Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Δεν είναι ο κόσμος ιδανικός

...αυτό το ξερω. Αλλα σε μερικά πραγματα όσο κι όπως κι αν τα σκεφτώ δεν βρίσκω λογική, κι αν βρίσκω δεν μπορώ η σίγουρα δε θελω να πιστεψω ότι είναι έτσι, θα είναι έτσι.
Στην ωραία μας πόλη ετοιμαζόμαστε, λεει, τελικά να τιμήσουμε με αγαλμα, στην πλ.Αριστοτέλους, τεραστίων διαστασεων, τύπου "σοσιαλιστικού ρεαλισμού", τον Κ.Καραμανλή, τον θείο αυτού που ήταν πρωθυπουργός μου λεει η μικρή μου, "θα κανει τόσα χρήματα (το άκουσε στο ραδιο αρβύλα υποθετω) αυτό το αγαλμα μαμα; εχουμε τόσα λεφτα; αφού εχουμε κρίση" με ρωταει. Και να ήταν μόνο τα χρήματα. Είναι που θα σηκωθεί η ιστορία να μας χτυπήσει αμα δει πώς ονομάσαμε δρόμους, πλατείες, αμα παρει είδηση ποια αγαλματα, συνεχίζουμε αν είναι δυνατόν και στην εποχή μας, να υψώνουμε. Βεβαια για να είμασε ακριβοδίκαιοι το αγαλμα έπρεπε να σκεφτούν να το τοποθετήσουν σε αλλη περιοχή, Δεσπεραί, Δαγκλή, εκεί στα περιξ του Λευκού Πύργου και της Γούναρη, όπου θεόρατες πολυκατοικίες και στενά περασματα δημιουργούν μια οικιστική κατασταση εφιαλτική, καμια πόλη πουθενά στον κόσμο δεν κακοποίησε ετσι το κέντρο της. Και κάτω απο το άγαλμα να γραφει "αυτό το τοπίο που (δεν ) βλεπεις διαβατη το δημιουργησαν αμαρτωλα διαταγματα (βλ.'56, '60) καταλαβαίνεις ποιος τα εμνευστηκε, να μη σου εξηγώ...". Κάποιοι, εχοντες οικόπεδα στο κεντρο, ελεω αντιπαροχής, με σκανδαλώδεις όρους σε σχεση με όλη την ελληνική επικρατεια, εγιναν παμπλουτοι σε μια νύχτα και η πόλη έγινε αυτό που βλεπεις, χανοντας τη μοναδική ευκαιρία να απλωθεί οριζόντια κατα μήκος της θαλασσας, αντ'αυτού η καθετη δόμηση τη ρήμαξε. Μετα, για να λεμε και τα αλλα, ευτυχώς, κι αυτό το λεω πολύ σοβαρα, μπήκαμε τουλάχιστον στην ΕΟΚ. Αλλα αυτό εξομαλύνει το έγκλημα; Και για να μιλάμε κι αλλιώς, το 2010 ποιος ο λόγος για ενα αγαλμα πολιτικού ανδρός, να σου πω την αλήθεια, όχι μόνο του συγκεκριμένου αλλα οποιουδήποτε πολιτικού, και ο καλύτερος να είναι, και ο σπουδαίος αγωνιστής για ό,τι πιο σημαντικό, είμαστε σοβαροί;
Στην κάτω ωραία μας πόλη μου ελεγε η Ιωαννα χθες - αμα δε βλεπεις τηλεοραση αλλος στα λεει τι νομίζεις;- ανδρες των ΜΑΤ εριξαν χημικά στον Μανώλη Γλεζο. Μισοαστεία-μισοβαρα, μου ελεγε ούτε μια φορα δεν τον είχαν δει να τον ξερουν;
Στο μεταξύ η κόντρα περήφανων ελλήνων - κακών γερμανών καλά κρατεί. Σαν τα εργα. Εμείς πόσο καλοί, εκείνοι τόσο μα τόσο κακοί. Και τι δεν είπαμε, για τα λεφτα που μας χρωστανε- δεν μας τα χρωστανε παρεμπιπτόντως, την καναμε την συμφωνία τελείωσε- την ιστορία μας που δεν την ξερουν - έεελα...που την ξερουμε καλύτερα εμείς, το αλλο ανεκδοτο το ξέρεις;-, το πόσο σπουδαίοι είμαστε και μας ζηλευουν- ενννννοείται- και πες μου τωρα εσύ αν είναι σοβαρα πραγματα αυτα που είπε κυβερνητικός αξιωματούχος, ρίξε μια ματια εδώ, αν θες, ο Νίκος Δήμου νομίζω του απαντησε μια χαρα. Όντως ζοριζόμαστε και θα ερθουν μερες ακόμη πιο δύσκολες. Αλλα παλι κάποιος α΄λλος φταίει;
