Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

της Κυριακής

Κυριακή.
Ξεκίνησα το βιβλίο του Φ.Σαβατερ, "Μιλώντας στο γιο μου για την πολιτική και τη δικαιοσύνη". Κι αυτό σε μεταφραση της Αγαθής Δημητρούκα. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Μου ανοίγει το μυαλό όταν τον διαβαζω. Πρόσεξε, δε μου δίνει ατακες, τσιτατα που τα λεγαμε παλιά, με κανει να σκεφτομαι, όπως σκεφτόμουν αλλά και αλλιώς, ανοίγει τον τρόπο της σκεψης μου.
Θα σου πω πιο πολλά όταν το τελειώσω.

Μετα το απόγευμα, θα δω τη Σαββίνα στην κατασκήνωση. Η συνταγή της επίσκεψης του περασμενου Σαββατοκύριακου ήταν αυτή, κεκακια σε θηκες παγωτού.

Λίλα, πολύ σε ευχαριστώ. Τα κορίτσια στην κατασκήνωση ξετρελλαθηκαν. Η ιδεα είναι τόσο εντυπωσιακή και τόσο πραγματικά εύκολη, ασε με βαση αυτήν τι αλλα σκεφτηκα ότι μπορούμε να κανουμε. Να σαι καλά Λιλα!! Μια μικρή μόνο αλλαγή εκανα, πανω στα κεκακια εβαλα σπιτική μερεντα, συνταγή της δικής μου μαμάς.
(Ευα, είναι μια συνταγή που σου χρωσταω: 400 γρ. ζαχαρούχο γαλα, 250γρ μαργαρίνη λιωμενη, κακάο αναλογα με το πόσο σκούρη ή ανοικτόχρωμη τη θελουμε. Ετσι μου είπε η μητερα στο τηλεφωνο, αλλα κι εδώ έκανα την παραλλαγή μου, μη χασω, εβαλα μια πλακα σοκολατα κουβερτούρα 125γρ, αυτήν είχα σπίτι, την οποία ελιωσα πρωτα. Μετα συμπλήρωσα με λίγο κακάο επιπλεον. Η παρασκευή πανευκολη, τα χτυπας όλα μαζί στο μίξερ, πανετοιμη και πανευκολη η σπιτική μερεντα. Η μαμα μου εβαζε και τριμμενο φουντούκι ή αμύγδαλο αλλα να σου πω την αλήθεια δεν μου πολυάρεσε ετσι, την προτιμούσα σκετη και μαλλον και η κόρη μου ετσι την προτιμάει, είναι πιο λεία. Καλές διακοπούλες Εύα!)
Αυτό το Σαββατοκύριακο σειρα εχουν τα μπισκότα, Αστεροσυνταγής. Φτιαχνω χρόνια μπισκότα στο σπίτι, αλλα αυτή τη φορα είπα να τα κανω με την συνταγή που εδωσε το Αστερι μας. Τα εκανα μια φορα χθες το πρωί, κατι δεν εκανα σωστα, στο ψήσιμο; ποιος ξερει, και βγηκαν πιο σκληρα απο όσο ήθελα κι όσο έπρεπε, μαλλον. Ο μεγαλος τα τσακισε βεβαια πρεπει να σου πω, του αρεσαν πολύ.









Αστερι, ευχαριστώ! Τα δευτερα κι αυτα μικρούτσικη παραλλαγή, στη μισή ζύμη ανακατεμενη κουβερτούρα και λίγο γαλα, μετα με κουταλι στη λαδοκολλα και κανονικό ψήσιμο, σαν τα αλλα.
Εγώ όμως τα ξανακανα σήμερα, όχι που θα τα άφηνα. Νατα λοιπόν, γιατί αυτή τη φορα ήμουν πιο προσεκτική σαφως, αλλαξα και μοναδα μετρησης όγκου (χα, χα...δηλαδή αλλαξα φλυτζανι τσαγιού), νομίζω τα πήγα καλύτερα


