Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η ΠαρέαΤηςΚαλημέρας στο Τελλόγλειο, στην έκθεση "ο Miro της Μαγιόρκα"


Απόγευμα Κυριακής. Μετά την επίσκεψη της Καλημεροπαρέας στο Τελλόγλειο, στην έκθεση "Ο Miro της Μαγιόρκα".
Ηταν να είμαστε εκατόν είκοσι, ήμασταν τελικά πολλοί περισσότεροι. Από την άλλη φορα θα πρέπει να υπολoγίζω αυτήν την ...αυξητική τάση, γιατί σήμερα είναι η αλήθεια, φοβήθηκα ότι δεν θα καταφερω να συντονιστεί μια παρέα που μεγάλωσε αρκετα σε σχεση με τις αρχικές προβλέψεις. Νομίζω ότι τελικά τα καταφεραμε. Οφείλουμε σίγουρα ενα μεγάλο ευχαριστώ στο Τελλόγλειο που μας υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο, στο προσωπικό και το Δ.Σ. του Ιδρύματος που μας βοήθησαν ώστε να γνωρίσουμε μια σημαντική έκθεση που φιλοξενείται στην Θεσσαλονίκη και τρία μεγάλα ευχαριστώ στις τρεις ξεναγούς μας, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ήταν άθλος από τη μεριά τους, είχαν ξεναγήσουν τις μεγάλες ομάδες της Καλημέρας, αρκεί να σας πω ότι κάθε ομάδα είχε τελικά περισσότερα από πενήντα άτομα. Οι κυρίες που μας ξενάγησαν ήταν η Μελανία Μιλκάκη, η Χριστίνα Τσαγκάλια και η Ανθή Αργυρίου. Για την οργάνωση και την προετοιμασία των σημερινών ξεναγήσεων εργάστηκε η Βάσω Πλιόγκου από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και πολύ μας βοήθησε η Δήμητρα Κεχαγιά από το Γραφείο Τύπου του Τελλογλείου. Η κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, γενική γραμματεας του Δ.Σ., ήταν κοντά μας σε όλη αυτήν την προσπάθεια.
Αξίζει να γνωρίσουμε περισσότερα για το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Αρκετοί συμπληρώσατε τη φόρμα επικοινωνίας στο τελος της ξεναγησης, απο πολλούς περιμένω να μου την στείλουν και να την προωθήσω προσωπικά μεσω της εκπομπής.

Πολλοί, ίσως και οι περισσότεροι, ήρθατε για πρώτη φορά σε καλημεροσυνάντηση. Επίσης, πολλοί επισκεπτόσασταν για πρώτη φορά το Τελλόγλειο. Στο τέλος, αρκετοί οργανώνατε ήδη την επομενη φορά που θα έρθετε με φίλους στην έκθεση για να ξεναγηθείτε ξανά. Άλλωστε η σημερινή ξενάγηση ελπίζω ότι ήταν μόνο μια ευκαιρία να δείτε μια πρώτη φορά την έκθεση και να ξαναέρθετε κάποια στιγμή μέχρι το τελος της. Άλλωστε τα μουσεία και τις εκεθέσεις τελειώνεις ποτέ με μια επίσκεψη;

Σας ευχαριστώ που ήρθατε όλοι νωρίς, ακόμα κι από μακριά, από Βέροια, Χαλκιδική, Κατερίνη, από πολλά μέρη, μέχρι κι από Αθήνα. Με χαμόγελο και καλή διάθεση όπως πάντα, κάνατε ουσιαστική και αυτήν την συνάντησή μας. Ευχαριστώ τους καλούς γνώριμους φίλους που ξαναείδα, ευχαριστώ τους πολλούς καινούριους φίλους που γνώρισα για πρώτη φορά. Κρατάω τα λόγια, τα χαμόγελα και την δημιουργικότητά σας.

Περιμένοντας τις δικές σας φωτογραφίες, λίγες ανεβαζω τώρα. Εννοείται οι καλές είναι της Νιόβης και οι ...αποτυχημένες, δικές μου φυσικά.

Το Κατερινάκι ήρθε από την Κεραμωτή, όπου τώρα μένει με τη μαμά της, ο διορισμός της μαμάς Βαρβάρας, βλέπεις...

Αρχίζουμε να μαζευόμαστε σιγά-σιγά...


Ότι έχω αγωνία αν θα τα καταφερουμε, έχω...