Και ακούω και "σοβαρούς", κατα πώς χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ανθρώπους να ρωτανε ο ενας τον αλλον αν ειδε το βίντεο της Τζούλιας και νιώθω σαν να ζω σε αλλο πλανητη, αλήθεια σου λεω. Το εχω δει τόσες φορες αυτό το σκηνικό που θα έπρεπε να μην με παραξενευει πια, αλλα ακόμα...και μη μου πεις ζορίζεται ο κόσμος και θελει να κανει χαβαλέ, αυτό μη μου το πεις σε παρακαλώ, μιλάνε θεωρητικά για τα σοβαρα και όταν φτανει στο τι κανουμε στη ζωή μας, στο καθε μερα κανουν μόνο χαβαλέ, ασε...
Δεν είδα το βίντεο απο τη Σπαρτη, όπου μία ομάδα νεαρών έκαψε το σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές, διαβασα όμως για αυτό, και ντραπηκα, σαν να ήμουν εκεί.
Δεν το έμαθα πολύ νωρίς, τις πρώτες μέρες που συνεβη δεν το πήρα είδηση. Απολύθηκε ενας υπαλληλος των εκδόσεων Αγρα. Ο Ντίνος Παλαιστίδης.
Καποια στιγμή, φιλοσοφική Αθηνών εκείνος, φιλοσοφική Θεσσαλονίκης εγώ, είχαμε, στα φοιτητικά μας χρόνια, συναντηθεί με τον Ντίνο Παλαιστίδη, το αποκλείω να με θυμάται, περασαν πολλά χρονια απο τότε, όταν διαβασα το όνομά του καταλαβα ποιος ήταν. Σχεδόν αμεσως μετα, μου έστειλε κι ενας αλλος παλιός φίλος μήνυμα για την απόλυσή του.
Προσωπικά, και δεν σου λεω κατι πρωτότυπο μαλλον, μετα τις εκδόσεις του Φίλιππου Βλάχου, "τυπογραφείο Κείμενα", οι επόμενες εκδόσεις που εκτίμησα ξεχωριστα, ως αναγνώστρια, απο τα πρωτα κιόλας βιβλία τους, ήταν οι εκδόσεις Αγρα. Ούσα μάλιστα τότε, στα πρωτα βηματα του εκδοτικού, υπαλληλος βιβλιοπωλείου, είχα την ευκαιρία να τα βλέπω όλα και να τα αγοραζω απο την πρώτη στιγμή που κυκλοφορούσαν. Η εκτίμηση παρεμεινε όλα τα επόμενα χρόνια μεχρι σήμερα. Αυτή όμως η εκτίμηση δεν θα μπορούσε να μην με κανει να δω τα γεγονότα όπως έγιναν. Ενας εργαζόμενος απολύθηκε λίγες μέρες μετα απο προσφυγή και δικαίωσή του στην επιθεωρηση εργασίας.
Διαβασα ανακοινώσεις, αρθρα, κείμενα συλλογής υπογραφών. Στο ιστολόγιο των Εκδόσεων Αγρα, στο ιστολόγιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χαρτου και σε ενα ιστολόγιο ενημέρωσης που φτιαχτηκε μετα την απόλυση.
Διαβαζοντας για την συγκεκριμένη απόλυση, μια φραση σε ενα κείμενο που την αφορα και με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, αναφερει πως μια πρακτική απολύσεων μετά από προσφυγή των εργαζομένων στους νόμιμους θεσμούς (τους οποίους για λόγους αρχής και ουσίας υποθετω ή θελω να πιστευω όλοι σεβόμαστε και χρειαζόμαστε επίσης) είναι κατάφωρα εκδικητική και επικίνδυνη για τον ελεύθερο συνδικαλισμό, τη δημοκρατία και τη κοινωνική συνοχή. Υπαρχει καποιος που πιστευει ότι αυτα δεν μας αφορούν όλους; Σε κάθε εποχή, πόσω μαλλον στην δική μας, στο κάτω κάτω σε αυτήν ζούμε, σε αυτήν έχουμε την ευθύνη και των λόγων και των πράξεών μας.

