Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Children See ... Children Do



(Είδα αυτό το video στο www.protagon.gr, χθες, Τετάρτη πρωί)

10 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Κατά μάνα, κατά κύρη δεν λένε;;;
Τραγικό βίντεο!

Ανώνυμος είπε...

Aνατρίχιασα!Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο να διόρθωνα συμπεριφορές που μου θύμισαν αυτές οι εικόνες.Νεραιδοπαρμένη.

manetarius είπε...

Φρίκη!!!
Πόσο ηλίθιοι μπορεί να γίνουμε εμείς οι μεγάλοι!

ουφ..

καλημέρα είπε...

Καλησπέρα Ηφαιστίωνα!
Ευτυχώς πάντα όλα μπορούν να αλλάξουν. Ξέρω ανθρώπους που είναι όπως ακριβώς οι γονείς τους, μα ακριβώς όμως, να μην πω ακραία πραγματα, ας πω τα πιο "ανώδυνα", είναι μίζεροι, μιρλιάρηδες, μετα γνωρίζω κάποιον γονιό τους και είναι έτσι ακριβώς. Είναι όμως κι άνθρωποι που κρατησαν ό,τι καλό και αντισταθηκαν σε τραγικές κληρονομιές. Το καταφεραν, αυτό για μενα είναι σπουδαίο.
Είναι όμως, για να πω σε σχεση με το βίντεο, πολύ σπουδαίο και μεγάλη ευθύνη τι μαθαίνουν τα παιδιά μας από όσα μας βλέπουν να κανουμε, τα λόγια φευγουν, οι πραξεις μένουν.
Σε φιλώ,
η ...πολυλογού φίλη σου

καλημέρα είπε...

Νεραιδοπαρμένη,
αφού το σκέφτεσαι εχεις αλλαξει και τα εχεις ήδη διορθώσει.
Και ποιος γονιός δεν έκανε λάθη; Μάθαμε απο τα λάθη μας; Τα διορθώσαμε; Κάναμε καινούρια αρχή; Αυτό μετράει, νομίζω.

Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλεποντας το βίντεο θα πουν "υπερβολές, αλλο εγώ, είμαι μεγαλος, εχω νευρα, εχω προβλήματα..." ή θα πουν "εμενα αυτό δε με αφορα". Αυτούς φοβάμαι.

καλημέρα είπε...

Μανιταράκι,
και το αντίθετο μπορούμε να γίνουμε, όμως, ε;

Thalassenia είπε...

Ρωτάμε στο παιδί μας φωνάζοντας,
"γιατί φωνάζεις παιδί μου;"

Καλό βράδυ

Iωάννα είπε...

Αδελφούλα βλέπω το βίντεο και αναρωτιέμαι: "αυτό το κάνω;" Ευτυχώς όχι, έρχεται η απάντηση! Εντάξει στα αυτοκίνητο ως οδηγός κάποιες φορές θυμώνω και μου ξεφεύγουν εκείνες οι συγκεκριμένες λέξεις που οι οδηγοί ξέρουν, όχι όμως σαν την εν λόγω οδηγό που χειρονομεί φωνάζοντας ως υστερική.Και αφού λέω :"ουφ γλύτωσα", διαβάζω αυτό που γράφει η Θαλασσένια και με... βλέπω.Τελικά δεν την γλυτώνουμε την αυτοκριτική.Θα μας κυνηγάει παντού, στην πολιτική, στη "συζήτηση" με τον εαυτό μας, στο you tube.

καλημέρα είπε...

θαλλασένια,
με μια φραση ευστοχη, όπως πάντα, έδειξες πώς αλλα λεμε κι άλλα κάνουμε, ελπίζω, τουλάχιστον, λίγες φορές και όχι πάντα,
καλό βραδυ!

καλημέρα είπε...

Ιωάννα μου,
είδαμε και παθαμε να απενοχοποιηθούμε, να "ξεφορτωθούμε" την αυτοκριτική, κι όλο κι όλα μπροστα μας τα βρίσκουμε, ε; Θα μας κυνηγάει παντού λες; Μπορεί, τι να πω...