Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Σαββατοκύριακο, από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη....Σάββατο στο ΝΟΗΣΙΣ

Σαββατοκύριακο στους δρόμους. Ή περίπου. Πάντως σίγουρα ήταν ένα Σαββατοκύριακο που βρεθήκαμε στις δυο άκρες της πόλης, ανατολικά και δυτικά. Το Σάββατο, ανατολικά, στη Θέρμη, στο Κέντρο Διαδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, στο ΝΟΗΣΙΣ και την Κυριακή, δυτικά, στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης.

Το Σάββατο δεν σταθήκαμε τυχεροί στην παρατηρηση του ήλιου. Ενώ το πρωί ήταν μια χαρα, γύρω στις 12 που συναντηθήκαμε για την παρατηρηση η αφρικάνικη σκόνη ήρθε και τα χάλασε όλα. Περιμέναμε, τίποτα. Στο μεταξύ, τι να πεις για αυτό, το ΝΟΗΣΙΣ ήταν κλειστο, κι ενώ η παρατηρηση του ήλιου ανήκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του, παντελώς ανόητα δεν είχαν σκεφτεί οι υπευθυνοι ότι καλό θα ήταν τις ίδιες ώρες που ήταν προγραμματισμένη αυτή η εκδήλωση να είναι ανοιχτό το Κέντρο και Μουσείο. Έτσι δεκάδες μικροί και μεγάλοι που είμασταν εκεί δεν είχαμε καμια αλλη διέξοδο όση ώρα περιμέναμε μήπως λάμψει ο ήλιος, από το να περιμένουμε απλώς. Για σκέψου τόσην ώρα τα πολλά παιδιά κυρίως που ήταν στην παρεα μας να μπορούσαν να γνωρίσουν από κοντα το ΝΟΗΣΙΣ, άσχημα θα ήταν; Τι να πεις... Ελλαδα και πάλι Ελλάδα. Για να καταλάβεις, πολλοί, όπως η Βίκυ και ο Δημήτρης που ήρθαν από νωρίς, ρωτούσαν στο εστιατόριο που στεγάζεται εκεί, πού θα γίνει αυτή η εκδήλωση και δεν ήξεραν τίποτα, δεν λέμε να ήξεραν λεπτομέρειες, ας ήξεραν απλώς ότι έχει μια εκδήλωση, τίποτα φοβερό.




Όσο λοιπόν περιμέναμε, γνωριζόμασταν (από εκεί οι φωτογραφίες που τράβηξε η Νιόβη) όσοι συναντιόμασταν για πρώτη φορά, και τα παιδιά βρήκαν αμέσως το πιο ενδιαφερον σημείο να παίξουν, έναν λάκο με καλάμια και βούρλα και πάμπολλα βατραχια.




Αφού ο ήλιος ή καλύτερα η αφρικάνικη σκόνη δεν μας έκανε τη χάρη, ζητησαμε από τον Αριστείδη Βούλγαρη που έχει κατασκευάσει τον Ήπαρχο, του τηλεσκόπιου μέσω του οποίου θα κάναμε την παρατηρηση του ήλιου και καθώς ο ίδιος παρατηρεί πολλά χρόνια αυτόν τον πλανήτη, να μας πει κάποια πράγματα γι'αυτόν. Όσα μας είπε ήταν πολύ ενδιαφεροντα, νομίζω ότι τα περισσότερα τα ακούγαμε όλοι για πρώτη φορά.




Στο τέλος, κουβεντιάσαμε με τον Αριστείδη την περίπτωση να κάνουμε μια παρατηρηση αστρων κάποιο βράδυ για την παρεα της Καλημέρας, και είναι κάτι που θα το προγραμματίσουμε για τον επόμενο μήνα μάλλον.

Υ.Γ. Την ανάρτηση για τον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης όπου πήγαμε την Κυριακή θα την ανεβάσω αύριο, είναι τόσες πολλές οι φωτογραφίες, πραγματικά δεν προλαβαίνω σήμερα, αύριο όμως το υπόσχομαι, θα βρω τον χρόνο και θα το κάνω.

Τετάρτη, 8 Απριλίου, 10.30 το βράδυ.
Η Κλαίρη μου έστειλε σήμερα μια σειρα φωτογραφιών που τράβηξε στο ΝΟΗΣΙΣ το Σάββατο. Τις ανεβάζω και θα προσπαθήσω να προλάβω να ανεβάσω και τις φωτογραφίες από τον Βοτανικό Κήπο κι αυτες σήμερα, αν και επειδή και πολλές είναι και έχω να κάνω πολλές δουλειές ακόμη, η μέρα δεν θα τελειώσει εύκολα ούτε σήμερα, δεν ξέρω πραγματικά αν θα τα καταφερω, θα δούμε...










6 σχόλια:

Adamantia είπε...

Kανόνισε να βάλεις πάλι φωτογραφίες με φαγητά της φίλης σου να ξαναζηλέψουμε :))
Να περνάτε πάντα καλά!

YS Είδα ένα ρεπορτάζ στη τηλεόραση για τον Βοτανικό κήπο Σταυρούπολης!

Ιωάννα είπε...

Και με αφρικάνικη σκόνη και με τον ήλιο να μη θέλει να...λάμπει, η ζωή η άτιμη είναι ωραία!

Τόσο απλά!


Αφιερωμένο εξαιρετικά:
http://www.youtube.com/watch?v=fAhSf4NKeLA

υ.γ. Το τραγούδι από την ταινία του Μπενίνι "η ζωή είναι ωραία" που το είδαμε μαζί στο σινεμά και παρότι είχε την ιστορική ανακρίβεια -όχι που δε θα το΄λεγα-στο τέλος να μπαίνουν στο Βερολίνο οι Αμερικάνοι ως απελευθερωτές και όχι οι Σοβιετικοί όπως ήταν και το σωστό, ήταν πολύ πολύ ωραίο.

Katerina είπε...

Η ζωή είναι ωραία!κι ο Μπενίνι κι η ταινία, το τραγούδι, το βιντεάκι , η Νοα!
Να είσαι καλά Ιωαννα!(αδερφούλα της Αναστασίας,ε..?)
Η Σαββίνα κούκλα στις φωτογραφίες.. σαν μπαλαρινούλα στη λίμνη των κύκνων!

καλημέρα είπε...

Αδαμαντία μου,
το ρεπορταζ γυρίστηκε την επόμενη ακριβώς μέρα της επίσκεψής μας!

Υ.Γ. Περισσότερα φαγητά, προσεχώς!

καλημέρα είπε...

γεια σου αδελφούλα!
όχι, που δεν θα σχολίαζες αυτήν την ιστορική ανακρίβεια! ήταν δυνατόν;

όπως το λες, και με τα ευκολα και τα δύσκολά της η ζωή είναι ωραία!

καλημέρα είπε...

Κατερίνα μου,
άντε, την αλλη φορα να βολέψει και να έρθεις, σαν σαν μαζευτηκαν κάτι απουσιούλες...
φιλιά!