Διαβασα πολλά κείμενα, αρθρα, σχόλια. Και καθώς το εχω το χούι να διαβαζω με προσοχή και εννοείται πως κι εδώ το τηρησα, διαβασα πολλές"ομορφιές" που ανώνυμα σχολιάζουν με ανόητο τρόπο τα γεγονότα, μη σου πω αγνοούν στοιχειώδη, επιδειξη εκ του μακρόθεν με θεωρίες. Όπως παντα, όπως μάλλον σε όλα, υπαρχουν ανθρωποι στον κόσμο τους, ετσι κι εδώ.


Για μενα όμως, το σημαντικο είναι να βλέπουμε, να κρίνουμε, να σκεφτόμαστε.
Στην πραξη να σεβόμαστε, ο καθενας μόνος κι όλοι μαζί, όσα καταφερε - θελεις να πω κατεκτησε; να το πω και με αυτό το ρήμα- ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Μπορούμε; Καμιά φορα, τι να σου πω, δεν ξερω...

25 σχόλια:

AMANTA είπε...

Ανατρίχιασα με το άγαλμα, και πιο πολύ θύμωσα.
Το βρίσκω εφιαλτικό να συμβεί ότι και με το άγαλμα του Βενιζέλου. Έχουν ένα καλούπι και γέμισαν όλες τις πόλεις, και κονομάει και ο "καλλιτέχνης"
Και φυσικά συμφωνώ απόλοιτα με τις απόψεις σου για το δεύτερο και τόσο σημαντικό θέμα. Αυτό θα πει τρομοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω Αναστασία,
ένα ένα όπως τα έγραψες δεν θα σκεφτόμουν ότι έχουν σχέση όσα αναφέρεις, αλλά τελικά ναι, έχουν σχέση.
Δεν ξέρουμε, άντε καλά. Δεν ψάχνουμε όμως και πιο πολύ δεν σκεφτόμαστε λογικά, αυτό παραπάει.
Για το τελευταίο ζήτημα που αναφέρεις, την απόλυση του υπαλλήλου στην Αγρα, αυτό που γράφεις είναι πολύ σημαντικό και μου άρεσε πολύ που το επισημαίνεις. Μια απόλυση μετά από προσφυγή εργαζομένου στην επιθεώρηση εργασίας καθιστά την πράξη εκδικητική. Αυτό πρεπει να μας προβληματίσει, πόσο σεβόμαστε θεσμούς που υπάρχουν για μην να λειτουργεί με ασυδοσία η κοινωνία μας.
Σου στέλνω την καλημέρα μου
και σήμερα στο βυζαντινό μουσείο, σήμερα νομίζω θα πάτε, να περάσετε καλά,
Μαρία Π.

