Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Φιλενάδες

Μετά από ένα όμορφο Σαββατόβραδο, ξυπνάς με ένα χαμόγελο το επόμενο πρωί. Είχαμε πολύ καιρό να βρεθούμε. Καποια πραγματα, όμως, δεν αλλαζουν. Γέλια, κουβέντες. Είπαμε για τα σοβαρα, με σιωπές ανάμεσα, κι άλλα με φόρα, είπαμε για αυτα που μόλις τα ξεστομίζεις ξεσπας στα γελια κι εσύ η ίδια. Χρωσταω πολλά στις φίλες μου. Για εκείνα που λέμε. Για όσα δεν λεμε, και δεν πιέζει η μία την άλλη να ειπωθούν. Για τα βαριά που αλαφραίνουν όταν τα λέμε. Για τα μικρά που όταν τα συνδυάζουμε γίνονται διαφορετικά. Λεει κάτι η μιά, λεει η άλλη, και κατι απο τη ζωή μας φωτίζεται αλλιώς, το καταλαβαίνουμε και με άλλο συνδυασμό. Για όλα αυτα τις ευχαριστώ. Για τα γέλια που κανουμε, και τι γελια, σαν αυτα προχθες μέχρι τα χαραματα. Για τις ώρες που είμαστε μαζί. Για τις μέρες, καμιά φορα και τους μήνες που χανόμαστε. Αλλά ξέρουμε ότι είμαστε μαζί. Ένα μαζί που δεν είναι αυτοκόλητο. Κι αυτό μου αρέσει πολύ. Η καθεμιά μας με τον κόσμο της, σε ομόκεντρους ή εφαπτόμενους κύκλους, και μαζί σε έναν κόσμο. Να μπορεί η κάθεμιά μόνη και να θελουμε να είμαστε μαζί. Να λες κάτι και να ξερεις πως αν πρεπει να ξεχαστεί θα ξεχαστεί, αν πρεπει να το θυμάσαι για παντα θα είναι για παντα. Χωρίς χαζές ζήλιες, με χιούμορ, με τις διαφορές και τα κοινά μας. Έτσι το μαζί, έχει αξία, για μενα τουλάχιστον. Φίλες εδώ και χρόνια, φίλες καινούριες, φίλες απρόσμενες, πόσες γνωριστήκαμε μέσα στο διαδίκτυο; Αν μου το έλεγες πριν χρόνια δεν ξερω αν θα το πίστευα, όμως συνέβη και πόσο το χαίρομαι.

"Είμαι εδώ".
Αυτές είναι οι φίλες μου.




Κορίτσι μεγαλωμένο χωρίς αδελφό είχα την αναγκη να έχω και είχα πάντα φίλους και του άλλου φύλου. Απο το δημοτικό έτσι ήταν, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο, είχα τους κολητούς μου, τους αδελφικούς μου φίλους. Γι' αυτό θα σου πω μια άλλη φορά, σήμερα σου είπα για τις φίλες μου.


Υ.Γ.

 

Ναι, αυτό θα μπορούσαμε να ακούσουμε το πρωί στην εκπομπή. Μαζί με όσα διαλεξε ο Δήμος στο blog του. Gary Moore, από το 1990. Πέθανε χθες, το "Still Got the Blues" ήταν το πρώτο τραγούδι που μου ήρθε στο μυαλό όταν διαβασα χθες το απόγευμα την είδηση.

25 σχόλια:

effie... είπε...

Καλησπέρα χαρίζω σε σένα και όλες τις φιλενάδες, το τραγουδάκι αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=Puasm_uTGWk&feature=related

καλημέρα είπε...

Έφη,
το πρόσθεσα στην ανάρτηση,
φιλιά πολλά!!

Ξανθή είπε...

Καλησπέρα!!Έτσι μ΄αρέσουν κι εμένα οι φιλενάδες!!!
Φοβερό το τραγούδι!!!

Ανώνυμος είπε...

"Για εκείνα που λέμε. Για όσα δεν λεμε, και δεν πιέζει η μία την άλλη να ειπωθούν. Για τα βαριά που αλαφραίνουν όταν τα λέμε. Για τα μικρά που όταν τα συνδυάζουμε γίνονται διαφορετικά. Λεει κάτι η μιά, λεει η άλλη, και κατι απο τη ζωή μας φωτίζεται αλλιώς, το καταλαβαίνουμε και με άλλο συνδυασμό."

Απ' όσο καταλαβαίνω, εννοείς ό,τι και o W.H. Auden στο παρακάτω τραγούδι - ποίημα:

http://www.youtube.com/watch?v=05ShA9nE-Kw&feature=related

anthivolon είπε...

Eγώ θα σταθώ στο "για όσα δε λέμε, και δεν πιέζει η μία την άλλη να ειπωθούν"......εγώ έτσι σε νιώθω, έτσι σ΄αγαπώ, έτσι σε θεωρώ φίλη μου!!! Σ΄αγαπώ κι ας μη βλεπόμαστε συχνά, κι ας μη μιλάμε κάθε μέρα.....είμαστε θαρρώ κύκλοι εφαπτόμενοι κι εμείς!!!
Σε φιλώ, καλό βράδυ!!

Hfaistiwnas είπε...

Γι'αυτό κάνουμε φίλου!!! Για να είμαστε καλά! Να περνάμε καλά!!!
Πάντα τέτοια!!!

καλημέρα είπε...