Σκεφτομαι πώς ήμουν περσι ακριβώς τετοιες μέρες. Πολύ καλύτερα τώρα. Περναει ο καιρός και μενει ό,τι αξίζει. Είπε και η Άιναφετς, εκείνη ξερει, την φραση την κορυφαία. Είμαι πολυ χαρούμενη για καποιες φιλίες μου στο διαδίκτυο. Είμαι σίγουρη ότι κι εκείνες, κι εκείνοι, οι νεοι μου φίλοι το γνωρίζουν και το καταλαβαίνουν. Πόσο δίκιο εχεις νεραιδα, και βεβαια τη θυμαμαι αυτή τη φραση σου, παντα, πια. Είναι και μια ερωτηση που σκεφτόμουν όταν εβγαινα το χειμώνα απο μια παρασταση που είδα στην Αθηνα και μου είπε όσα δεν εβρισκα τον τρόπο να τα πω, να τα σκεφτώ ούτε έτσι ούτε με κανεναν άλλο τρόπο. Θελω να σου γραψω για αυτό αλλα όλο το αναβάλλω, γιατί;
Σήμερα μαλλον θα κάνω το πρωτο μου μπανιο για φετος.
Ας ελπίσω να μην το χαλασει ο καιρός. Αντε να δούμε.
Το εχει και αχτι η μικρή να κανουμε ενα μπανιο μαζί, φετος, επιτελους. Εκείνη μου τραβηξε αυτή τη φωτογραφία τον περσινό Αύγουστο.

37 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Γλυκιά μανούλα!
Πόσο γλυκό πλάσμα είσαι;
Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα.
Ολος αυτός ο κόσμος που ξεδιπλώθηκε μπροστά μου, μου δίνει χαρά!

Με τα sms δεν τα πάω καλά.
Με τα τηλέφωνα να βουίζουν, σου στέλνω την αγάπη μου!

Leviathan είπε...

pagota, koulourakia...teleia!!!! euxomai to proto banio na egine! kalispera!

Ιωάννα είπε...

Αδελφούλα το βιβλίο του Σαβατέρ σήμερα που διάβαζα Κυριακάτικο τύπο το εντόπισα και αύριο θα κατεβώ κέντρο να το αγοράσω.Φαντάζομαι πως θα 'ναι τόσο καλό όσο και το "Μιλώντας στο γιο μου για την ηθική και την ελευθερία" που από ανάρτησή σου το 'μαθα και ήδη το' χω χαρίσει σε αρκετούς φίλους.

Αφού φάγαμε τα κεκάκια σου μήπως αύριο που θα περάσω να πάρω τον Άγγελο να μου βάλεις και τα μπισκότα σου εάν περίσσεψαν;

Η φωτογραφία είναι τέλεια και η Σαββίνα επίσης ως φωτογράφος.
Το μοντέλο σούπερ!

lena_zip είπε...

Κυριακή.
Λίγη δουλειά το πρωί.
Το μεσημέρι ξεκίνησα το βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα "Η συμμορία της άρπας". Έπεσε στα χέρια μου από μια βιβλιοθήκη που "ξεκληριζόταν".
Έφαγα μόλις και λίγο πεπόνι, δροσιστικό μεν, αλλά τώρα με κεκάκια με έκανες να ξερογλύφομαι!
Ελπίζω να πέρασατε καλά. Ο καιρός δείχνει μια χαρούλα, οπότε φαντάζομαι κάνατε τη βουτιά σας.
Φιλιά και καλή εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Τη σπιτική μερέντα θα την κάνω σίγουρα!

Hfaistiwnas είπε...

Εγώ το διαβάζω σήμερα αλλά και πάλι την όρεξη μου την άνοιξες! Σκέφτομαι να φτιάξω κάνα μπισκότο, η άλλη με μαργαρίνη κλπ μου φάνηκε πολυθέρμιδη!!!!
Καλημέρα!!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ωραία τα κεκάκια σλούρπ.
Το γεγονός ότι στο δικό μου μπλόγκ προπαγάνδιζες την καταστολή θερμίδων και τριγλυκεριδίων πως να το ερμηνεύσω.
Κάποιος σου δίνει πληροφορίες εσένα...

καλημέρα είπε...