Από την ξενάγησή μας








Πρωί Δευτέρας, 9.30. Οι πρώτες φωτογραφίες, από την Έρη και την Νιόβη, ήρθασιν, χθες βραδυ αργα, τις ανεβάζω σήμερα με την ομίχλη και την υγρασία να σκεπαζει όλη τη Θεσσαλονίκη. Η καλημεροπαρεα, πολυχρωμη, όλων των ηλικιών, όπως βλεπετε, σε στιγμές ξενάγησης ή κουβεντούλας και συνάντησης. Ωραίες στιγμές.














19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναστασία μας,
ήταν υπεροχα χθες.
Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ.
Πάντα τέτοια στην καλημεροπαρέα μας
Ελένη

Δήμητρα Κεχαγιά είπε...

Εμείς ευχαριστούμε πολύ!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Katerina είπε...

"Άλλωστε η σημερινή ξενάγηση ελπίζω ότι ήταν μόνο μια ευκαιρία να δείτε μια πρώτη φορά την έκθεση και να ξαναέρθετε κάποια στιγμή μέχρι το τελος της. Άλλωστε τα μουσεία και τις εκθέσεις τελειώνεις ποτέ με μια επίσκεψη;" Μακαρι να μπορεσουμε να την ξαναδουμε!
καλα που εχουμε εσενα Αναστασια μας..πραγματι η φωτογραφος σ αγαπαει πολυ,πολυ ωραια φωτογραφια,φαινεται και το μικρο Κατερινακι.
Σ ευχαριστουμε πολυ Αναστασακι,και την ενθουσιωδη ξεναγο μας!

manetarius είπε...

Σας έφαγα λάχανο!
Εγώ είχα πάει στην έκθεση του Μιρό στην Άνδρο...αμ πως!
ήταν και καλοκαιράκι, κάναμε και τις βουτιές μας!
Καλέ... αυτή η ξεναγός σας Κρητικιά είναι; Όχι γιατί φοράει στιβάνια... (όποιος πεινάει καρβέλια ονειρεύεται!)
Φιλάκιαααα!! :))

kostaslogh είπε...

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την έκθεση που είναι εκπληκτική ούτως η άλλως,ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αρκετά άλλα έργα του ,που άν ήταν κι αυτά εδώ θα αποστόμωναν τους λίγους "επιφυλακτικούς" φίλους που αμφισβήτησαν λίγο τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία.
Κάποιες απορίες ομολογώ ότι έχω κι εγώ,όπως στην περίπτωση μιας ιστορίας που μας αποκάλυψε η γλυκύτατη ξεναγός,όπου κάποιος (δεν άκουγα καλά,είμασταν πολλοί)είπε το εξής για την προσωπικότητα Μιρό:
"αν σηκώσω μια πέτρα και την κρατήσω στο χέρι ,θα είναι μια απλή πέτρα ,αν την κρατήσει ο Μιρό,είναι Μιρό"
Αυτό το απόλυτο νομίζω ότι αντιφάσκει με την ίδια τη φιλοσοφία του σουρεαλισμού!

kostaslogh είπε...

Α ξέχασα...
Καλημέεεεεεεεερααααααα!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια η ξεναγηση . Ενα τεραστιο Ευχαριστω στην Αναστασια,Ηταν πολυ ομορφο οτι υπηρχε τετοια ανταποκριση απο ολους μας. Ομως με τις εκθεσεις και τα μουσεια " μια επισκεψη , ισον καμμια" Ετσι εχουμε μεχρι το 2010 ........
Αλεξανδρα Μπ :))

Ανώνυμος είπε...

Αναστασία
να είσαι καλά που μας ξεσήκωσες. Είναι πολυ ενδιαφέρουσα η έκθεση και έχοντας δει κι άλλες εκθέσεις του Μιρό, και αυτήν στην Άνδρο που γράφει κάποιος άλλος πιο πριν, μπορώ να πω ότι αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο πλήρης για τον καλλιτέχνη. Θέλει όμως και δεύτερη επίσκεψη είμαι σίγουρος για αυτό.
Και θέλω να σου πω και κάτι ακόμα. Όταν ερχόμουν στο Τελλόγλειο και είδα πόσοι πολλοί ήμασταν ένιωσα πολύ χαρούμενος. Αναστασία είναι πολύ μεγάλη η καλημεροπαρέα μας. Κι αυτό το χρωσταμε σε σένα.
Δημήτρης Π.

