Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

My Way

Όταν ημουν μικρή τον σνόμπαρα με μπόλικο θρασος. Γλυκανάλατο τον ανεβαζα, παλιό και μελό τον κατεβαζα... Σιγά, ελεγα, σιγα και τι φοβερό εκανε...
Τον ανακαλυψα στο γυμνασιο. Μου τον ανακάλυψαν δηλαδή αλλοι μουσικοί που ακουγα πολύ και διαβαζα και ακουγα τι ελεγαν ή είχαν πει πιο παλιά για αυτόν. Περισσοτερο οι Beatles. Τότε πρωτοσκεφτηκα, με λίγο ετεροκαθορισμό είναι η αληθεια, ρε, μπας και κανεις λαθος κοριτσι; Στην εκπομπή του Πετρίδη ακουσα κατι, θεός για μενα ο Πετρίδης και εγκυκλοπαίδεια μαζί, ό,τι ακουγα στην εκπομπή, μια φραση να ελεγε μόνο, μετα εψαχνα να το μαθω καλύτερα. Τοτε δεν ειχαμε youtube, θυμασαι; στα δισκαδικα πηγαίναμε και μας εγραφαν κασετες. Ηταν και τα περιοδικά, το Ποπ και Ροκ στα καλύτερά του τότε, να κατι που διαβασα εκεί. Μετα θυμαμαι κατι φοβερα ντοκυμαντερ για την "ξενη μουσική" ετσι τη λεγαμε τότε στην δημόσια τηλεόραση. Ενα ντοκυμαντερ για το ροκ εν ρολ ακόμα καπου το εχω γραμμενο σε κασετες. Εκεί καταλαβα τι ηταν ο Ελβις Πρίσλεϋ, απο ποιους επηρεαστηκε, πώς ξεκινησε, σε ποιους απευθυνόταν, τι εκανε και σε ποιαν και απο ποιαν εποχή, τι σήμαινε και γιατί ειδικα για τους νεους της εποχής του. Εχω μουντζώσει αρκετες φορες τον εαυτό μου που βιαστηκε να πει γνωμη, ενταξει στην παρεα μου ειπα την εξυπναδα, σιγα και και πού αλλού θα την ελεγα τοτε δηλαδή, αλλά και μόνο στον εαυτό μου που την ειπα για μενα μετρούσε. Μία απο αυτες τις φορες ήταν κι αυτή, όταν καταλαβα πως ελεγα βιαστικά και ασχετη εντελώς διαφορες ανοησίες για τον Πρίσλεϋ.
Εν παση περιπτώσει, ουτε τον αγιοποίησα, ουτε πιστεψα πως δεν πεθανε αλλα ζει καπου κρυμμενος, ουτε τον Αυγουστο αναβω κερί στη μνημη του. Αλλά καταλαβα πως ηταν και παραμενει σπουδαίος, πολύ σπουδαίος. Και μαζί αυθεντικός σταρ, αυτό ηταν μια αλλη ιστορία, που "πλήρωσε" το ταλέντο του με ακριβά τάλαντα στη βαρκα, όσο αυτή τον κρατησε.
Ειχε γεννηθεί σαν σημερα στο Μισισιπη το 1935. Θα μπορούσε να ζει, εδω που τα λέμε.

Βιογραφικά στοιχεία για τον Ελβις, εδώ




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kovo voltes... είπε...

Χάθηκες για καιρό, μα επέστρεψες με αφιέρωμα σε πολύ αγαπημένη μορφή...;)
Καλή χρονιά σου εύχομαι επίσης. Με πολλά χαμόγελα...

Ξανθή είπε...

Καλή Χρονιά!!!!

Unknown είπε...

hi

καλημέρα είπε...

καλημέρα και καλή χρονια αγαπημενες!
μπορεί να χαθηκα αλλα σας παρακολουθώ και σιγα σιγα επανακάμπτω και στο blog!