Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Καλή δύναμη Δανάη!

Βγαίνω στο μπαλκόνι. Το καινούριο λουλούδι, μια άσπρη ανθισμενη γλαδιόλα βγαίνει απο τα κάγκελα, ετοιμαζόταν μερες, τα καταφερε σήμερα.
Η επόμενη μερα των εκλογών, κάτω στο δρόμο άπειρες θεσεις παρκινγκ, αυτό για τη γειτονιά μου είναι σκηνικό δεκαπενταυγουστου.
Χθες βραδυ στα τηλεοπτικά πάνελ, άλλοι ζεματισμενοι, άλλοι αμετροεπείς, αλλοι στον κόσμο τους, λίγοι ψύχραιμοι και σοβαροί. Πάντα λίγοι είναι οι σοβαροί και οι ψύχραιμοι. Παντού.
Χθες βραδυ μου τηλεφώνησε απο την Ταρίφα, εκεί στο Γιβραλταρ, η Κωνσταντινιά. Είναι εκεί με τον Μιχάλη της εννοείται, και τον ξάδελφο Παντελή. Εκεί και η Δανάη Μενεξιάδη, η πρώτη ελληνιδα κολυμβήτρια που παίρνει μέρος στον διάπλου του Γιβραλταρ, 16 χλμ από την Ταρίφα στο Μαρόκο. Σε ευθεία είναι 16 χλμ, τα πραγματα δεν είναι τόσο... απλα όμως. Θερμοκρασίες χαμηλές, 16-21 βαθμούς, ισχυρα ρεύματα, υψηλά κύματα, ε...και καρχαρίες...κάνουν την διαδρομή πολύ πιο δύσκολη και περιπετειώδη απ' ό,σο μπορούμε να φανταστούμε.
Μιλήσαμε με τη Δανάη χθες το βραδυ. Ο διάπλους ήταν να γίνει σήμερα, τελικά θα γίνει αύριο, σήμερα δεν το επετρεψε ο καιρός. Αυριο λοιπόν, αν όλα πάνε καλά με τον καιρό, τετοια ώρα η Δανάη θα είναι στο νερό, στα νερα που ενώνουν δυο κόσμους. Καλό κουραγιο κορίτσι! Ακροάτρια του 958, φανατική των Διαμαντιών, όταν με το καλό επιστρεψει θα εχει να μας πει σίγουρα παρα πολλά!
Κωνσταντινιά, ελπίζω να εχεις και πλήρες φωτογραφικό ρεπορταζ!(Χμ, πριν λίγα λεπτα μου είπε ότι θα είναι μαλλον σε ενα απο τα δύο σκάφη που θα ακολουθούν το κορίτσι μας σε όλη τη διαδρομή...)



12 σχόλια:

Adamantia είπε...

Kαλή της δύναμη,πολύ δύσκολο αυτό που θα κάνει!
Φιλιά σε σένα και τη γυριστρούλα φίλη σου!

καλημέρα είπε...

Καλησπερα Αδαμαντία.
Μπραβο στη Δανάη για το κουραγιο, την τόση προετοιμασία και την αποφασιστικότητά της. Η γυριστρούλα είναι η Κωνσταντινιά μας, χαρη σε αυτήν μίλησα με τη Δανάη χθες, χαρη σε αυτήν θα γνωριστούμε κιόλας ελπίζω!

Katerina είπε...

Μπράβο Δανάη!Καλή δύναμη!
Τυχερούλα Κωνσταντινιά!Ζηλεύω!
Ωραία φαίνεται η Ταρίφα!
Καλή εβδομάδα Αναστασία!

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Όλοι είμαστε στο πλευρό της Δανάης μας! Η αποφασιστικότητα, η δύναμη, το πείσμα, το θάρρος είναι μερικά από τα αυτά που σε αρκετές και διάφορες περιπτώσεις, αθλητικές ή μη, έχει αποδείξει ότι διαθέτει και με το παραπάνω, γι' αυτό είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει περίπτωση να την νικήσει ποτέ κανένα Γιβραλτάρ! Την θαυμάζω αλλά κυρίως χαίρομαι που είναι μια πολύ καλή φίλη...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΑΝΑΗ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ!

καλημέρα είπε...

Καλημέρα Κατερίνα.
Θα τηλεφωνήσω σε λίγο στην Κωνσταντινια να μαθω αν τελικά θα γίνει ο διάπλους σήμερα,
καλή βδομάδα, επίσης.

καλημέρα είπε...

Νάσο,
Μα ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι τωρα θα ήσουν στο Γιβραλταρ, πώς και δεν είσαι εκεί; Πραγματικά η φίλη σου είναι φοβερή. Είσαι περήφανος για αυτήν και πολύ καλά κανεις! Ελπίζω να την γνωρίσω κι εγώ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Υ.Γ. Μόλις έμαθα, μου τηλεφωνησε η Κωνσταντινια, ότι θα γίνει κανονικά ο διάπλους σήμερα!

Benikos place είπε...

Καλημέρα! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία κι από μας.

καλημέρα είπε...

Καλημέρα Νίκο!
Ξεκίνησε κανονικά, όλες οι ευχες μας μαζί της!

elafini είπε...

Καλή επιτυχία στη Δανάη!

καλημέρα είπε...

Κάλησπέρα Ελαφίνι!

Το πρωί στην εκπομπή ο Παντελής που ακολουθεί την πορεία της με το σκάφος και ο προπονητής της μου είπαν ότι ξεκίνησε πολύ καλά. Μίλησα πριν λίγο με την Κωνσταντινια στην Ταρίφα, όλα πάνε καλά, η Δανάη τα καταφερνει!
Άντε και στον τερματισμό, μπράβο στο κορίτσι!

Nelly είπε...

Ειναι καταπληκτικό αυτό που έκανε και τρομερά δύσκολο! Έχω περάσει αυτό το πέρασμα με πλοίο....είναι τόσο ισχυρά τα ρεύματα που δεν μπορείς να κάτσεις στο κατάστρωμα! Το συναίσθημα των δύο ηπείρων, η θέα του Ατλαντικού, η απεραντοσύνη του ορίζοντα, το μπλε του ωκεανού, η θέα από τα όρη του Ατλαντα στο βάθος είναι απίστευτα δυνατά όλα αυτά που νιώθεις...

καλημέρα είπε...

Nelly,
αυτό που περιγραφεις δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τι σπουδαίο είναι αυτό που έκανε η Δανάη!
Καλώς ήρθες στο blog.