Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

"Not what’s now, but what’s next", διαγωνισμός δημιουργικού βίντεο

Αν ασχολείσαι δημιουργικά με το βίντεο, η ανακοίνωση παρακάτω ίσως σε ενδιαφερει. Η ιστοσελίδα YouTube ανακοίνωσε σε συνεργασία με το Μουσείο Guggenheim διαγωνισμό για τo "πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου", ανοιχτό σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. (εδώ και η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Μουσείου Guggenheim)
"Something different. Not what’s now, but what’s next", ετσι καταλήγει συνοψίζοντας η ανακοίνωση του YouTube σύμφωνα με την οποία αναζητά "έργα κινουμένων σχεδίων, με γραφικά με κίνηση, αφηγηματικά ή μη αφηγηματικά, ή ντοκιμαντέρ, μουσικά ή σε καλλιτεχνικές μορφές εντελώς νέες δημιουργίες που πραγματικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δυνατό σε βίντεο" και συμπληρώνει "συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Guggenheim για να ανακαλύψουμε τα πιο δημιουργικά βίντεο στον κόσμο, και να αποκαλύψουμε τα μοναδικά ταλέντα που εργάζονται στον συνεχώς επεκτεινόμενο τομέα των ψηφιακών μέσων"


Οι δημιουργοί των βίντεο έχουν διορία έως τις 31 Ιουλίου 2010 για να υποβάλουν το έργο τους. Γίνονται δεκτά νέα ή παλιά έργα, διάρκειας μεχρι 10 λεπτών, τα οποία δεν αποτελουν μέρος κάποιου μεγαλύτερου σε διάρκεια βίντεο και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα έργα τους, που θα κριθούν από διεθνή επιτροπή, στην ιστοσελίδα youtube.com/play.
Θα επιλεγούν 20 βίντεο τα οποία θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στις 21 Οκτωβρίου στο Guggenheim Museum στη Ν.Υόρκη και στη συνεχεια 22–24 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν στα μουσεία Guggenheim του Βερολίνου, του Μπιλμπάο και της Βενετίας.
(εδώ το Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο, κτίριο του αμερικανοκαναδου αρχιτεκτονα Frank O. Gehry)

Κατα καποιο τρόπο αυτός ο διαγωνισμός συνδεεται, ως συνεχεια καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών που αφορουν χρηση ψηφιακών καινοτόμων δυνατοτητων στην καλλιτεχνικη δημιουργία, με μια άλλη ενδιαφερουσα καλλιτεχνική πρωτοβουλία του YouTube, εκείνη του σχηματισμού της Συμφωνικής Ορχήστρας YouTube (YouTube Symphony Orchestra), που αποτελείται απο περισσότερους από 90 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς από 30 χώρες, που πήραν μερος σε ψηφιακή οντισιόν, στην ιστοσελίδα του YouTube.

(πληροφορίες και απο την ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Στο μεταξύ, εδώ, στη βόρεια πόλη μας, ο καιρός ετοιμαζεται κανει κατι καθόλου καινούριο ή πρωτότυπο, που μαλλον πρεπει να συνηθισουμε αυτα τα βραδια, να βρεξει.

6 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!!

Dimitris είπε...

Καλή Κυριακή Αναστασία!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφερουσα αυτή η συμφωνική ορχήστρα του youtube Αναστασία, δεν την ήξερα. Τώρα βλεπω και ακούω το βίντεο που ανέβασες, πολύ ωραίο.
Μαρία Π.

καλημέρα είπε...

Καλό βράδυ, τετοια ώρα που απαντάω, Ηφαιστίωνα!

καλημέρα είπε...

Καλό, υπόλοιπο, τώρα πια, Κυριακής, Δημήτρη.

καλημέρα είπε...

Μαρία,
κι εγώ δεν την ήξερα την ορχήστρα, η ανακοίνωση αυτή ήταν η αφορμή να ψαξω για αυτήν, πολύ ενδιαφερον πείραμα, σίγουρα.
Καλό βραδυ!