χροια της φωνής της κάθε φωνής,  ηχογραφήστε - στο κινητό, σε οποιαδήποτε μεσο ηχογράφησης - τον τίτλο της εκπομπής και στείλτε αυτό που θα ηχογραφήσετε ηλεκτρονικά στις διευθυνσεις kalimera958@yahoo.gr  ή kalimera958fm@gmail.com, ή όποιος θελει μπορεί να αφήσει ενα cd με την ηχογράφησή του στη γραμματεία του ραδιοφώνου μας (Αγγελάκη 6), τις καθημερινές από τις 9 έως τις 3 το μεσημέρι.
Καποιοι με ρωτησαν αν μπορούν να πουν κατι παραπάνω, πχ, όπως έγραψε σήμερα ο Ευάγγελος "Καλημέρα όλη μέρα, καλησπέρα πέρα για πέρα". Εννοείται! Έτσι, στο τελος θα φτιάξουμε πολλά σήματα με την ίδια παντα μουσική και τις φωνές σας. Αυτα τα σήματα θα παίζουν εναλλαξ και καθε μέρα θα ακούγονται διαφορετικές φωνές.
Νομίζω θα είναι πολύ ωραίο. Αντε να δουμε, θα θελετε; θα ερθουν ηχογραφήσεις σας;
Καινούριο καράβι, η καινούρια Καλημέρα.
Μαθαίνω, μαθαίνεις, μαθαίνουμε στα καινούρια νερά, πρωινομεσημεριανά πια, και πολλοί μαζί πιστευω θα φτιαξουμε σε αυτήν την παρέα και το σήμα της εκπομπής μας. 
Με τον τίτλο / φραση ευχή, όπως είπε η Ντίνα, "Καλημέρα, όλη μέρα"

Ενα κέρασμα πριν φύγω.
ΟιYour Hand In Mine, από την περσινή Διεθνή Ημερα Μουσείων, παίζουν στο Τελλόγλειο.
Ένα απο τα ελαχιστα βιντεο που έχω τραβήξει ποτέ.
Μετά, στην ίδια συναυλία, δεν τραβηξα αλλο Αλεξία, είπαμε, να μην χάνουμε τις στιγμές!


10 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Θα ήθελα να σου έλεγα...
"Καλημέρα σου ζωή"

Αναστασία μου πολλά φιλιά και αγάπη!

anthivolon είπε...

Έχεις δίκιο...βάλσαμο ψυχής η μουσική...και θα προσθέσω....σε συνδυασμό με αυτά που λέει η δική σου γλυκιά φωνούλα. Πόσο λυπάμαι που δεν μπορώ να την ακούσω Αναστασία μου, χάνω πολλά το ξέρω....και ακόμη ψάχνω να βρω τι φταίει.
Και απ΄ότι μπορώ να καταλάβω η "νέα" εκπομπή χαίρει μεγαλύτερης αποδοχής από τους φανατικούς ακροατές σου!!
Σε φιλώ και σ΄αγαπώ....το ξέρεις!!!

effie... είπε...

Αναστασία μου το κομμάτι που διάλεξες για σήμα της νέας εκπομπής είναι υπέροχο !!! δυστυχώς την έχασα,δεν μπόρεσα να την ακούσω αλλά ευτυχώς που υπάρχει το blog και πήρα μια ιδέα...χαίρομαι που όλα... πώς να το πω, πέρνουν μορφή στην Καλημέρα όοοοολη μέρα και χαλαρώνουμε όλοι κι εσύ κι εμείς...πάντα τα καταφέρνεις να μας εκπλήσεις ευχάριστα !!! :-)

Thalassenia είπε...

Ωραίες ιδέες παίζουν εκεί.
Το έχεις το ταλέντο κορίτσι μου, το έχεις.
Μμμ, λέω να στείλω την "φωνούλα μου" χαχαχα, αν τα καταφέρω.

Φιλιά θαλασσένια.

Vita είπε...

Καλώς σε βρίσκω! Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη. Είναι η πόλη των σπουδών μου και οι γιοι μου είναι Θεσσαλονικείς κατά το ήμισυ :-)
Θα την επισκέπτομαι μέσα από τη σελίδα σου ....

καλημέρα είπε...

Aντιγόνη μου,
μακάρι να γράψεις και να μου στείλεις τη φωνή σου για το σήμα, θα χαρώ αφάνταστα!

καλημέρα είπε...

Μπέττυ μου, έλα, δεν είναι δύσκολο, όπως έλεγα πριν στην Αντιγόνη! Αν μαζευτούν αρκετες ηχογραφήσεις διαδικτυακών φιλενάδων και φίλων θα κανω και ξεχωριστο σήμα, τι καλά θα είναι!

Υ.Γ. Το ξερω ότι με αγαπάς, κι εγώ το ίδιο βεβαια!

καλημέρα είπε...

"Καλημέρα όοοοολη μέρα", Έφη μου!
Αχ, κάνε κάτι να μη σε ραδιοφωνο-χάσω εντελώς, να μην εχουμε μονο το blog!

καλημέρα είπε...

Θαλασσένια μου,
λές να στείλεις την "φωνούλα σου"; Αχ μακάρι φιλενάδα!!!Να τα καταφέρεις, να τα καταφέρεις!

καλημέρα είπε...

vita,
καλώς ήρθες!
Θεσσαλονίκη, Κρήτη, έχουμε πολλά κοινά γενικώς, και αγαπιωμαστε Καλώς ανταμωθήκαμε!