Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εκπομπή, τίτλος, καλημεροξενάγηση...

Σαν πολλά ακούγονται; Είναι πολλά, έλα να δούμε τι γίνεται.
Ένα-ένα.
Την Δευτέρα ξεκινάει το καινούριο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο. Η εκπομπή μετακομίζει, 12-1 θα είμαστε παρέα, ο τίτλος ακόμα δεν είναι σίγουρος, προτάσεις έχουν έρθει πολλές. Κάποιες τις διαβασατε στα σχόλια της προηγούμενης αναρτησης, αλλες στο blog-cbox, πολλές ήρθαν με e mail και sms. Προσθέστε σε αυτές που ξέρετε κι ετούτες και θα διαλεξουμε, θα τα καταφέρουμε, τι λες; 
Η Αθηνά  έγραψε:  "Τι θα λέγατε για το "Βρε, καλώς τους" με αντίστοιχες χαιρετούρες σε όλες τις γλώσσες πάλι;", η Άννα Σ. "χαρούμενες ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ". "Το πρώτο που μου ήρθε αυθόρμητα χωρίς σκέψη:"Καλημεροκαλησπέρα(???)!!! Μετά από λίγη σκέψη : "Μικρές περιπλανήσεις
εμπνευσμένο από τις εξορμήσεις στην πόλη. Και να  αλλάξει το σήμα με το ομότιτλο τραγούδι! Θα το ...δουλέψω κι άλλο!", έγραψε η Σοφία χαιρετώντας με το ... "Καλημερα, καλησπερα!"
"Καλημέρα την εσπέραν", πρότεινε η Δανάη (το πιο γενναίο δελφινοκόριτσο), "η πρώτη Καλησπέρα", η Ελένη Π., και η Δήμητρα Μ. εκφράζοντας μαλλον πολλούς γράφει "να πω την αλήθεια, θα μου άρεσε και το "καλησπέρα, καλησπέρα, καλησπέρα", κοινότυπο μετα από την καλημέρα αλλα δεν το βρίσκω κακό, θα το έβλεπα σαν συνέχεια, ενώ η Δήμητρα Τσ. (μαμα του Σπύρου) έγραψε με αποφασιστικότητα: "Καλησπέρα-καλησπέρα-καλησπέρα!!! Ευφάνταστο δεν είναι... αλλά, με τίποτα δεν θα άλλαζα μια "καλή και δοκιμασμένη συνταγή". Γιατί άραγε να το κάνω, τώρα που θέλω τις "σταθερές" μου περισσότερο από ποτέ... Όπως και να είναι...όλα καλά να πάνε και θα πάνε!". Και η Μαρία Συροπούλου το ίδιο προτεινε,''καλησπέρα, καλησπέρα, καλησπέρα''.
"Η πρώτη καλησπέρα" είπε ο Γιάννης, "Στο πέρασμα της μερας" η Λίνα, και ο Κωστής "καλημέρα καλημέρα καλημέρα ,τι άλλο,για τους μισούς τουλάχιστον ακροατές στις δώδεκα είναι πολύ πρωί!!".