Αντιγόνη μου,
εγώ τωρα τι να πω; είμαι που είμαι ευκολοσυγκίνητη, ήρθα και βούρκωσα με τα λόγια σου. Αχ, βρε Αντιγόνη, εγώ να δεις πώς χαρηκα που σε γνώρισα.
Ας είμαστε γερες, δημιουργικές παντα, με δυναμη και προσπαθεια, απο αγωνα και αγώνες ξερουμε, με αυτούς που αγαπαμε και μας αγαπούν, κι όλα στο καλύτερο θα ερθουν, πού θα παει!

Σήμερα σε ειχα στο νου μου στην εκπομπή, δεν ξερω αν ακουγες. Το τηλεφωνο όντως μιλαει συνεχεια, αν σε δυσκολευουν τα sms, δοκίμασε με email, ανοίγω όλα τα μηνύματα την ώρα της εκπομπής και τα διαβαζω άμεσα,

πολλά πολλά φιλιά!

καλημέρα είπε...

Leviathan,
καλώς ήρθες!
Χα, χα, χα, σε "ξεγελασαν" τα κεκακια μεταμφιεσμενα σε παγωτά; Η στολή παραλαγής τους λοιπόν πέτυχε...
Ναι, το πρωτο μπανιο εγινε και ήταν υπέροχο, στην παραλία της Αμφίπολης, όλα μια χαρα! Ευχαριστώ!

καλημέρα είπε...

Ιωαννακι μου,
σήμερα με τόσα παιδια στο σπίτι, πώς νιώθεις σούπερ πολύτεκνη; Μια χαρα, ε; Ε, μα, δεν ξερουμε εμείς απο πολλα παιδια στο σπίτι;

Το βιβλίο όσο το διαβαζω, τοσο καλύτερο. Διαβασε, εγώ δεν αντεξα, παλι απο το τελος ξεκινησα και αυτό το βιβλίο, στο τελος τα λήματα που έχει, "δεξια-αριστερα", και αλλα, και αποκει μπορείς να παρεις μια ιδεα.


Μπισκότα δε σε στελνω γιατί πρεπει να συντηρησουμε το ....χα, χα, χα, θεϊκό κορμί μας και δεν λεει να σου στελνω πειρασμούς.

Ε, καλά είναι και η φωτογραφος και το μοντελο, τι να πω...

Υ.Γ. Το διόρθωσα το μαργαρίτη-μαργαρίνη, το διόρθωσα, καλά;

καλημέρα είπε...

lena,
αυτό το βιβλίο του Κουμανταρεα δεν το εχω διαβασει, καλό;
Αχ, αυτα τα κεκακια, καψαν καρδιες.
Το μπανιο μια χαρα, ήταν υπεροχο!
Ευχαριστώ,
φιλιά!

καλημέρα είπε...

efi,
είναι πανευκολη και πεντανόστιμη, η άτιμη.
Μετα, ξερεις εσύ, μια ώρα πιλατες, μια όργανα, μια τρεξιμο, απλά πραγματα...
φιλιά!

καλημέρα είπε...

Ηφαιστίωνα,
κοίτα, μετα θα μας βαλει σε πρόγραμμα η efi, και θα στρώσουμε, μην ανησυχείς.
Καλημέρα!

καλημέρα είπε...

KYΠ,
χμ, παλι μεσα επεσα η γυναικα; Και παρακαλω, να σημειωθεί, χωρίς πληροφορίες απο κανεναν, χα, χα, χα, είναι θεμα φυσικού χαρίσματος, ετσι γεννιόμαστε εμείς οι χαρισματικές (...ψωνάρες).
Λοιπόν, γιατί αμα δε με πιασει το σοβαρό μου θα παθω κατι, όλα χρειαζονται σε αυτή τη ζωή. Άλλα αμα δεν προσεχουμε το σώμα μας πώς μετα θα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της ζωής; Αμα χαλασει η αμαξα (βλ. το σωμα που μας κουβαλαει, σημ. κλεμμενο είναι αυτό, το αντιγραφω απο μια ωραία ιστορία του Μπουκάι) πόσα ταξίδια θα χασουμε, αυτό να σκεφτεσαι και να μη λες ότι η Αναστασία είναι στριμμενη που μιλαει για εκφυλιστικές αρρωστιες και την υπεροχη φυλή των ελληνων που το εχει παρακανει για να μην πω αλλη λεξη,
ε, μα, δεν αντεχω να μην πω την ανάλυσή μου στο τελος,
οκ, χρειαζομαι διακοπες, εχεις δίκιο!
καλημέρα!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Καλά.
Μόλις παρήγγειλα απο το θεϊκό καφενείο που έχουμε κάτω απο την εταιρεία,σχεδόν ταυτόχρονα με το σχόλιο σου.
Το χάρισμα είναι μεταδοτικό, ψοφάω για αναλύσεις,Τρεμοπουλισμός τελευταίο στάδιο του Χρυσογελισμού.
Άντε να πας ωραίες διακοπές.
Τελικά μάλλον αυτά μου ανοίγουν την όρεξη.
Τελικά η ζωή τρία γράμματα.