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Άγαλμα; Και μάλιστα τέτοιο; Ε απορώ με αυτούς που το σκέφτηκαν, πόσο αγγουρόμυαλοι είναι! Εδώ καταστρεφόμαστε οικονομικά, και αυτοί αγρόν αγοράζουν..
Επίσης στο βίντεο για τη Σπάρτη, υπάρχει το λινκ για τη διαμόρφωση της Θεσσ.
Φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα και απο μενα!
Τελικα ολα αυτα μας αφορουν ολους αλλα το ζητημα ειναι καταρχην σε ποιο βαθμο προβαλλεται και τελικα φτανει τον καθενα μας καθενα απο αυτα και μετα σε ποια απο αυτα επιλεγουμε να επενδυσουμε την ενεργεια μας...
φιλια και καλη Κυριακη σε ολους
Δεσποινα

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Υπάρχει εδώ και χρόνια ένα σύνολο απο παραγόμενες και αναπαραγόμενες δράσεις, κοινωνικές και πολιτιστικές στάσεις ζωής που διαμορφώνουν μιά κουλτούρα που διεισδύει καθημερινά σε μοριακό επίπεδο.
Όλοι μας κρινόμαστε συνεχώς σε σχέση με τον τρόπο που αμφισβητούμε αυτό το μοντέλο ζωής που τείνει να κυριαρχήσει.
Πολύ καλά κάνεις λοιπόν που δεν έχεις συνηθίσει τους... σοβαρούς που ασχολούνται με την κάθε Τζούλια.
Όσο κι αν αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους,η ουσιαστικότερη νομιμοποίηση σε όσα διαμορφώνουν απαράδεκτες καταστάσεις που νοιώθουμε να μας πνίγουν, προέρχεται απο όσους θεωρούν ότι με βάση τα όποια κοινωνικά τους ένσημα, η αλλοτροίωση δεν τους αγγίζει και τα αυτονόητα έχουν άλλη διάσταση.
Αυτό είναι το σημείο που ΄τα λοξά βλέμματα στην Τζούλια και το σκουπιδαριό του life style, συναντούν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ένα αιώνιο ξέρεις ποιός είμαι εγώ στη σκιά των αγαλμάτων που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο είδος πολιτισμού και αντίληψης.
Καλημέρα και συγνώμη για την πολυλογία.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Νομίζω πως η πρότασή σου να βάλουν το άγαλμα του Καραμανλή, πατέρα της αντιπαροχής και χαρά του εργολάβου, στα στενάκια της Δεσπεραί και της Δαγκλή είναι ότι πιο πετυχημένο έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα!

Και να φανταστείς την ειρωνεία αυτής της πόλης... Στον άνθρωπο που χρωστά ό,τι πιο όμορφο έχει (την μελετημένη χάραξη των δρόμων της που συνδέουν το ένα μνημείο με το άλλο, την υπέροχη -άσχετα αν σήμερα είναι σχεδόν παρατημένη- αρχιτεκτονική της Αριστοτέλους), τον αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Έρνεστ Εμπράαρ, για να τον τιμήσει έχει ονομάσει ένα τρισάθλιο στενάκι 20 μέτρων πάνω από τα λαδάδικα, με το όνομά του! Και στο ομορφότερο σημείο της πόλης (μαζί με την παραλία) στην πλατεία Αριστοτέλους που το χρωστάμε εξ' ολοκλήρου σε αυτόν, θα στήσουν άγαλμα αυτουνού που ευθύνεται για το αρχιτεκτονικό χάλι όλως σχεδόν των ελληνικών πόλεων!

Πάντως εδώ που τα λέμε δεν ανησυχώ και πολύ. Η σχεδίαση της Αριστοτέλους από τον Εμπράρ έχει γίνει έτσι ώστε να δημιουργείται αέρινο ρεύμα και να παίρνει η πόλη αέρα από την θάλασσα. Ε, ευελπιστώ πως όπως συχνά "φυσάει" δυνατά, δε μπορεί, θα ρίχνει και το άγαλμα καμιά φορά...
;)

Ανώνυμος είπε...