"Καλημέρα κι έφεξε!", έτσι για να μη φύγει το "Καλημέρα" που ξέρουμε, λεει ο Γιώργος Παπαντωνίου, ο Χριστόφορος έπαιξε με τη λεξη καλημέρα σε καθε πιθανη εκδοχή, ενδεικτικά "η καλημέρα που έγινε καλησπέρα", "αναμεσα στην καλημέρα και την καλησπέρα"  .
Η Γιώτα σήμερα, "Το ξέρω ότι μπορεί να είναι αργά και η εκπομπή να έχει ήδη βαφτιστεί. Ωστόσο, συνεδριάσαμε εδώ στο γραφείο με την Αντιγόνη και σκεφτήκαμε:...λόγω ώρας, μεσημεράκι. Και για να έχει και μια τσαχπινιά, μπορεί να γίνει μεσημεδάκι, όπως τραγουδάκι, καφεδάκι και όσα άλλα μας παρηγορούν εκείνη την ώρα στη δουλειά. "Το μεσημεδάκι του 958" λοιπόν. Όπως και να' χει, καλή αρχή!".
Ο Γιάννης Σ. επιμένει το όνομα" να μην αλλαξει,οσο περιεργο κι αν ακουγεται. Τοσα χρονια να μην εχουν ...κανονικη συνεχεια?". 
Η Θωμαή προτείνει "όταν η καλημέρα συνανταει την καλησπέρα", "η παρέα μας" λεει η Ελένη από τον Πολύγυρο και πιο αναλυτικά η Νάνση έστειλε αυτό το sms:"Επειδή αισθανομαι ότι για μια ωρα καθε μερα βρισκομαι σε μια παρεα νομιζω οτι ο τιτλος ας είναι «Η Παρέα». 
Ο Γιάννης από την Κατερίνη προτείνει "Εδώ είμαστε!".
"Φτανουν πια οι καλημερες, ωρα για καλησπερα", έστειλε με sms o Σπυρος . H Φίλη "και δηλαδή εμείς οι καλημεριστές θα γίνουμε ...καλησπεριστεριστές; Γιατί δεν το κάνουμε "Καλημέρα όλη μέρα";  Και ο Γιάννης Ν. στο ίδιο μήκος κύματος «Καλημέρα μας! Πιστεύω ότι η μέρα έχει διάρκεια, το ίδιο και η ευχή της Καλημέρας, ας λέμε την Καλημέρα μας όλη μέρα»
Η Ντίνα σε μια λεξη τριγύριζε συνεχεια, μαντεψε ποια, να οι τιτλοι που πρότεινε:"Έτσι Φτιάχνεται Το Χαμόγελο" και βέβαια "Χαμογέλα, Χαμογέλα, χαμογέλα!" 
Η Βάσω Χ. "Άλλη μέρα", "Μεσα στη μέρα", "Μεσημέρι όλοι εδώ" - κι ένας ακόμη τίτλος Βάσω μου που δεν πρόλαβα να τον σημειώσω, "Καλώς ήρθατε" ήταν;
Merouko, τις προτασεις σου θα τις γραψεις και στο blog; Περιμένω...
Αν καποια ξεχασα και δεν την σημείωσα, την προσθετουμε τωρα, μην ανησυχείς

