Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Έκθεση «Ανησυχητικές Μούσες», στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Η «Καλημέρα» του 958fm της ΕΡΤ3 οργανώνει αυτήν την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011, μια ακόμη επίσκεψη και ξενάγηση για τους ακροατές και φίλους της εκπομπής.
Αυτή τη φορά θα επισκεφθούμε την έκθεση «Ανησυχητικές Μούσες», στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).
Η έκθεση παρουσιάζει έργα επτά σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κατάγονται, οι περισσότερες μάλιστα, αν όχι όλες, έχουν μεικτή καταγωγή, από χώρες του Αραβικού Κόσμου και της Μέσης Ανατολής.
Οι Diana Al-Hadid (Ντιάνα Αλ Χαντίντ), Majida Khattari (Μαχίντα Κατάρι), Hayv Kahraman (Χαϊβ Καχραμάν), Lara Baladi (Λάρα Μπαλάντι), Zoulikha Bouabdellah (Ζουλίκα Μπουαμπντελάχ), Zineb Sedira (Ζινέμπ Σεντίρα), Mona Hatoum (Μόνα Χατούμ), οι οποίες για λόγους ιστορικών, κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών έζησαν ή και ζουν παροδικά ή μόνιμα σε χώρες της δύσης παρουσιάζουν έργα τους τα οποία ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα εικαστικών μέσων (φωτογραφία, βίντεο, σχέδιο, εγκατάσταση, ζωγραφική, περφόρμανς)
Οι ακροατες και φίλοι της «Καλημέρας», σε δύο ομάδες, θα ξεναγηθούμε από την διευθυντρια του ΚΣΤΘ και επιμελήτρια της έκθεσης, κ. Συραγώ Τσιάρα.
Η ξεναγηση της πρωτης ομαδας ξεκινα στις 12.30.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες κατα τη διαρκεια της εκπομπής (958fm -"Καλημέρα, όλη μέρα!", Δε-Πα 12.00-13.00) στο τηλεφωνο 2310299616, ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στις διευθύνσεις: kalimera958@yahoo.gr & kalimera958fm@gmail.com


Lara Baladi
Τριαντάφυλλο (Rose), 2010
Digital collage, permanent print on somerset paper
410 cm x 410 cm (ed. of 5)
Courtesy the artist and Gallery Isabelle van den Eynde


Hayv Kahraman
Διπλώνοντας μεγάλο σεντόνι (Folding Large Sheet), 2008
Oil on linen
132 x 218.4cm
Courtesy Hanan Sayed Worrell, Abu Dhabi, UAE


Zineb Sedira
Μητρική Γλώσσα (Mother Tongue), 2002
Mother and I (France)
Daughter and I (England)
Grandmother and Granddaughter (Algeria)
3 Video-projections on plasma screens
5 min (each. video)
Courtesy the artist and Kamel Mennour, Paris
© Zineb Sedira





5 σχόλια:

καλημέρα είπε...

Πριν λίγα λεπτα τελείωσε και το τελευταίο, 58ο, τηλεφωνημα-τελικό τσεκαρισμα για την ξεναγηση της Κυριακής στην έκθεση "Ανησυχητικές Μούσες", για εξήντα πηγαίναμε καμιά ογδονταριά μας βλεπω- ή να πω και παραπανω;-μόλις ήρθαν κι αλλες συμμετοχές ... ε, η πρωτη φορα θα είναι; όλα θα πανε καλά, μαθημενοι ειμαστε! Ξεκινάμε τις καλημεροεξορμήσεις, φθινόπωρο έρχεται!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

Άιναφετς είπε...

Έλα καλή μου να μαζευόμαστε!!!
Καλό μας μήνα!!!

ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦφιλάκια! :)))

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Αχ αχ αχ... πάντα θα έρχομαι και θα φεύγω ζηλεύοντας.

Καλέ ... Ελλάδα δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη.

Τα φιλιά μου.

Με ταρακούνησε η Coco και βγήκα μπλογκότσαρκα. Αράχνιασα στο καβούκι μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα όλη μέρα!
Καλή αρχή και καλή συνέχεια στις καλημεροεξορμήσεις και φέτος!
Καλό φθινόπωρο!
Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η έκθεση "Ανυσηχητικές Μουσες" και σε ευχαριστούμε Αναστασία που οργάνωσες και αυτή την καλημεροξενάγηση.

Κατερίνα