Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Mάϊος, μουσικές

Όλο τον Μάιο το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσιάζει στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «ΜΑΪΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΘΕΞΗΣ» συναυλίες μουσικής το πρόγραμμα των οποίων καλύπτει θεματικές απ’ όλες σχεδόν τις κατευθύνσεις του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, από μουσική δωματίου και ορχηστρικά έργα μέχρι ελληνική λαϊκή και δημοτική μουσική και από κλασική και σύγχρονη μουσική μέχρι ελληνική οπερέτα και σύγχρονη τζαζ. Το πρόγραμμα επίσης των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επιστημονική ημερίδα, διαγωνισμούς, διαλέξεις, σεμινάρια, μουσικά εργαστήρια και master-class, αναγορεύσεις και μουσικά αφιερώματα, όλα ανοικτά στο κοινό.
Οι συναυλιακές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:
2310 – 891281, 891248 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 13.00)
web: http://www.methexis.uom.gr/
Στην εκπομπή σήμερα, Τρίτη 11 Μαίου, θα μιλήσουν για την διοργανωση ο Θύμιος Ατζακας, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης Μάιος Μουσικής Μέθεξης 2010 και λέκτορας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης Τέχνης και ο Δημήτρης Χανδράκης, καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης.

Λίγο νωρίτερα, στην εκπομπή, με αφορμή το ρεσιτάλ τζαζ πιάνου που δίνει σήμερα Τρίτη 11 Μαϊου 2010, στις 8.30, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Φραγκων 15, φιλοξενούμενος της εκπομπής θα είναι ο Νίκος Αναδολής.
Είναι ο πιανίστας που παίζει στο παρακάτω βίντεο, σε συναυλία σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Berklee.

2 σχόλια:

katerina είπε...

καλημέρα Αναστασία,
γιατί δεν μπορώ να μπω στο www.methexis.uom.gr για να δω το πρόγραμμα?
Στα πλαίσια αυτού του θεσμού? είχαμε δει πέρσι τον Ρος Ντειλι και σπουδαστές με παραδοσιακά όργανα και μουσικές.

Hfaistiwnas είπε...

Καλό απόγευμα λοιπόν!
Και καλή εκπομπή!!!