Αυτά μέχρι στιγμής. Πάμε να αποφασίσουμε!

Και τώρα η καλημεροξενάγησή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αυτήν την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011, στη 1 το μεσημέρι, στην έκθεση «Μύρτις, πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν».
Αρχικά θα συγκεντρωθούμε στην αίθουσα «Μανώλης Ανδρόνικος» στο Μουσείο όπου ο κ.. Μανώλης Παπαγρηγοράκης, Ορθοδοντικός, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος της ομαδας που δούλεψε για την αναπλαση της Μύρτιδος θα μας μιλήσει για την Μύρτιδα και στη συνεχεια σε ομάδες θα επισκεφθούμε την έκθεση. 
Ας γραψω τωρα τα ονόματα όσων δηλώσατε συμμετοχή για να τα τσεκαρετε και περισσότερες λεπτομέρειες θα πούμε και αύριο στην εκπομπή. Ραντεβού την Κυριακή στη 1 παρά 15 στο Μουσείο.
Χρυσάνθη Ηπειρώτη, Άννα Ξανθοπούλου, Βάσω Παπαδίκη, Γιαννης Σαββίδης, Δαμιάνα Κουτσομίχα, Αλεξία Ιακωβίδου, Χριστοφορίδης Χριστόφορος, Αγγελική Ουρούζη, Μαρία Σπυροπούλου, Κουγιουμτζόγλου Σάββας, Χριστίνα Βουμβουράκη, Άννα Παντση, Μαρία Παπαδοπούλου,  Μανολης Λαμπάκης, Θετις Γαβριηλίδου, Χριστίνα Τρώντσιου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Τασούλα Χατζησπύρου, Χριστοφοριδου Μαρια Ιωαννα, Ελενη Παπαστεργιαδου, Μαρία Συροπούλου, Αρπουδη Χριστινα, Δρακοπούλου Κατερίνα, Καρανικόλα Αργυρώ, Μήλιου Αναστασία, Χρυσομαλλίδου Σοφία, Κεραμιδά Παρασκευή, Αντωνίου Χρυσάνθη, Ιωαννα Ευθυμιάδου, Νίκος Φωτιάδης, Βαγγελης Δεδούσης, Καραγάτση Σοφία, Φωτεινή Ορφανίδου, Βάσω Χουβαρδά, Ταφίδου Μαίρη, Μαρία Μουρατίδου, Τοπαλίδης Γιώργος, Ευαγγελία Ασδέρη, Μπουλανίτου Αθηνά, Katherine Bash, Τσιάντου Αγγελική, Τρύφωνας Αδαμίδης, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Σεβαστιάνα Μικρούλη, Φανή Σωσσίδου, Αλεξάνδρα Διαμαντίδου,  Αϊβατζίδου Μαρία, Σταυρούλα Μαλιατσούδη, Αντωνιάδου Μάγδα, Στεφάνου Αλκμήνη, Γιούλη Ξύδη, Ραφαηλίδης Πανος, Δάφνη και Έφη Παντελή, Βαδάκογλου Άννα, Γκαμπρανη Κατερίνα, Ανδρεάδου Φωτεινή, Δανιηλίδου Τούλα, Νέδογλου Στελλα, Κυακίδου Ελευθερία, Γκιουλίδης Γιώργος, Ηλιάννα Κωνσταντινίδου, Μιλκίδου Φρειδερίκη, Χριστίνα και Ντέιβιντ Γουίλις, Τσολάκη Παναγιώτα, Ζωή και Απόστολος Προσφυλίδης, Συμεωνίδου Έλσα, Χατζηνάσιου Ευαγγελία, Μαριάννα Μπούρα, Δήμητρα Βασιλείου, Δήμητρα Ιωαννίδου, Γκόλιαρα Γιώτα, Κωνσταντίνος Ψιριδέλης, Αυγερινάκης Δημήτρης, Ελένη Μίγγα, Ντίνα Δορυφόρου, Στεργιούλα Ζωή, Κική Μωυσίδου, Σωτηρία Σαμαρά, Περσεφόνη Ζωγράφου, Πέτρος Καλογήρου, Αγγελική Δημοτζίκη, Ελένη Παπαδοπούλου, Θωμαή Χρηστίδου, Αναστασία Κυριακίδου, Έφη Πρόικου, Δήμητρα Μαυρίδου, Σοφία Δημητριάδου, Γεράσιμος και Μαρίνα Μοσχονά.


(Από τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής εμπνευσμένων απο την Μύρτιδα. 
Η έκθεση παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης μεχρι τις 13 Μαρτίου)

11 σχόλια:

katerina είπε...

Καλημέρα καλημεροφωνουλα Αναστασία,
Καλή καινούρια αρχή στα καινουρια νερα της "καλημέρας" που μετακομίζει στις 12μ.μ.
Οπως και να ονομαστει .εμεις θαμαστε μαζι,εγγλεζοι στο ραντεβου μας με τον πολιτισμο να μαθαινουμε και να μοιραζομαστε...
Ναμαστε,
πολυ ωραίος τιτλος,πολλοι ωραίοι και οι Ναμαστε ..σου τα ειπα και με e mail χθες.
Την Κυριακη δεν θα μπορεσω να ερθω...ειναι το μνημοσυνο του αδερφού μου.
Βλεπω όμως πολλα γνωστα ονοματα.να περασετε καλα.να ειστε καλα,ναμαστε,namaste καλα!

effie... είπε...

προσωπικά είμαι υπέρ των αλλαγών,μικρών και μεγάλων καλή αρχή στην καινούρια εκπομπή και εδώ θα είμαστε .... :-)

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Νέα πρόταση:

Τίτλος:
"Καλησπέρα"

Υπότιτλος:
"Μοιάζεις κι εσύ σαν Καλημέρα"

claire είπε...

Μήπως Μεσημεριανές αποπλανήσεις ή Μεσημεριανές πολιτιστικές αποπλανήσεις;

anthivolon είπε...

