Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Η «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Η παρέα της «Καλημέρας» ετοιμάζεται να επισκεφτεί Μουσεία της Θεσσαλονίκης για να ξεναγηθεί, να παίξει, να ακούσει παραμύθια και μουσικές. Όλα αυτά στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς* και εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Έτσι, το Σάββατο από τις 7 το απόγευμα μικροί και μεγάλοι θα πάμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου θα ακούσουμε παραμύθια από την Ανθή Θάνου με μουσικές του Παναγιώτη Κούλελη, ενώ αμέσως μετά, στις 8 και μισή θα ακούσουμε το συγκρότημα πενταφωνικής μουσικής «Πλειάδες» σε ένα μουσικό δρώμενο.
Την Κυριακή, από τις 12.30 το μεσημέρι και σε τρεις ομάδες, πάμε, για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την εξαιρετική περσινή μας εμπειρία, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού για να παίξουμε ένα «Παιχνίδι Ρόλων με φόντο τη Θεσσαλονίκη του 11ου αιώνα
»
Το παιχνίδι είναι επικεντρωμένο αυτή τη φορά στα εκθέματα της μεσοβυζαντινής εποχής, και συνδυάζοντας γνώση και διασκέδαση θα κάνουμε μια ακόμη πρωτότυπη και «διαφορετική» ξενάγηση στο Μουσείο. Με σκηνικό τη Θεσσαλονίκη των αρχών του 11ου αιώνα, θα αναζητήσουμε στοιχεία στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, θα λύσουμε γρίφους και θα γνωρίσουμε το Μουσείο με έναν πρωτότυπο και καθόλου συνηθισμένο τρόπο. Το παιχνίδι οργανώνεται σε συνεργασία με την Ομάδα Παιχνιδιών Φαντασίας και Ρόλων του Δήμου Θέρμης, τον Σύλλογο Παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας Θεσσαλονίκης και τη δημιουργική ομάδα Last Factory Toy.

Θα τα πούμε και αύριο στην εκπομπή, είπα απλώς να σας πω δυο πράγματα από σήμερα.

Καλό βράδυ!

* Κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου σ’ ολόκληρη την Ευρώπη ανοίγουν τις πόρτες τους μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και με συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς.
Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία είναι ελεύθερη το Σαββατοκύριακο (27-28 Σεπτεμβρίου) του εορτασμού, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

6 σχόλια:

Andreas P. είπε...

Φχαριστούμε για την πληροφορία. Είναι πρώτη φορά που το ακούω (που το διαβάζω, για την ακρίβεια).

Andreas P. είπε...

Φχαριστούμε για την πληροφορία. Είναι πρώτη φορά που το ακούω (που το διαβάζω, για την ακρίβεια).

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Αναστασία μου , θα τα πούμε το Σάββατο. Ελπίζω δηλαδή. Μη ξαναρχίσει ο Αλέξανδρος τα περσινά. Εμείς πάντως λέμε ναι. Την αγάπη μας .

καλημέρα είπε...

Ανδρέα,
αν έρθεις, ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά. Ωραίο το κομμάτι σου για το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ σήμερα (κάτι μου λέει ότι δε σκιάχτηκες και τόσο πολύ, ε;)

καλημέρα είπε...

Βαγγέλη μου,
ας ακολουθήσουμε την αποδεδειγμένα γουρλίδικη μέθοδο, ας μην πούμε τίποτα κια όλα θα πάνε καλά.
Άντε, να τα πουμε κι από κοντά, σας πεθύμησα όλους

Andreas P. είπε...

1). Το 2πλό post έγινε κατά λάθος και όχι για να κλέψω τη δόξα των υπολοίπων σχολιαστών σου.

2). Θέλω και θα προσπαθήσω να έρθω.

3). Όσο για «ΤΑ ΝΕΑ», όντως δε σκιάχτηκα πολύ.
Το «κομμάτι» γράφτηκε αυτόματα, σχεδόν από, αυτό που λένε και οι γραμματιζούμενοι, αντίδραση της στιγμής…