το κακό είναι πως η αντιπαροχή συνεχίστηκε για δεκαετίες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.Κι επίσης και στις νέες περιοχές -πιο έξω από την πόλη, που οικοδομούνται μαιζονέττες ή πολυκατοικίες,τα ίδια χάλια γίνονται στη δόμηση.Μυαλό δεν βάλαμε ...πάνω απ'όλα το κέρδος!

Κωνσταντινιά είπε...

Δίκαιη η απορία της μικρής σου, αλλά είναι πράγματι μικρή γι αυτό δε ξέρει πως με άλλα κριτήρια κρίνουν κάποιοι τη κρίση.
Στη "πρωτεύουσα των προσφύγων" ο Ιωάννου δικαιολογεί την αντιπαροχή που δίνει ένα κεραμίδι σε κατατρεγμένους.Έχει κάποιο δίκιο.Μα στις συγκεκριμένες οδούς που αναφέρεις δικαιολογία δεν υπάρχει.
Μεταξύ αστείου και σοβαρού αν ξέρανε τι έκανε στους Γερμανούς ο Γλέζος θα τον είχανε περί πολλού!!!

Ανώνυμος είπε...

Αναστασία,
διάβασα προσεκτικά όσα γράφεις στο κείμενό σου, σε ευχαριστώ για αυτα που έμαθα και δεν ήξερα. Είχα διαβάσει μια δήλωση για την απόλυση του εργαζόμενου στις εκδόσεις Άγρα αλλά δεν ήξερα λεπτομέρειες. Σε ευχαριστώ λοιπόν γιατί αυτό που σχολίασες και για μένα δείχνει μια σημαντική διάσταση αυτής της απόλυσης. Διάβασα το κείμενο με το οποίο συμφωνείς και νομίζω κατάλαβα γιατί συμφωνείς, όλα όσα αναφέρει είναι λογικά, σχεδόν μαθηματικά, ορθολογικά όπως λες συχνά κι εσύ, έτσι είναι;
Καλημέρα Αναστασία,
Γεωργία (από μακριά όπως πάντα)

καλημέρα είπε...

Aμαντα,
θα το λουστούμε και αυτό το άγαλμα; Για να δούμε
Δεν θα διαφωνούσα καθόλου παντως να γεμίζαμε την πόλη έργα τέχνης, μόνο κακό δεν θα μας έκανε. Με τετοια αγαλματα και έτσι διαφωνώ.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να μπω στο blog σου, υπαρχει καποιο πρόβλημα;

καλημέρα είπε...

Μαρία,
Αν έχουν σχεση πραγματικά δεν ξερω, αλλα τα εγραψα όπως γύριζαν στο μυαλό μου, το ενα μετα τοα αλλο μέρες τώρα.
Τι λεμε και τι κανουμε, αυτό είναι που εχω στο μυαλό μου πιο πολύ απ'όλα, έτσι και τωρα, γιαυτό σταθηκα σε αυτή τη φραση.
Στο μουσείο περασαμε πολυ ωραία, αν προλαβω θα ανεβασω αναρτηση σήμερα,ευχαριστούμε για τις ευχες.
Καλημέρα!

καλημέρα είπε...

Ηφαιστίωνα,
σε μας θα το χρεώσουν και αυτό, τι αναγκη έχουν;
Ευχαριστώ για την επισήμανση, το άλλαξα αμεσως μόλις διαβασα το σχόλιό σου, ευχαριστώ!

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

Aδελφούλα Σ/Κ δεν μπήκα καθόλου στο μπλογκ και σήμερα είδα και τις δύο νέες αναρτήσεις.
Πολλά και σημαντικά αυτά που γράφεις.
Το άγαλμα του Καραμανλή θα γίνει(;), το σπίτι των μεταναστών κάηκε, ο απολυμένος Ντίνος Παλαιστίδης, επαναπροσλήφθηκε (φρέσκο το νέο).
Λες να μαζέψουμε υπογραφές για να μη γίνει το άγαλμα;

καλημέρα είπε...