Ξανθή,
έτσι νιώθω, έτσι μπορώ, έτσι κάνω.
Το τραγούδι υπέροχο, συμφωνώ,
τι ωραία λόγια!

καλημέρα είπε...

undantag,
δεν ντρεπομαι καθόλου να σου πω ότι αρκετες φορες με κάνεις και καταλαβαίνω πόσα δεν ξέρω.
Ναι, μάλλον παντα υπαρχουν περισσότερα απο όσα βλεπει ενα βλέμμα, παντα, ίσως, υπαρχουν μυστικά. Και στη φιλία, όπως και σε πιο προσωπική σχεση, στην περιοχή αυτή δεν ορμάς, δεν μπαινεις με το έτσιθελω και απρόσκλητος, έτσι τουλάχιστον νομίζω.
Καλό βράδυ!

καλημέρα είπε...

Μπέττυ,
ήσουν μια απο τις φίλες που σκεφτόμουν όταν εγραφα, και με συγκίνησες πολύ με τα λόγια σου. Ξερεις ότι νιώθω τα ίδια, ε; Και το καταλαβαίνω όταν δεν ρωτας και μόνο λες, "πρόσεχε, να είσαι καλά, σε εχω στο νου μου"

Υ.Γ. Τις προάλλες είδα στον ύπνο μου ότι καθόμασταν στη βεραντα σου, πρωί, και μιλούσαμε βλεποντας τη θαλασσα, αυτό μαλλον δεν πρόλαβα να στο πω τις προηγούμενες τρελλές μέρες.

πολλά φιλιά!

καλημέρα είπε...

Και γι' αυτό κανουμε φίλους Ηφαιστίωνά μου, εχουμε να δωσουμε και να παρουμε τόσα, γίνεται να ζήσουμε όμορφα χωρίς φίλους;
Φιλιά,
καληνύχτα!

lena_zip είπε...

Πόσο όμορφο!

Καρπουζοκέφαλος είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση, πάντα με ενδιέφερε η γυναικεία παρέα.
Νομίζω ότι θα έχουν πολύ ενδιαφέρον και οι απόψεις σου για τις φιλικές σχέσεις ανδρών - γυναικών, ως χρόνια ωφελούμενος από τέτοιες (αληθινές) σχεσεις αδημονώ.
Εν αναμονή λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα μου γλυκιά! Τι ωραία που τα εκφράζεις, ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι κι εγώ για την αληθινή φιλία! Σ΄αγαπάω πολύ και είμαι κι "εγώ εδώ"!
meruko

katerina είπε...

"...Η καθεμιά μας με τον κόσμο της, σε ομόκεντρους ή εφαπτόμενους κύκλους, και μαζί σε έναν κόσμο."
Καλημέρα Αναστασία,χαίρομαι πολύ που σε εχω φίλη μου!
Αληθεια Αναστασάκι ,ενα mail που σου ειχα στειλει με σκεψεις μου για τα ονειρα μου,για τον μπαμπα μου τον αδερφο μου(...Αχ αδερφούλη ποσα εχουν δει κι ακουσει τα ματια σου κι ψυχουλα σου στην εντατικη..)..μηπως το εχεις ..γιατι δεν το βρισκω.
Να είσαι καλά φιλεναδα!

Ανώνυμος είπε...

...
Τι να κάνω ?
Μου είσαι τόσο πολύτιμη που θα το υποστώ και αυτό....
και θα ξεχάσω το δικό μου Θα τρέχω γύρω-γύρω από τουςσου και θα αισθάνομαι ευτυχισμένη και χορτάτη αν καμία φορά θα μου ανοίγεις να μπαίνω που και που σε μια γωνία...
γαβ

Υ.Γ.και σου υπενθυμίζω ότι εγώ έχω αδερφό αλλά καμία φορά αγαπώ κάτι κορίτσια σαν και εσένα ...
και ότι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα
πάω τώρα ...για τον joker ......

KitsosMitsos είπε...

Όμορφες, χαλαρές στιγμές. Ό,τι πρέπει δηλαδή!

καλημέρα είπε...

Λένα, ευχαριστώ!

καλημέρα είπε...

Καρπουζοκέφαλε,
δηλαδή τωρα εγω υποσχεθηκα αναρτηση για τη φιλία αντρων - γυναικών; Ε, ρε τι κανω χωρίς να το πολυσκεφτώ!

Ευχαριστώ για το ωραίο σχόλιο
Είσαι καλύτερα τωρα;

καλημέρα είπε...

meruko,
με τηλεπαθεια σε ειδοποίησα; Στο τσακ κρατηθηκα να μην ανεβασω τη φωτογραφία της κουπας με το γνωστό μήνυμα.
Πολλά φιλιά φιλενάδα!

καλημέρα είπε...

Κατερίνα μου,
θα το ψαξω, μόνο να βρω λίγο χρόνο, καλά;

καλημέρα είπε...

Έλα βρε, παραπονι-έρι...
Νούμερο, ε, νούμερο!

Υ.Γ. Αυτός ο joker θα μας τσακίσει φετος, αστα διαλα

καλημέρα είπε...

KitsosMitsos,
χαλαρες, γελαστικές, μια χαρα, όπως το έγραψες!

Ανώνυμος είπε...

LOL, με κάνεις και κοκκινίζω!

Ανώνυμος είπε...

LOL, με κάνεις και κοκκινίζω!

katerina είπε...

καλά Αναστασία μου,
μη μου αγχώνεσαι..
Καλό Σαββατοκύριακο,
φιλιά