Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

χθες, σημερα και αύριο


Η πρώτη βδομάδα του 2012, Καλημερινά, στην εκπομπή δηλαδή, ήταν το καλύτερο ξεκίνημα. Δευτερα και Τρίτη, όλα όσα λεγαμε, όσα μου λεγατε με καθε τρόπο, τηλεφωνικά, με e mail, με sms, με λογής λογής μηνυματα, όσα ελπίζουμε κι ονειρευόμαστε για την νεα, αναμφίβολα δύσκολη χρονιά, με εκείνο το μαζί που δεν κανει το μαυρο άσπρο, αλλάζει όμως κατά τι, και καθόλου αμελητέο, κάθε αναποδιά και ζόρι.
Και φορτσάτα μετα, χθες σήμερα και αύριο στην εκπομπή, τόσα θεματα, τόσα ωραία πραγματα

Η χθεσινή εκπομπή γεμισε μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι.

Πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί της τζαζ (Δημήτρης Καλαντζής πιάνο, Τάκης Πατερέλης σαξόφωνο, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα, φλικόρνο, Γιώργος Γεωργιάδης μπάσο, Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης τύμπανα) και μια ορχήστρα, το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι. Αυτός είναι ο δίσκος “Mano's. Jazz tribute to Manos Hadjidakis”.
Στη χθεσινή εκπομπή, ο Δημήτρης Καλαντζής μίλησε για αυτήν την συνάντηση.






Σήμερα στην παρέα μας ήταν η Βικτωρία Ταγκούλη,






στο τελος μαλιστα της εκπομπής μας χάρισε ενα τραγούδι α καπελα






Στην αυριανή εκπομπή, εκτάκτως δίωρη 10-12, θα "ταξιδεψουμε" από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία στο Παρίσι, στην Κρήτη και το χωριό Φουρφουρά Ρεθύμνου, θα μιλήσουμε για το παρελθόν, το παρόν και το μελλον και στο τελος θα... πούμε κι ένα και δύο και τρία τραγούδια. 
Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή αύριο:


η Πολυξένη Αδαμ-Βελένη, διευθυντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Θα μας μιλήσει για την έκθεση "Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου" στο Μουσείο του Λούβρου, της οποίας ειναι συνεπιμελήτρια και η οποία ολοκληρώνεται στις 16 Ιανουαρίου 2012.

Ένας Έρωτας κοιμάται, η φωτογραφία απο εδώ
(η αναφορα της εκθεσης στην ιστοσελίδα του μουσείου του Λούβρου: http://www.louvre.fr/expositions/au-royaume-dalexandre-le-grand-la-macedoine-antique)
παρακάτω είναι ενα βίντεο του Μουσείου του Λούβρου για την έκθεση


(ένα βίντεο από το ρεπορταζ της ΕΡΤ3 στο Μουσείο του Λούβρου για την έκθεση  "Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου", εδώ)
Επίσης, η κ.Βελενη θα αναφερθεί τις δυο περιοδικές εκθεσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διαστημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, "Έλληνες και Φοίνικες στα σταυροδρόμια της Μεσογείου" και "Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στον χώρο" τις οποίες θα επισκεφτούμε και στις οποίες θα ξεναγηθούμε ακροατες της εκπομπής "Καλημέρα" την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012.


Ο Bασίλης Αργυριάδης, μεταφραστής και επιμελητής της έκδοσης στα ελληνικά του βιβλίου του Κεν Ρόμπινσον " Άλλη Λογική Για μια επανάσταση δημιουργικότητας" Το βιβλίο ασχολείται με το γιατί η δημιουργικότητα εχει τοση μεγάλη σημασία, γιατί οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν είναι δημιουργικοί, πώς φτασαμε σε αυτό το σημείο, τι μπορούμε να κανουμε για αυτό. Ασχολείται βαθυτερα με τους λόγους που καθιστούν τόσο επείγουσα την αναγκαιότητα ανάπτυξης των φυσικών μας ταλέντων καθώς επίσης και με το πώς και το γιατί οι οργανωτικές δομές διοίκησης γενικά και οι εκπαιδευτικές ειδικότερα εχουν την ταση να τα καταπνίγουν.




Ο Αγγελος Πατσιάς, δάσκαλος του 4θέσιου Δημοτικού σχολείου Φουρφουρα Ρεθύμνου που ακολουθεί καινοτόμες και ευφανταστες δρασεις στην εκπαιδευτική διαδικασία






Και αν τα καταφερουμε ίσως στην αρχη της εκπομπής ακούσουμε και κάλαντα, για να δούμε, αύριο το πρωί θα ξερουμε!

6 σχόλια:

lena_zip είπε...

Καλημερένια μου όλα φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και θα ήθελα πολύ να ακούσω ό,τι έχει να πει ο κάθε καλεσμένος σου. Σήμερα όμως το πρωί, παρά τις όσες προσπάθειες που έκανα δεν κατάφερα να ακούσω το κανάλι. Οι σύνδεσμοι που έχεις στο πλάι δε λειτουργούν. Καμιά ιδέα για τους ιντερνετικούς ακροατές;

καλημέρα είπε...

Λενα,
κάποιο απο τα παρακατω ελπίζω να λειτουργησει:
http://tvradio.ert.gr/radio/liveradio/958.asp
http://www.radiofono.gr/live.php?city_id=9

αμα προλαβω και μου πουν τιποτε αλλο οι τεχνικοι το πρωί, θα σου πω,
φιλιά πολλά!!

Υ.Γ. Χρωσταω ενα παιχνίδι που με κάλεσες να παίξω, πριν καιρό, είναι πολύ αργα να παίξω τωρα, ε; :))

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αυτές οι εκδηλώσεις είναι στήριγμα μεγάλο για την πεσμένη μας διάθεση

KAΛH XΡONIA!!!!!
ΑΓAΠH, ΥΓΕΙΑ, προσωπική ΓΑΛΗΝΗ, EIΡHNH, και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

lena_zip είπε...

Χαχαχα! Αναστασία την πάτησα σήμερα. Είμαστε μια ώρα πίσω εδώ και δεν συντονίστηκα σωστά! Θα προσπαθήσω τη Δευτέρα! Χαχαχα! Φιλάκια!

Άιναφετς είπε...

Πολύ χορταστική η πρώτη εκπομπή...εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές παρόμοιες...καλή συνέχεια Αναστασία μου!
ΑΦ! :))

καλημέρα είπε...

απαραδεκτη καθυστερηση, συγγνώμη!
Πολλά φιλιά κοριτσια και χίλια ευχαριστώ.
Θα μπω απο αυριο στα μπλογκόσπιτά σας να αφήσω τα ίχνη μου, με πολλή αγαπη! :)