καλημέρα Δεσποινα!
Συμφωνώ απολύτως, οι επιλογές δεν είμαστε αλλωστε;

Υ.Γ. Βλέπεις τα βίντεο στο blog ή όχι ακόμα;

καλημέρα είπε...

Κ.Υ.Π. WALKING,
να το συνηθίσω αυτό δεν το βλέπω, ούτε και να σταματήσω να λεω πόσο με εκνευρίζει που η σοβαροφανεια λεει ότι είναι σοβαρότητα.
Χμ, επίσης όλη αυτή η πρεμούρα με καθε λογής τσόλια, συγγνώμη εμενα μου φαίνεται και πείνα λιγούρηδων, εεε, μα το είπα. Άμα είσαι ενταξει στο κρεβατι σου δεν κοιτας τα ξενα σαλιαρίζοντας ή ντεμεκ σοκαρισμένος, λεω εγώ...αλλα πού ξερω εγώ, είμαι σοβαρός άνθρωπος όπως αυτοί; Εμ είμαι εγώ ικανή να πω "ξερεις ποιος ειμαι εγώ";

Δε φανταζεσαι πόσο συμφωνώ με αυτό που γραφεις:"η ουσιαστικότερη νομιμοποίηση σε όσα διαμορφώνουν απαράδεκτες καταστάσεις που νοιώθουμε να μας πνίγουν, προέρχεται απο όσους θεωρούν ότι με βάση τα όποια κοινωνικά τους ένσημα, η αλλοτροίωση δεν τους αγγίζει και τα αυτονόητα έχουν άλλη διάσταση",
πολλαπλώς ευχαριστώ για το σχόλιο,
καλημέρα!

καλημέρα είπε...

Τερτουλιάν,
ευχαριστώ, αυτό ήταν ΤΟ κοπλιμέντο!
Έρνεστ Εμπράαρ, να μια αναρτηση που πρεπει να σκεφτω και να γραψω πολύ σύντομα.
Λες, λες ο αερας να κανει τη δουλειά του;Απο το στόμα σου και στου κυρ βορια το αυτί,
φιλιά!

καλημέρα είπε...

ανώνυμε,
πόσο δίκιο έχεις, το χαος και στα καινούρια, αλλαζουν τα χούγια;όσο μαλιστα συντηρούνται και απο αλλαγες που ακόμα να γίνουν στα οικιστικοπολεοδομικά μας... Πηγαίνεις στην Περαία και δεν φτανει το πρόβλημα στατικότητας και υγρασίας του εδαφους βλεπεις τη μια πολυκατοικία πανω στην άλλη, τα στενα περασματα δείχνουν το δρόμο...

καλημέρα είπε...

Κωνσταντινιά,
αν η πόλη μας εδινε ενα κεραμίδι στους κατατρεγμένους κατα μήκος της θαλασσας κι όχι στο κεντρο, έτσι, τι καλά που θα ήταν! (βεβαια θα μου πεις έτσι εδωσε σε αλλους κεραμίδι και σε αλλους τεραστιες περιουσίες με οικόπεδα που ξαφνικά εκτινάχτηκαν στα ύψη)
Πόσο διαφορετική πόλη θα είμασταν, πόλη κούκλα, όχι αστεία,
Φιλιά
και θα μπω στις κουβεντούλες γιατί εχουμε καινούρια πραγματα, τα είδα, τα είδα!

καλημέρα είπε...

Γεωργία,
για αυτό αξίζει να κουβεντιασουμε νομίζω και να ανταλασσουμε απόψεις.
Ναι, για αυτα που γραφει αλλα και για τον τρόπο που τα γραφει, εξίσου, μου άρεσε το κείμενο και συμφωνώ μαζί του.
Σε ευχαριστώ,
καλημέρα!

καλημέρα είπε...

