Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Thessaloniki Urban Festival

ή αλλιώς Φεστιβάλ Δημόσιου Χώρου, στην Θεσσαλονίκη. Αύριο απο τις 11 το πρωί έως τις 11 το βραδυ, μουσική, θέατρο, χορός, ποίηση, παιχνίδι, φωτογραφία, εικαστικά, εγκαταστάσεις, περφόρμανς, αρχιτεκτονική, προβολές, breakdancers, τσίρκο, κεραμική, οικολογία, προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, bazaar ρούχων και αντικειμένων, διασώστες, αναπλάσεις, πικνίκ στο γρασίδι και άλλες εκδηλώσεις παραδοσιακής και σύγχρονης δημιουργίας αλλά και χρηστικής αξίας θα μεταμορφώσουν το κεντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τον άξονα του πεζόδρομου της Δ. Γούναρη από τη θάλασσα ως τη Ροτόντα και παράπλευρους χώρους όπως την πλ. Ναυαρίνου, τις οδούς Ζεύξιδος, Ικτίνου κ.ά.
Οι δημόσιοι χώροι μπορούν να αλλαξουν; Κι επειδή οι σχεσεις είναι αμφίδρομες αξίζει να σκεφτούμε αλλα και να δούμε στην πραξη, όταν αλλαζουν το τοπίο, οι χώροι αλλαζουν και οι ανθρωποι και το αντίστροφο; Γιατί, οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους και με την ίδια λογική έχουμε δικαιώματα αλλα και ευθύνες απέναντί τους.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβαλ ξεκινούν στις 11 το πρωί όμως καποιες δρασεις μας καλούν νωρίτερα, όπως αυτή των Παιδιών Εν Δρασει

Ο αναλυτικός χαρτης με τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβαλ:

Η ιστοσελίδα του φεστιβαλ, εδώ

Αυτα για αύριο.
Για σήμερα, ένα τραγούδι. Οι τρεις τους, Νατασσα Μποφίλιου, Θεμης Καραμουρατίδης, Γερασιμος Ευαγγελάτος θα είναι το βραδυ στο Πρίνσιπαλ.





Και βεβαια μεχρι και αύριο, αυριο θα την δω κι εγω, παίζει στο μικρό θεατρο της Μ. Λαζαριστών η παρασταση, "Δεν αντέχω άλλο, έρχονται συνέχεια", το εργο που έγραψαν ακροατες του 958 μεσω της εκπομπής "Κάτι παίζει"

Να πω απο τώρα καλό Σαββατοκύριακο; Ας πω, και βλεπουμε, μπορεί και να τα ξαναπούμε πριν την Δευτερα...

2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλά να περάσετε στο φεστιβαλ και Καλό ΣΚ!

καλημέρα είπε...

Το ΣΚ τελείωσε σχεδόν, και έκανα κυρίως δουλειές στο σπίτι, δεν πειραζει, έπρεπε να γίνουν κι αυτες,
εγώ παντως τις είχα τις ευχες σου, αυτό εχει σημασία!