καλημέρα είπε...

Πες εσύ τι παραγγειλες, αν δω τι θα πω, εγω δεν μιλάω χωρίς στοιχεία αγαπητέ μου, δε διασυρω ετσι υπολήψεις, για ποια με πέρασες;
Διακοπές; Τι σημαίνει αυτή η λεξη με τα οκτώ γραμματα; Την αλλη την ξερω. Και το θυμαμαι και το σύνθημα, η ζωή αρχίζει με ζήτα και τελειώνει σε ήτ(τ)α. Αλλα δεν ατ πιστευω όλα τα συνθήματα, να το ξερεις. Είμαι στραβόξυλο, μην κοιτας που δε φαίνεται. Αμα τωρα με πεις ότι φαίνεται, θα παρω αμεσως τηλεφωνο στο θεϊκό καφενείο, να μαθεις εσύ.

καλημέρα είπε...

...και αμα πεις κουβεντα για το αν που επρεπε να είναι να, το ατ που επρεπε να είναι τα κτλ, τι να σε πω...

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Δεν λέω κουβέντα κρατάω κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα.

Που λέει ο λόγος

GMAIL

Ελευθερία είπε...

Πω πω...
Ρε καλημέρα, τι γλυκά είναι αυτά;;;
Πείνασα μεσημεριάτικα....
ΑΑΑΑΑ!
Περιμένω και επίσκεψη στο μπλογκ μου...
Φιλιά !!!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

ΟΥΦ
Απο την ώρα που άνοιξα μαζί σου κουβέντα βαρέθηκα να πλένω τα χέρια μου.

καλημέρα είπε...

Ελευθερία,
καλωσόρισες!
Μικρή μικρη στα "βασανα" του blogging;
Εριξα μια μικρή ματια, θα δω και το βραδυ αναλυτικά για να αφήσω και μήνυμα.

καλημέρα είπε...

KYΠ,
εσείς αγαπητέ μου και ο Πόντιος Πιλάτος. Τι να κανετε, αυτη είναι η ζωή κι οι υποχρεώσεις των ιστορικών προσωπικοτήτων.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

ΔΔεν είμαι ιστορική προσωπικότητα, απλά έμπλεξα με ένα κατ΄επάγγελμα λιωμένο παγωτό.
Κολλάει στο χέρι και δεν πάει διακοπές.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Δύο δ πάτησα αντί πολλλλλλλλλά λ.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Γιάμι γιάμι γιάμι... αχ και βαχ... είμαι σε φάση δίαιτας... ή όπως την έχω ονομάσει "σε βάθος χρόνου αλλαγή διατροφικών συνηθειών" και κοίτα τώρα τι μου κάνεις... με μπισκοτάκια κρατσανιστά και σπιτική σοκολατένια μερέντα... γκρουμφ!
Φιλιά!

lena_zip είπε...

Είναι λίγο ιδιόμορφο αυτό το βιβλίο. Οι διάλογοι είναι γραμμένοι σαν τρέχον κείμενο και αυτό με δυσκολεύει πολύ. Έχω φτάσει ως τη μέση. Ελπίζω τουλάχιστον να με αποζημιώσει η υπόθεσή του.
Καλή εβδομάδα.

Asteri (Maria) είπε...

Nα΄μαι κι εγώ !! :)))
Τέλεια σου έγιναν όλα!!!
Μπράβο σου γλυκειά μου! χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν
Καλό βράδυ

καλημέρα είπε...