Ιωαννα,
το είδα μόλις, ευχαριστώ,
(http://apolysiagra.wordpress.com/2010/03/08)
να ενα καλό νέο.
Για το αγαλμα, λες;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βρεεε !!!!!!!!!!!!
Ωραία διακόσμηση …..τι του λείπει του ψωριάρη φούντα με μαργαριτάρι Να σας βρίσκω θετικούς θέλω. Μια ακόμη στάση για τα πουλάκια …να κάνουν τα κακά τους και να φεύγουν.......
Και να μην ξεχάσετε βρε παιδία το άγαλμα της Φρειδερίκης
Να το ξεθάψετε και να το βάλετε δίπλα δίπλα …έχουν ένα θαμμένο κάπου στην Ήπειρο ,ρωτήστε με να σας πω….Είναι και έτοιμο δεν θα κάνουμε έξοδα…
Γιατί ?
Δεν ήταν αυτή βασιλομήτωρ Ελληνίδα, προστάτης των μικρών παιδιών και των απόρων ? Ερχόταν και τα χάιδευε …. Αμ πως……………..
ΕΡΗ

καλημέρα είπε...

Ερη,
μπορείς να μην βαζεις ιδέες σε παρακαλώ; Στου κασίδη το κεφαλι όλα; Αντε γιατί μπορεί να του ερθει καποιου η ιδεα να μην πάνε χαμενα κι αλλα αγαλματα και να γεμίσουμε με τις ντροπές μας τους δρόμους και τις πλατείες,
α, στο καλό,
το σκέφτηκα και σκιάχτηκα

katerina είπε...

Γειά σου Αναστασάκι!
Μπράβο, τα πες και τα έγραψες και ξαλάφρωσες λίγο απ αυτά που έχεις μέσα σου.
Και στο δικό μου μυαλό τριγυρνούσε η είδηση αυτή που είχα ακούσει για το άγαλμα(συμφώνησαν όλοι λέει,εμάς μας ρωτήσαν?) κι βρήκα την ευκαιρία να το σχολιάσω με μήνυμα στο "κάτι παίζει".

άσε για τα δακρυγόνα, είπα να πάω την Παρασκευή, για να δω τι γίνεται στο πρωην ΥΜΑΘ που κατέλειγε η πορεία που ειχα συναντήσει στην Αγιας Σοφίας Τσιμισκή και Βενιζέλου,...μπαμπάδες με μικρά παιδιά βρίζαν ,για τα χημικά που μόλις είχαν ρίξει τα ματ..

Μικρα ηταν τα κορίτσια μου όταν βγηκαμε φωτογραφία(μια τσακαλοπαρέα,μικροί και μεγάλοι) με τον Μανώλη Γλέζο στην Νάξο,τόπο καταγωγής του..περαστικά του...

Ανώνυμος είπε...

Aν αυτοί στέρεψαν από ιδέες ,ιδανικά ,πρότυπα και θέλουν να φανέ παλιά ξινά σταφύλια, στην υγειά τους...............
Το θέμα είναι εμείς, τι κάνουμε???? Kαθόμαστε και τα τρώμε μαζί τους ?
Aπραγοι στο απέναντι παγάκι να σχολιάζουμε την αποτυχία του καλλιτέχνη? Να μην ξεχάσω να μας φέρω πασατεμπο....
Ωραία ,αυτοί έχουν το λόγο ...εμείς αντίλογο ???
Συμφωνώ με την Ιωάννα να μαζέψουμε υπογραφές να το γνωστοποιήσουμε .
ERI

katerina είπε...

Φοβερό,ξαναδιαβάΖω "Δεν είδα το βίντεο απο τη Σπαρτη, όπου μία ομάδα νεαρών έκαψε το σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές, διαβασα όμως για αυτό, και ντραπηκα, σαν να ήμουν εκεί."

Ξανάρθαν στο νου μου λόγια "αφεντικου"σε βιβλιοπωλίο που είχα δουλέψει για λίγο"σε επιασε έσενα το κουμουνιστικό σου,θα με πιασει κι εμένα το φασιστικό μου και μην τολμήσουν τα παιδιά σου να περάσουν σπ έξω"...