Όπως και να την ονομάσεις, η εκπομπή σου θα έχει τη δική σου πνοή και αυτό είναι για όλους μας αρκετό!!!
Εύχομαι με το καλό να αρχίσει κι εσύ να είσαι πάντα καλά να την υποστηρίζεις όπως μέχρι τώρα έκανες!!
Καλό ξεκίνημα κοριτσάκι μου και πάντα με υγεία!!
Σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

Έσκασες να αλλάξουμε τίτλο!!!
Ταξιδεύοντας με την < Καλημέρα> σας καλησπερίζουμε ειναι ο καλυτερους τιτλος ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ...Δεν θέλω να γίνω κάτι άλλο , δεν θέλω να χάσω τον τίτλο της Καλημερηστριας μου βρε παιδάκι μου ε?τι? και πως θα λεγόμαστε αν αλλάξουμε όνομα το σκέφτηκε κανείς ?Το πολύ πολύ Αν και τώρα που το σκέφτομαι ...διν κακό ,διν κακό...Σουρτούκια μουσικής -ζωής σκέψεων μουσείωνκ.τ.λ.π.!!!!!!!!!!εεεεε??????Αυτα δεν μας ένωσαν ? Ουσιαστικά και φανταστικά σουρτουκέματα ! Αυτά δεν μας έκαναν να αισθανόμαστε< μαζί -μαζί και κοντά κοντά>?
Ελα παραδεξουτο αφου και εσενα σου αρεσουν τα ταξιδια ....
Η ταξιδΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ -Το πολύ πολύ
Η ταξιδΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

ασε ,το blog διαμαρτυρεται για το σουρτουκεμα ...χι χι
θελω να πω,να βρεις ενα ονομα που να μην επηρεαζει τον τιτλο μας μου αρεσει που ειμαι Καλημεριστρια Ναμαστε οι καλημεριστες !κολλαει!!!!
ευχομαι τωρα να δημοσιευτουν ολα
ΤΑΞΙΔερη

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλή νέα αρχή, αγαπημένη μου Καλημέρα!

Προτεινόμενος τίτλος:

(μια Καλημέρα είν'αυτή)
πες την, κι ας είναι μεσημέρι!

Σ;ο)))

Ανώνυμος είπε...

Αφού θέλεις να τα γράψω δημοσίως, να λοιπόν:

Μεσημεροκαλημέρες (για να έχει σύνδεση με τα προηγούμενα και να σε λατρέψουν οι ξενύχτηδες που ξυπνούν μεσημέρι και γι’ αυτούς τότε ξεκινά η μέρα)

Στη μέση καλημέρα! (κατά το «Στο βάθος κήπος», γιατί εσύ είσαι κήπος από μόνη σου και επιπλέον οι ακροατές σου και οι φίλοι σου σε έχουν μάθει σαν ΚΑΛΗΜΕΡΑ για να πηγαίνει καλά η μέρα τους)

Μες στη μέση όλοι! (γιατί έχεις τους περισσότερους και φανατικότερους ακροατές και θα σε ακολουθήσουν όλοι στη μέση της ημέρας)

Τραγούδια του μεσημεριού (ΕΡΤ-οφέρνει)

12 κι ούτε ένα τηλεφώνημα! (ονομασία κατ’ ευφημισμόν)

Και τώρα μεσημέρι! (δυναμικό και ταυτόχρονα ζωηρή υπενθύμιση σε αυτούς που χαζολογάνε και περνάει η ώρα χωρίς να το καταλάβουν)

Μέση-Μαίρη (άσχετο! Συνειρμός από το προηγούμενο με αυτούς που χαζολογάνε)

Messi μέρη (εάν είχες αθλητική εκπομπή και γούσταρες τον Messi της Barcelona- μα τι γνώσεις έχω η άτιμη!!!)

(ελπίζω να έχεις ήδη αποφασίσει…)
meruko

Dinos-Art είπε...

Λίγο καθυστερημένα, να δυο τίτλοι που προτείνω:
-ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ (απλός και λιτός)
-ΑΝ ΜΑΣ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΣΚΗΝΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ (μπορεί να συνοδεύται από το σχετικό τραγούδι με το ξεκίνημα της εκπομπής).
Καλή επιτυχία, όπως και νά'χει.