ΚΥΠ,
δεν σας εννοώ και αναρωτιεμαι, μου λείπουν στοιχεία; να ρωτησω καμια φίλη, θα ξερει εκείνη; ή δεν είμαστε στην ίδια τη συχνότητα, στον ίδιο το σταθμό;
Με εχω και για εξυπνη, αρκούντως, τρομάρα μου.

καλημέρα είπε...

lena,
περιμενω λοιπόν το τελος του βιβλίου,
καλό βραδυ!

καλημέρα είπε...

Asteri,
και σε αλλες συνταγες με υγεία!
Ξανα-πολυ-ευχαριστώ,
καλό βραδυ!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Τι ζητάς Αναστασία
στην οθόνη σου μπροστά
φοβερή αλληγορία
τα λιωμένα παγωτά
γύρω μαυρισμένες πλάτες
εκδρομές,μπύρες,μεζέδες
μα αδιέξοδες Pilates,
η ζωή χωρίς κεφτέδες

Είσαι σκληρή
σαν τα λιωμένα παγωτά
πέντε λεπτά
που η κατάψυξη κρατά
διακοπές
μιά λέξη κοφτερό μαχαίρι
γιατί είσαι εδώ
ξανά κι αυτό το καλοκαίρι.

καλημέρα είπε...

Αχ, melv@ki,
συγγνώμη, ήμουν και σίγουρη ότι σου απαντησα αλλα κοιτώντας δε βλεπω τίποτα, να δεις που δεν πατησα το ρημαδοδημοσιευστε, για να μην τα ριχνω όλα στον blogger.
Λοιπόν, σε αυτό το "σε βάθος χρόνου αλλαγή διατροφικών συνηθειών" εχω μάστερ, τι θες να σου πω, ρώτα! Εμπειρία ετών, όχι αστεία. Τη στιγμή που το διαβασα δε φανταζεσαι πόσο γελασα, ε, μα τυχαία νομίζεις πέσαμε η μία πανω στην άλλη;
Καλή επιτυχία,
αντισταση στους πειρασμούς
και το μελλον μας ανήκει!
Πολλά πολλά φιλιά!

καλημέρα είπε...

Προς: efi,
κοινοποίηση: ΚΥΠ,

Efi,
καποιος διαβαλει το pilates μας - ακου αδιέξοδο!-, πρεπει να λαβουμε μέτρα.

Υ.Γ. Αμα σε παρει είδηση ο Παυλίδης - ο Παύλος, όχι ο της σοκολατοβιομηχανίας, ξερω τι σκεφτηκες - τι του'κανες το τραγούδι, εγώ δε θα σε υπερασπιστώ να το ξερεις.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Αδρεναλίνη
με μούσλι πως θα γίνει
χυμό αγκινάρα
ανία βαρεμάρα.

Άιναφετς είπε...

Καλησπέρα Αναστασία μου! :)
Από που ν΄αρχίσω...καταρχάς ας γλυκαθούμε...τέλεια τα γλυκάκια, τυχερή κορούλα!
Λοιπόν τυχαίνει πέρσι τέτοια εποχή πριν ανοίξω το blog μου, να βρίσκομαι σε κακά χάλια, αλλά το "δούλεψα" και είδα πραγματικά ότι τίποτα δεν αξίζει τα δάκρυα μας...ναι υπάρχουν μερικές φράσεις που λειτουργούν σαν βάλσαμο και χαίρομαι να τις μοιράζομαι! :)

καλημέρα είπε...

ΚΥΠ,
μωρε, γίνεται, γίνεται... Σιγα μην εξαρταται η αδρεναλίνη απο τα φαγια, απο αλλα εχει αναγκη.
Με τραγική καθυστερηση απαντησης,
καλό βραδυ!

καλημέρα είπε...

Στεφανια μου,
οταν συναντηθούμε λοιπόν "χρωσταω" γλυκά, ελπίζω να το θυμαμαι.

Και το δικό μου περασμενο καλοκαίρι έτσι ήταν. Τώρα καλύτερα, ευτυχώς.
Η φραση σου φυλαχτο, μαζί με το βραχιολακι της Μπέττυς, δεν τα αποχωρίζομαι αυτό το καλοκαίρι.