Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

μια υπογραφή

Μου το έστειλε σήμερα η Εύα. Δεν το είχα ξαναδεί. Είναι απο το 2007, τουλάχιστον.
Πόση δύναμη εχει η υπογραφή σου;
Διαβασα καποτε στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας τα λόγια ενός πολιτικού κρατουμενου που ελεγε πως μετα τις πολλες υπογραφες που μαζευτηκαν για να την υπεράσπισή του, οι δεσμοφύλακες τον αντιμετώπιζαν με σεβασμό. Δεν ήταν λίγο.
Θυμάμαι τον παππού μου, εξόριστο και πολιτικό κρατούμενο είκοσι χρόνια σχεδόν (πάντα η Ιωάννα με "σώζει" στα χρόνια), να λεει πόσο κουραγιο, σε δύσκολες στιγμές, έπαιρναν κρατούμενοι απο την συμπαρασταση τόσων ανθρώπων που υπεγραφαν σε Ελλαδα και εξωτερικό για εκείνους. Άνθρωποι που δεν θα συναντούσαν ποτε, αλλα ήταν μαζί τους. Και αυτή η συμπαρασταση είναι σπουδαία υπόθεση. Καμια φορα μπορεί και ζωής.

Συνήθως, να σου πω την αλήθεια δεν υπογραφω σε όλες τις καμπανιες, τις μισες από αυτες που θελουν οπωσδήποτε την υπογραφή μου τις θεωρώ μούφες και εναν καλό τρόπο να κανουν καποιοι το κομματι τους, να έχουν καποιοι μια υπαρκτή ηλεκτρονική διευθυνση και να με τσακιζουν στα διαφημιστικά μηνύματα ή να με πουλάνε σε μια ωραιότατη βαση δεδομενων, αλλα στης Διεθνούς Αμνηστίας τις καμπάνιες υπογραφω με όλη μου την καρδια.

Για τους παραπάνω λόγους και γιατί νιώθω βαθιά υποχρέωση.

Είμαι τυχερή, ετυχε να γεννηθώ σε αυτό το κομμάτι της γης και μπορώ να το κάνω, αν είχα γεννηθεί αλλού θα ήθελα να το κανει άλλος για μενα.

http://www.amnesty.org.gr


4 σχόλια:

Adamantia είπε...

Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι πάντα αθώα η συλλογή υπογραφών κυρίως λόγω της βάσης δεδομένων που συχνά γίνεται εκμεταλλεύσιμη. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που αξίζει τον κόπο, όπως εκείνης της γυναίκας που σώθηκε απο βέβαιο λιθοβολισμό χάρη στις υπογραφές που μαζεύτηκαν διεθνώς.
Καλημέρα Αναστασούλα!

Katerina είπε...

Καταπληκτικό!υπέροχο!!!

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

Αδελφούλα,
ας βάζουμε την υπογραφή μας εκεί που πιστεύουμε πως αξίζει.
Ακόμη κι αν δεν φέρνει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Όσο για τις βάσεις δεδομένων που γίνονται εκμεταλεύσιμες, δεν είναι και τόσο φοβερό.

Κάποιοι κάνουν τις "δουλειές" τους.

Το θέμα είναι να κάνουμε κι εμείς τη "δουλειά" που μάς υπαγορεύει κάθε φορά η συνείδησή μας.

nikiplos είπε...

Το βίντεο πολύ δυνατό! Συμφωνώ με το ζήτημα των υπογραφών, ιδίως των ηλεκτρονικών. Αναμφισβήτητα υπάρχουν οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που θα τις μαζεύουν σε βάσεις δεδομένων. Όμως το σημαντικό είναι πως αν γίνουμε πολλοί πάλι θα χρειάζονται τεράστιες βάσεις...

Αγαπητή Αναστασία συμφωνώ... Κι εγώ δεν υπαγράφω παντού. Δεν ξέρω για κάποιο λόγο κάποια που τα αμπιστεύομαι τα υπογρα΄φω, όπως της διαεθνούς αμνηστείας...

φιλιά