Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Μια σημαντική διοργανωση για το βιβλίο, η μοναδική Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη χώρα μας, ξεκινά αύριο.
Τιμώμενη χώρα η Γερμανία. 500 ξένοι και έλληνες εκδότες. Συμμετοχές 38 χωρών. Για πρώτη φορα συμμετέχουν στην έκθεση χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία. Θεματικό αφιέρωμα "Ιστορία και βιβλίο". Λογοτεχνικές αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις. Συνέδρια, ημερίδες, ομιλίες και ντοκιμαντερ, αφιερώματα, παρουσιάσεις νέων μέσων αναγνωσης (e- book) και ακρόασης (audio book)βιβλίων.
Η Έκθεση πραγματοποιείται στις εγκαταστασεις της Hellexpo, περίπτερα 13 και 15, σε χώρους συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ., είναι ανοικτή από την Πέμπτη 28 έως την Κυριακή 31 Μαϊου και η είσοδος είναι ελευθερη με ώρες λειτουργίας Πε 15:00-21:00, Πα & Κυ 10:00-22:00 και Σα 10:00-22:00
Άφησα για το τελος την Παιδική Γωνιά για την οποία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φετος, μιλάμε αναλυτικά και στην εκπομπή. Σε έκταση 360 τ.μ. εκδότες παρουσιάζουν την παραγωγή των βιβλίων τους, ενώ το πρόγραμμα της Παιδικής Γωνιάς περιλαμβάνει 60 εκδηλώσεις, παρουσιασεις βιβλίων, συναντησεις με συγγραφείς και εικονογράφους, εργαστήρια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εναν διαγωνισμό με θεμα "Αν ζούσες σε άλλη εποχή" (τα παιδιά γράφουν με αυτό το θέμα) και την "Γωνιά του Συγγραφέα" που οργανώνει ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και όπου συγγραφείς και εικονογράφοι συναντούν τα παιδιά, διαβαζουν και ζωγραφίζουν μαζί, ρωτάνε και απαντάνε, παίζουν.

Το γενικό αναλυτικό πρόγραμμα της Εκθεσης εδώ (κάνετε απλά κλικ πάνω στο σύνδεσμο - που είναι η λέξη "εδώ")
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Παιδικής Γωνιάς το βλεπετε στις σελίδες 20-27

Στην εκπομπή της Παρασκευής, αύριο δεν θα είμαστε μαζί, θα ολοκληρώσουμε την ραδιοφωνική παρουσίαση της Παιδικής Γωνιάς. Όπως πολύ συχνά λέμε στην "Καλημέρα" αν κάτι αξίζει είναι να ανακαλύπτουμε πραγματα που συμβαίνουν γύρω μας αντί να γκρινιάζουμε και στην τελική μόνο αν τα γνωρίζουμε μπορούμε και να τα κρίνουμε. Την ευκαιρία που μας δίνει η 6η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι αληθινά κρίμα να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε αλλιώς τον κόσμο του βιβλιου σε όλο τον κόσμο.

Κάποιος χρειάζεται βοήθεια για να ανοίξει ενα βιβλίο. Απλές οδηγίες. Ένα μικρό χιουμοριστικό βιντεο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Αναστασία.
Τόσον καιρό διαβάζω το μπλογκ σου, επιτελους ας γράψω ένα σχόλιο!
Στην έκθεση βιβλίου δεν έχω πάει ακόμη, αλλα θα πάω σίγουρα το Σαββατοκύριακο.
Μου άρεσε πολύ το βίντεο που ανέβασες σε αυτήν την ανάρτηση. Ωραίο χιούμορ, όπως έλεγες και στο ραδιόφωνο σήμερα.
Πολλά φιλιά,
Ζωή

Ανώνυμος είπε...

Αναστασία,
ήρθα χθες με την κόρη μου στην Έκθεση Βιβλίου και παρακολουθήσαμε την εκδήλωση που παρουσίαζες την Παρασκευή στην εκπομπή, το σπίτι της Νίνας. Ήταν πολύ ωραία, αν είχε αρκετό θόρυβο, αλλά παρόλα αυτά ήταν ωραία.
Ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας λες Αναστασία και μαθαίνουμε ωραία πραγματα,
Έλενα

καλημέρα είπε...

Ζωή,
καλή μέρα! Πώς σου φανηκε τελικά η Έκθεση; Καταφερες να πας;
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, τωρα που έμαθες θα είναι πιο εύκολο την άλλη φορα ελπίζω!

καλημέρα είπε...

Καλημέρα Έλενα!
Συμφωνώ για αυτά που γραφεις για την εκδήλωση, εγώ δυστυχώς δεν μπορούσα να μείνω, συνεβη κάτι εκτακτο και έπρεπε να φύγω νωρίτερα.
Ευτυχώς έχουμε να μοιραζόμαστε ωραία πραγματα!

Katerina είπε...

Ωραία η διεθνής έκθεση!
Ευχαριστούμε τον 958 και τους εκδότες για τα βιβλία-δώρα!
Πρωτότυπη η παρουσίαση βιβλίου "Σκιές της πόλης" στον παλιό σταθμό του Ο.Σ.Ε.

καλημέρα είπε...

Κατερίνα,
αυτήν την εκδήλωση δεν την παρακολούθησα, ήταν ωραία; Είναι τόσες πολλές οι εκδηλώσεις της έκθεσης, είναι αδύνατον να τις παρακολουθήσεις όλες, όσο και να προγραμματίζεις τελικά. Δεν πειραζει, ό,τι προλαβαίνουμε πάλι καλά να λεμε.