Κωνσταντινιά είπε...

Αναστασία,

δες τώρα σύμπτωση.
Αυτά που αισθάνθηκα και ήθελα να σου τα μεταφέρω τα λέει ο Δημήτρης Π.
" Όταν ερχόμουν στο Τελλόγλειο και είδα πόσοι πολλοί ήμασταν ένιωσα πολύ χαρούμενος. Αναστασία είναι πολύ μεγάλη η καλημεροπαρέα μας. Κι αυτό το χρωσταμε σε σένα".

Χρωστάμε, και ιδιαίτερα εγώ, πολλά σε σένα, και είμαι σίγουρη πως θα σου οφείλουμε περισσότερα στο μέλλον.

Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!!!

καλημέρα είπε...

Ελένη,
εγώ ευχαριστώ που κάνατε τόσο μεγάλη και τόσο ωραία την καλημεροπαρέα!

καλημέρα είπε...

Δήμητρα,
το σίγουρο είναι πως θα τα ξαναπούμε.
Χαιρετισμούς σε όλη την ομάδα του Τελλογλείου που βοήθησε για να γίνει αυτή η ξενάγηση.
Υ.Γ.τώρα το σκέφτηκα, είμαστε όλες γυναίκες, όσες δουλέψαμε για αυτήν την ξενάγηση!

καλημέρα είπε...

Γεια σου Κατερίνα!
Στα κορίτσια που μας ξεναγησαν αξίζουν πολά συγχαρητήρια, πραγματικά. Σε ποια ομάδα ήσουν; με ποια ξεναγό;

καλημέρα είπε...

Μανιταράκι,
όχι να το παινευτούμε αλαλ η δικιά μας έκθεση ήταν καλύτερη...

Αυτό το γλυκό πλάσμα είναι η Μελανία, και άμα τη γνωρίσεις θα την κατασυμπαθήσεις...όλο με το χαμόγελο, ξενάγησε 52 ή 56 (η Έρι θυμάται)άτομα και δεν εκανε μια φορα αχ...

καλημέρα είπε...

Λένε πως άμα μετα από μια έκθεση δεν έχεις απορίες, ή βαριόσουν ή η έκθεση δεν ήταν καλή. Άρα, Κωστή, σε καλό δρόμο είσαι... Άσε που αμέσως άρχισες home work, μια χαρά!
Χάρηκα πολύ που είδα τη Τζένη, να της δώσεις πολλά πολλά φιλιά!

καλημέρα είπε...

Γεια σου Αλεξάνδρα!
Όσο αγχώθηκα τόσο χαρηκα κι εγώ που ήμασταν τόσοι πολλοί.
Συμφωνώ μαζί σου. Μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου θα παω κι άλλες φορές στην έκθεση, και μόνο μια βόλτα σε αυτήνόπως και σε άλλες εκθεσεις, εμένα τουλάχιστον μου δίνει χαρα, άσε που νιώθω επιτελους ότι μενω σε μια ευρωπαϊκή πόλη

καλημέρα είπε...

Γεια σου Δημήτρη.
Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια, το σχόλιό σου, το πρωτο σου στο blog;
Δεν το χρωστατε σε μένα, ή αν ετσι νιώθετε τι να πω ότι χρωσταω εγώ σε σας...
Καλό βρΆδυ

καλημέρα είπε...

Κωνσταντινιά,
εμείς τα είπαμε και απευθείας,
αυτα τα πραγματα είναι απόλυτα αμφίδρομα,
πολλά φιλιά!

Katerina είπε...

Γεια σου Αναστασια!
Αν θυμαμαι καλα το ονομα της,ηταν η Χριστινα Τσαγκαλια η ξεναγος μας,γλυκυτατη οπως λεει κι Κωστας..μιλουσαν και τα χερια της καθως μας ξεναγουσε στον Miro.
Ημουνα με τον Ιωσηφ, την Χρυσα και την μικρη Νικολετα ,την Χριστινα και την μικρη Κωνσταντινα,τον Κωστα και την Τζενη,τη Χρυσα και τον Γιαννη,την Νινα και τον Στεργιο.... και πολλους αλλους, μικρους και μεγαλους της ομορφης καλημεροπαρεας μας.
Χαρηκα πολυ τους μικρους φιλους της καλημερας...δε θα βαλεις τις ζωγραφιες τους ?
Να εισαι καλα!
Φιλια!